14. října 2014 • 04:20

ANKETA: Hollweg, Duda, Micka... Kdo předvedl nejdrsnější faul?

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Kvůli trestu ve hře stopka na jedno utkání a navrch zastavená činnost na další tři od disciplinární komise. Takhle dopadl Tomáš Micka ze Slavie, který devastujícím hitem sestřelil obránce Petera Mikuše z Hradce Králové a kromě otřesu mozku zanechal slovenského beka na ledě se zlomeným nosem a tržnými ranami nad okem a nosem. Jsou čtyři utkání hodně, nebo málo? Porovnejte verdikt s nejvyššími tresty letošního ročníku a hlasujte v anketě.



Ryan Hollweg (Plzeň) - 10 utkání

Plzeňský útočník dostal desetizápasový distanc za zákrok na Tomáše Vlasáka ze Slavie. Disciplinární komise se faulem amerického hokejisty zabývala ve zkráceném řízení, trest platí do 21. října včetně.

Jednatřicetiletý Hollweg fauloval svého bývalého spoluhráče Vlasáka kolenem, za což dostal trest na pět minut a do konce zápasu. "Ve chvíli, kdy se protihráč pokusil blížícímu se střetu vyhnout, změnil hráč svůj pohyb s cílem jakýmkoli způsobem ho atakovat a došlo k zásahu. Od vážnějšího zranění uchránila protihráče pouze duchapřítomná reakce, neboť zákrok byl veden bez jakéhokoli respektu k jeho zdraví," popsal situaci předseda disciplinární komise Karel Holý.

Hollweg sejmul Vlasáka kolenem, Poletína srazil vzduch letící pěsti
Video se připravuje ...

Michal Trávníček (Litvínov) - 5 utkání

Kapitán Litvínova v souboji se Zlínem zranil obránce Tomáše Žižku. Rozhodčí Tomáš Turčan a Radek Wagner jej sice nevyloučili, po podnětu moravského klubu ale kapitán Litvínova dostal dodatečný trest. "Zákrok byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče, nešlo však o běžné dohrání souboje, nýbrž o cílený úder na oblast hlavy a krku. S cílem dostat rameno na úroveň hlavy protihráče se hráč před zákrokem napřímil, aniž by se snažil následky zákroku jakkoli zmírnit nebo eliminovat," popsal Holý faul litvínovského útočníka.

Zákeřný Trávníček. Útočník Litvínova drsně sestřelil Žižku ze Zlína
Video se připravuje ...

Radek Duda (Karlovy Vary) - 5 utkání

Duda fauloval Pavla Klhůfka ze Slavie u mantinelu na samém konci zápasu a rozhodčí Martin Fraňo a Alexander Pavlovič jej v čase 60:00 vyloučili na pět minut a do konce utkání. "Při zákroku držel hráč (Duda) hůl v obou rukách a protihráče zasáhl úmyslným krosčekem do zad, takže soupeř ztratil stabilitu a úderem hlavou na tvrzené sklo si způsobil v obličeji krvavé zranění," okomentoval verdikt předseda komise Karel Holý. Poukázal také na to, že Duda si musel být vědom, že může protihráče zranit.

Nebezpečná dudovina! Kapitán Varů krosčekoval Klhůfka těsně před koncem
Video se připravuje ...

Jakub Jeřábek (Plzeň) - 4 utkání

Plzeňský Jeřábek fauloval Radima Matuše z Třince již ve čtvrté minutě zápasu a rozhodčí Roman Mrkva a Roman Polák jej vyloučili na dvě plus deset minut za vražení zezadu. Předseda komise Karel Holý uvedl, že Matuš byl sice v držení kotouče a byl na situaci připraven, ale přesto byl důvod jej dodatečně potrestat. "S cílem dosáhnout větších účinků zákroku se před ním hráč (Jeřábek) odrazil a došlo ke zřejmému kontaktu jeho paže s hlavou protihráče," uvedl Holý a doplnil, že Jeřábkovi přitížilo, že třinecký útočník s otřesem mozku duel nedohrál a plzeňský bek byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Hrubý faul s výskokem! Matuš skončil po faulu Jeřábka s otřesem mozku
Video se připravuje ...

Michal Dvořák (Plzeň) - 3 utkání

Zákroky Dvořáka řešila disciplinárka také již poněkolikáté. Tentokrát fauloval kolenem Tomáše Pospíšila z Hradce Králové. "Zákrok byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče a snažil se případnému střetu vyhnout nejdříve pohybem do prostoru za brankou. Následný zákrok byl veden ve vysoké rychlosti, přičemž Michal Dvořák udělal ve chvíli, kdy se protihráč snažil střetu vyhnout, aktivní pohyb kolenem do strany a kolenem soupeře zasáhl," uvedl Holý.

Dvořák potopil Plzeň! Kolenem sejmul Pospíšila, byl z toho gól
Video se připravuje ...

Tomáš Micka (Slavia) - 3 utkání

Holý překvalifikoval zákrok z první třetiny, po němž Mikuš zůstal ležet v kaluži krve, jako zásah do oblasti hlavy a krku. "Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče a byl mimo jeho zorný úhel. Došlo při něm k prokazatelnému zásahu do oblasti hlavy a krku, kterému by se protihráč mohl těžko ubránit i v případě, že by si byl vědom svého postavení a možnosti být napadán," uvedl hokejový svaz v tiskové zprávě. Micka se hned po utkání za faul omluvil a litoval, co jeho zákrok způsobil.

Tratoliště krve. Micka likvidačním zákrokem sestřelil hradeckého Mikuše
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud