10. října 2014 • 21:50

Lišácká finta! Oceláři šikovně vystřídali, Irgl akci vyšperkoval gólem

Autor: tej, jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomuhle se říká bezva finta! Třinec si v Brně pomohl ke třem bodům i precizně provedeným fíglem se střídáním, který rychlík Zbyněk Irgl zakončil gólem na 1:0 už v 7. minutě zápasu. Oceláři se od tohoto momentu odrazili a Kometu porazili 2:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 10. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
1:2
ONLINE
10. října
18:00
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 44:55. Ton

Hosté: 06:28. Irgl, 38:20. Adamský

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, König, Dlapa, Kuboš, Dujsík – Hruška, Němec, Ton – Ostřížek, Čermák (C), T. Svoboda – Burian, Koreis, Vondráček – Wasserbauer, Kusko, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos

Hosté: Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Roth, Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský – Dravecký, Plíhal, Kreps – Adamský, Polanský, Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Jašek. Trenér: Jiří Kalous

Rozhodčí

René Hradil, Vladimír Pešina – Jaromír Bláha, Josef Špůr

Stadion

Hala Rondo, Brno

Návštěva

6706 diváků

„Tenhle signál pár mužstev hraje, ale od Třince jsem ho nečekal. Hrají technický hokej, na takové finesy obyčejně nespoléhají. Vyšlo jim to pěkně,“ musel uznat brněnský obránce František Ptáček, „oběť“ nečekaného tahu Ocelářů. „Jakmile moje křídlo, které si mám hlídat, jde po buly na střídačku, už poznám, co se děje. Bohužel to už je pozdě. S prominutím mi ten hráč zamává a jde si sednout,“ podotkl Ptáček.

Ujíždějícího Irgla ještě stíhal, z druhé strany se k třineckému blesku stahoval i druhý brněnský bek, ale už ho nedohonili.

Lišáci z Třince. Oceláři chytře střídali a nachytali Kometu
Video se připravuje ...

„Při naskakování na led jsem trefil čárového rozhodčího, to mě zpomalilo. Franta (Ptáček) mě málem dojel. Ale dopadlo to dobře. Sice jsem cítil, že mě Franta má na délku hokejky, ale puk jsem měl po své holi na druhou stranu, takže relativně bezpečně daleko od něho. Raději jsem nešel do bekhendu, takže mi nezbývalo jiné zakončení než to, které jsem zvolil,“ říkal Irgl.

Fintu vyšperkoval k dokonalosti gólem. Dokázal si poradit i s domácím brankářem Markem Čiliakem a otevřel skóre zasunutím puku mezi jeho betony.

„Moc nechybělo a měl jsem ho. Potřeboval jsem, aby jel ještě malý kousíček, už jsem mu skoro hokejku nadzvedával,“ litoval marné stíhací jízdy Ptáček.

SESTŘIH: 10. kolo extraligy, Kometa - Třinec 1:2
Video se připravuje ...

Podobně se zapsal i u druhého gólu Třince, ve 39. minutě při vlastní přesilovce upadl ve středním pásmu a uvolnil cestu k brejku Martinu Adamskému. Ten jeho „nabídku“ využil ke zvýšení na 2:0 pro Oceláře, což byl rozhodující moment utkání.

„Co k tomu říct. Tam jsem dostal na půlce hřiště mrtvičku. Spadl jsem a on ujel,“ nevymlouval se Ptáček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud