10. března 2014 • 22:32

Jen 6984 lidí. V Pardubicích předkolo play off netáhne. Proč?

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prázdné sedačky a majitelé nikde. Kde jsou lidi?! Takhle se museli ptát pardubičtí hokejisté při nástupu na led při utkání předkola se Slavií (3:0). V tradiční hokejové baště se s nástupem play off kdovíjaká euforie nekoná, na první duel předkola dorazilo do haly jen 6984 lidí, přes 3 tisíce míst zůstalo neobsazených.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 3. • 18:20
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
3:0
ONLINE
10. března
18:20
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 05:13. Tybor, 19:46. Sýkora, 30:16. Tybor

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hudáček (Salfický) – Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, Kočí – Sýkora, Cetkovský, Zohorna – Radil, Nosek, Tybor – Kolář, Mozer, Semorád – Endál, Moučka, Číp.

Hosté: Svoboda (Furch) – Kadlec, Šenkeřík, Kolařík, Wharton, Holub, Knot, Valach – Žejdl, Jelínek, Tomica – Krenželok, Vrdlovec, Sklenář – Skokan, Růžička, Doležal – Stránský, Klhůfek, Poletín.

Rozhodčí

Mikula, Šír – Barvíř, Blümel

Stadion

ČEZ Arena Pardubice.

Návštěva

6 984 diváků

Jinde by slavili, ovšem v Pardubicích tak slabé číslo na duel vyřazovací části nepamatují. A vlastně ani v základní části ne. Na ní chodí v Pardubicích v průměru lehce přes 8 tisíc. Co se to děje?

Kdo by čekal, že zásadní svízel leží ve financích a že klub napálil cenu vstupného, mýlí se. Suma za lístky zůstala nastavena stejně jako při základní části, zhruba od 100 do 300 korun, podle toho, který den přesně si fanoušek lístek zajistil.

Klub toho pro propagaci udělal dost, hráči jakbysmet, neboť v posledních utkáních si vedli nad očekávání. Před týdnem doma srazili druhý Třinec v atraktivní přestřelce 7:5 a poté vyplenili 3:0 Spartu na jejím ledě. Víc pro pozvánku snad ani nejde udělat.

Sestřih play off hokejové extraligy: Pardubice - Slavia 3:0
Video se připravuje ...

A i Slavia je soupeř, který obvykle táhne. Ne tak v pondělí navečer. A právě v pondělku bude nejspíš zakopaný pes. Navíc při „výkopu“ od 18.20 těžko mohli dorazit děti.

„Podle mě návštěvu trochu zkazilo pondělí, zítra je pracovní den, navíc zápas byl v televizi,“ popsal svůj pohled jeden z hrdinů partie Radoslav Tybor.

Totožný názor měl i gólman Július Hudáček, jehož výkony letí poslední dobou vysoko vzhůru. Už jen kvůli němu se vyplatí chodit do pardubické ČEZ Areny, po Spartě vyčapal další nulu, dohromady to dělá už 82 zákroků bez pošpinění gólem.

„Pondělí asi není nejšťastnějším řešením. Pevně však věřím, že naší hrou a postupem do dalších a dalších kol pozveme do haly další a další lidi. Moc bych si přál, abychom brzy měli vyprodáno jako dříve s Hradcem Králové nebo se Spartou,“ doufá slovenský brankář.

Druhý trenér pardubické party Miloš Říha musel uznat, že slabší návštěva jeho tým zarazila. „Pro hráče je to nepříjemné, vnímají to negativně. Je to škoda. Pevně doufám, že zítra to bude lepší,“ věří parťák Zdeňka Venery.




Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud