19. srpna 2014 • 11:07

Ton nehraje, má nastřelenou nohu. Kometa neví, kdy ho bude mít zpět

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Petr Ton, největší tahák letošního přestupového léta v hokejové extralize, stihl za Kometu Brno odehrát jenom dva zápasy. S nastřelenou nohou momentálně pauzíruje. Jeho návrat? Těžko odhadovat.



Nástup do Komety měl Petr Ton jako z partesu. Trefil se hned ve svém třetím střídání v novém dresu, zvykal si na místo v prvním útoku, na turnaji Rona Cup v Trenčíně dostal k ruce i druhou největší posilu brněnského celku Tomáše Vincoura.

Právě v duelu na Slovensku proti domácí Dukle Trenčín však Tona nepříjemně trefil puk a od minulého čtvrtka zkušený útočník nemůže do bruslí.

„Ještě zápas dohrál, ale pak si sundal brusli, oteklo to a bylo jasné, že s tím pokračovat nejde,“ podotkl brněnský trenér Vladimír Kýhos. Kdy se mu letní úlovek vrátí do kádru? „Nevím,“ řekl krátce kouč.

Zranění ostříleného plejera mu určitě dělá vrásky, částečně je ale může zmenšit bohatý výběr hráčů, který má k dispozici. Kometa má na soupisce včetně mládežníků plných dvacet útočníků! Z nich bude vybírat kádr pro extraligu.

Kýhos si pochvaluje, jak se konkurence projevila na dosavadních zápasech.

„Většinou jsou to jen takové přáteláky, tady však kluci makali opravdu naplno. Je vidět, že si uvědomují boj o místo. Zápasy mají kvalitu,“ oceňuje. Už se mu taky pomalu rýsují dvojičky nebo rovnou celé formace. Třeba dvojice důrazných útočníků Davida Ostřížka a Tomáše Vincoura vedle sebe působí velmi dobře.

A to čeká na návrat zkušených borců po operacích ramen. Do sestavy bude zabudovávat centry Leoše Čermáka (kapitán týmu) a Vojtěcha Němce a obránce Jana Hanzlíka a Františka Ptáčka. Všichni trénují, před vypuštěním do provozu je ale ještě chce zkontrolovat specialista na ramena Radomír Holibka.

Kdy bude sestavu zužovat ještě Kýhos neohlásil.

„Musím říct, že přetlak v kádru jsem měl už i větší. Ale nebyli to tak kvalitní hráči,“ řekl. Ví, že brzo bude muset na některého z nich ukázat prstem a říct mu: bohužel nemám místo.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud