10. dubna 2014 • 23:04

Můj nejtrapnější gól, smál se Kováčik. Slováci posunuli Brno k mečbolu

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenská enkláva v barvách Komety podtrhla obětavý výkon Brňanů a posunula tým k mečbolu v semifinále proti Spartě. Jozef Kováčik jako jediný dokázal proměnit nájezd, Marek Čiliak všechny tři sparťanské pokusy vychytal. Pro Kováčika už je to druhý vítězný zásah v Praze, kde svému týmu vystřelil obě výhry.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 4. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
1:2
ONLINE
10. dubna
18:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 18:30. Simon

Hosté: 17:52. Pivko, . Kováčik

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Málek) – Piskáček, Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Kubát, Hrbas – Ton, Hlinka (A), Buchtele – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Klimek, Přibyl, I. Rachůnek – Simon, Divíšek, Forman. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Čiliak (Trvaj) – Miller, Žižka (A), Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa, Dujsík – Novotný, Čermák (C), J. Svoboda – T. Svoboda, Hruška (A), Káňa – Zohorna, Raška, Pivko – Vondráček, Koreis, Burian – Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Rozhodčí

Jeřábek, Šindler – Barvíř, Pešek

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

11 738 diváků

Letošní extraligový debutant Čiliak čelil v play off svým prvním nájezdům a vedl si v nich bravurně. Pechovi v první sérii puk vypíchnul, Buchtelemu nastavil na střelu chránič a stejně tak vychytal na závěr i Hlinku. Pak mohla propuknout brněnská radost.

„Střelce jsem si nijak nemapoval, ani jsem se na ně nedíval. Stoupnul jsem si tam, vyjel jsem a snažil se to ustát,“ popsal svoji strategii kliďas Čiliak. „U Pecha jsem si myslel, že bude dělat kličku, tak jsem se mu do ní chtěl trefit. To se podařilo,“ hodnotil se.

Nejblíž gólu byl z jeho pohledu z branky Buchtele ve druhé sérii. „Nebo to byl ten třetí? (Hlinka) Možná ten, stačilo, kdyby mi to proletělo pod rukou. Naštěstí mě trefil,“ oddechl si hrdina zápasu s maskou.

Jestli se u něho dá mluvit o dávce štěstí, tak Kováčik při svém gólu ho měl rovnou vagón. Zakončil trochu kostrbatě, Pöpperleho ve sparťanské kleci se mu rozkývat nepodařilo, mezi betony se mu taky nedostal. Tak puk šťouchnul směrem skrz gólmana a čekal, co z toho bude.

Tomáš Pöpperle měl při nájezdu Josefa Kováčika obrovskou smůlu
Video se připravuje ...

Rozhodčí v první chvíli rozpažil a Kováčik už ujížděl ke své střídačce. Načež další ze sudích ukázal gól a slovenský bek se začal radovat.

„Nebudu lhát, puk jsem neviděl. Naštěstí to rozhodčí viděli. Byl to jejich nejlepší výkon nejen v play off, ale v celé sezoně,“ chválil Kováčik. „Myslel jsem, že gólman má puk na ruce. On si to asi myslel taky, asi udělal pohyb a puk mu přepadl do branky. Z mé strany to byl asi nejtrapnější, gól, ale je tam a platí. Zase nás trochu přiblížil finále,“ říkal.

Vítězství Komety přišlo po zápase, který byl daleko klidnější než některé předchozí v semifinále. Žádná mely, žádné oplácení, divoké protesty, klid byl na ledě a vesměs i v hledišti.

„Emoce nebo i další věci k hokeji patří. Noviny taky některé věci nafouknou. Hraje se o hodně, jde o pohár, o prestiž. Každý dělá maximum. Dneska to bylo fajn, dobrý zápas, nebylo tam nic špinavého při dohrávání. Celkem fair play,“ souhlasil Kováčik.

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Sparta - Kometa Brno 1:2 po nájezdech
Video se připravuje ...

A taky se hrálo za vytrvalé převahy domácích Pražanů. To ani Kováčik nezastíral. Ale podle něho měla Kometa defenzívu pod kontrolou.

„Možná ne celý zápas, ale osmdesát devadesát procent ano. Hokej je o přečíslení, o chybičkách, z toho vznikají šance. Vytvořili si je, možná opticky byli lepší oni, tlačili se do nás, byli doma, diváci je hnali. Zatlačili nás, vesměs po rozích. Ale vítězství bereme my,“ připomínal Kováčik.

Všichni Brňané si pořádně mákli a jejich nejvytíženějším mužem byl určitě Čiliak. Ani to, že musel sparťanské převaze čelit ne šedesát, ale rovnou osmdesát minut, ho z míry nevyvádělo.

„Je to lepší, když jsem v zápřahu. Nečekali jsme, že je tady přestřílíme, bránili jsme dobře. Pořád jsem čekal, kdy už dáme gól. Tak to nakonec bylo až na penalty,“ krčil rameny brankář.

Můj nejtrapnější gól nás přiblížil k finále
Video se připravuje ...

Zhodnocení zápasu HC Sparta - Kometa Brno
Video se připravuje ...

Sparťanský brankář Pöpperle dostal v nájezdech kuriózní gól, který stál Spartu zápas
Sparťanský brankář Pöpperle dostal v nájezdech kuriózní gól, který stál Spartu zápas

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud