5. ledna 2015 • 10:25

Tragédie na osm? Boleslav. Je to na vyhazovy, nechápe bídu mazák Broš

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokej v Mladé Boleslavi se dostal do bodu zlomu. Buď se tým okamžitě zvedne a zatřese s aktuální bídou, anebo v ní nadobro uvízne. Po nedělním debaklu 2:9 se ambiciózní tým ocitl na dně, výsledkovém i psychickém. Čísly řečeno: z posledních devíti utkání osm porážek, skóre 18:37 a pád na předposlední flek.



V klubu zřejmě vyhlásí mobilizaci, protože jinak to může dopadnout hodně zle, třeba i pádem do baráže. „Těžko bych z paměti vyšmátral něco šílenějšího,“ marně hledal podobný výprask Michal Broš, jeden z lídrů týmu.

Ačkoli v Hradci Králové připravil oba boleslavské góly, za nic se neschovával. „Tohle byl výkon na vyhození z oddílu, nehodný extraligy!“ pravil napřímo.

Mnohonásobný extraligový šampion i mistr světa se diví o to víc, že debakl přišel právě v době, kdy je klubu zle, nedobře. „A tohle předvedeme v situaci, v jaké se nacházíme. Jakoby nám bylo jedno, kam se propadáme. Působíme stylem, že nám je všechno úplně jedno… Vůbec si neuvědomujeme, co nás s takovou čeká,“ tvrdí.

SESTŘIH: 34. kolo extraligy, Hradec - Boleslav, 9-2
Video se připravuje ...

Po nedělním výprasku 2:9 se v kabině poražených rozhostilo dlouhé ticho. „Řeknu dvě vety. Tohle nebyla porážka, ale tragédie a zesměšnění,“ pravil druhý trenér týmu Marian Jelínek. „Neexistuje jedna věc, v níž jsme byli lepší než Hradec. Zasloužený debakl…“

Ten překvapil i kouče Mountfieldu Petera Draisaitla. O to víc, když ráno před duelem sčítal padlé. Z různých důvodů, převážně kvůli nemocím a zranění, mu chybělo v sestavě osm hráčů, dva beci a šest útočníků. „Devět gólů mě překvapilo, tohle číslo je obvykle náš průměr na měsíc…“

V úterý Bruslařský klub přivítá namočenou Slavii. Pokud ani tu neporazí, tým se může připravit na trejdy, další pokuty, zkrátka na všechno…

Boleslav už udělovala pokuty
Vedení Mladé Boleslavi udělilo dle ČTK všem hráčům, kteří zasáhli do nevydařeného nedělního zápasu hokejové extraligy na ledě Hradce Králové, pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu. Hokejisté také musí zaplatit fanklubu náklady spojené s výjezdem na východ Čech. "Hráči byli také důrazně upozorněni na špatný přístup zvlášť k venkovním zápasům, v posledních třech inkasovali dohromady 19 branek, což klub považuje za nepřípustné," uvedlo vedení Bruslařského klubu na svém webu. Zápas v Hradci, který Středočeši prohráli 2:9, označilo vedení za ostudný.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 1. • 17:30
Mountfield HK
Mountfield HK
9:2
ONLINE
4. ledna
17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 01:48. Pláněk, 07:54. Dej, 26:56. Pospíšil, 29:42. Vantuch, 35:07. Knotek, 38:08. Vantuch, 48:20. Dej, 49:41. Pospíšil, 59:44. Vašíček

Hosté: 24:15. Broš, 26:21. Klimenta

Sestavy

Domácí: Kantor (Kacetl) – Dietz, Vydarený, Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček, Plášil – Knotek, Mertl "C", Červený – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Tvrdík, Troliga, Vantuch – Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

Hosté: Rittich (36. M. Růžička) – Ovčačík, Trončinský, Kočí, Stříteský, Vidmar, Hruška, Trška – Mikulík, Výborný "C", Hyka – Klimenta, Broš, Pacovský – Kubica, Kašpařík, Jarůšek – Pabiška, Lenc, Bárta – Musil. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.

Rozhodčí

Polák, Wagner – Barvíř, Blümel.

Stadion

FORTUNA aréna, Hradec Králové

Návštěva

4253 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud