31. ledna 2015 • 05:00

Sparta vzdala hold. Dresy trochu dráždily oči, postěžoval si Réway

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Sparty už pošesté vzdali hold záchranářům, hasičům, policistům a vojákům. V rámci akce hráči nastoupili ve speciálních záchranářských dresech, které se po utkání vydraží a výtěžek půjde na Nadaci policistů a hasičů a Vojenskému fondu solidarity. S barvou dresu však někteří hráči moc spokojeni nebyli. "Byly pěkný, ale abych pravdu řekl, tak ta barva trochu dráždila oči," postěžoval si po utkání střelec Martin Réway. Jeho Sparta dokázala v utkání porazit karlovarskou Energii vysoko 9:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 1. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
9:1
ONLINE
30. ledna
18:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 03:53. Réway, 12:29. Chlapík, 19:11. Ďaloga, 21:30. Buchtele, 23:15. Kumstát, 27:25. Procházka, 28:31. Klimek, 56:29. Hlinka, 60:00. Volek

Hosté: 57:50. D. Hruška

Sestavy

Domácí: Novotný (Filip) – Polášek, Eminger, Piskáček, Ďaloga, Mikuš, Hrbas, Žovinec – Réway, Hlinka (A), Klimek – Forman, Buchtele, Sabolič – Kumstát, Rolinek (C), Dvořáček – Procházka, Volek, Chlapík – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Habal (24. Závorka) – Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Deyl, Šmach, Šidlík – Koblasa, Kverka, Duda (C) – D. Hruška (A), Balán (A), Vachovec – Bahenský, Skuhravý, Gorčík – V. Tomeček, R. Hruška, Micka. Trenér: Karel Mlejnek.

Rozhodčí

Hodek, Svoboda – Frodl, Charvát

Stadion

Tipsport arena, Praha

Po dvou nevydařených zápasech je výhra nad Karlovými Vary určitě příjemným zážitkem, že?
"Je to dobré i pro fanoušky, když předtím také přišli v dobrém počtu a my to pokazili. Chtěli jsme jim to vynahradit, takže jsme rádi, že jsme to zvládli."

První gól byl určitě hodně důležitý pro váš klid v utkání.
"Pro nás důležitý určitě byl, protože se nám poslední dobou nedařilo dávat první góly. Dalo nám to klid na hokej a měli jsme pak i větší chuť do zápasu."

Bylo pro vás i dobré, že Vary přijely spíše bránit? Ten první gól vás určitě k dalšímu tažení nakopnul.
"Tak chtěli jsme udělat radost nejen fanouškům, ale také sobě. Před play off se potřebujeme co nejlépe naladit a stabilizovat formu, aby neměla žádné výkyvy. Jsme rádi za tenhle zápas a nyní se už musíme soustředit na Slavii."

Bylo pro vás důležité, že jste dostali jenom jeden gól?
"Vycházeli jsme z dobře zabezpečené obrany a chtěli jsme pomoci brankáři, aby tam neměl tolik práce. Myslím si, že se nám to až na ten jediný gól podařilo."

Jak se vám líbily speciální dresy?
"Byly pěkný, ale abych pravdu řekl, tak ta barva trochu dráždila oči. Přinesly nám ale hodně gólů, tak bychom v nich měli hrát častěji."

Je pro hráče těžké nastoupit takhle v jiném dresu než obvykle, když pak hledá své spoluhráče?
"To bych neřekl. My jsme věděli už přibližně před třemi týdny, že nastoupíme v těchto dresech. Už jsme věděli, do čeho půjdeme a navíc to je jen na jeden zápas, takže to zas takový problém nebyl."

Někteří hráči si tyhle speciální dresy pak chtějí vydražit. Budete si chtít tento dres také nechat?
"Ne, nemám v plánu si ho nechat."

V neděli hrajete derby. Jak je pro vás ten zápas speciální?
"Pro mě je derby to nejvíc z celé extraligy, takže to beru hodně vážně. Věřím, že ten zápas zvládneme a budeme pokračovat v dobrých výkonech."

Slavia je na tom hodně špatně, čistě teoreticky to může být poslední derby na nějakou dobu, pokud sestoupí. Byla by to škoda pro extraligu, kdyby tenhle zápas zmizel?
"To je otázka názoru. Já bych si přál, aby Slavia zůstala. Je to velký rival a porážet je chceme a myslím si, že by bylo i pro fanoušky dobré, kdyby zůstala."

Posílil vás Michal Vondrka, který to bude mít v derby určitě těžké, přeci jen je to zatím pořád víc slávista než sparťan. Bavili jste se už o nedělním zápasu s ním?
"Samozřejmě, že to tam bude mít těžké. Já si ale myslím, že to slávističtí fanoušci pochopí. Ví, v jaké jsou momentálně situaci a Michal přišel do jednoho z nejlepších klubů v Česku. Je to jeho věc, ale my jsme rádi, že nás posílil. Je to kvalitní hráč, který nám v play off hodně pomůže."

Zleva Miroslav Forman ze Sparty, Ondřej Šmach z Karlových Varů a brankář Tomáš Závorka z Karlových Varů.
Zleva Miroslav Forman ze Sparty, Ondřej Šmach z Karlových Varů a brankář Tomáš Závorka z Karlových Varů.

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Tištěné vydání deníku Sport si nyní můžete přečíst i v elektronické verzi Tištěné vydání deníku Sport si nyní můžete přečíst i v elektronické verziFoto iSport.cz

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud