Zdeněk Janda
15. února 2015 • 20:05

Machovský zářil. Takovou výhru už jsem potřeboval, přiznal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle povedený zápas toužebně vyhlížel. Stejně jako celý tým. „Jsem strašně rád, že jsme to zvládli,“ vykládal gólman Matěj Machovský, jenž vychytal druhé čisté konto v sezoně a dovedl Plzeň k výhře 3:0 nad Kometou. A přišlo to přesně v době, kdy tým i od něj potřeboval špičkový výkon.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 2. • 15:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
3:0
ONLINE
15. února
15:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 05:15. Bližňák, 32:01. J. Sýkora, 55:09. Balej

Hosté:

Sestavy

Domácí: Machovský (Mensator) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Sklenička, Mozík, Boháč, Pulpán, Marcel – Johnson, Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Kratěna "C" – Lev, T. Sýkora, Balej – Kubalík, Přikryl, Hollweg – Beran

Hosté: Čiliak (Falter) – Malec, Ptáček, Hanzlík, Vágner, Bilčík, Kuboš, Sedlák – Honejsek, Hruška "A", Ton – Dočekal, Koreis, Vondráček – Káňa, Čermák "C", R. Zohorna – Ostřížek, Němec, Mrázek

Rozhodčí

Polák, Úlehla – Brejcha, Suchánek

Stadion

ČEZ Aréna, Plzeň

Návštěva

5035 diváků

Po předešlé domácí partii kouč Michal Straka přiznal, že v rámci objektivity je třeba říct, že i od brankářů by potřeboval tým větší podporu. A Machovského představení proti Kometě bylo tou nejlepší odpovědí. „Musím ale pochválit hlavně spoluhráče, hráli hodně zodpovědně,“ tvrdil 21letý brankář.

„Hráli jsme zodpovědně, nedělali jsme hloupé chyby v obranném pásmu. Hráli jsme jednoduše, celkem se nám to dařilo. Vždycky je lepší, když hrajete u nich v pásmu, než u nás. Z toho vždycky více vytěžíte,“ vykládal gólman, jenž přiznal, že pro něj nebylo nejjednodušší si po předešlých prohrách držet pozitivní mysl.

SESTŘIH: 47. kolo extraligy, Plzeň - Kometa Brno 3:0
Video se připravuje ...

„Pro mě to bylo docela těžké. Nejsem tak naladěný třeba jako Jožo (spoluhráč Balej vykládal o tom, jak je neustále pozitivní) nebo ostatní hráči. Přeci jenom brankáři jsou na tom myšlenkově jinak, mají to trochu těžší. Na nich to hodně stojí. Snažil jsem se na to každopádně moc nemyslet, nejhorší je, když si člověk sám na sebe vytváří tlak. Z toho se pak těžko dostává. Jsem moc rád, že jsme to konečně zlomili a vyhráli jsme,“ radoval se Machovský, jenž byl v minulé sezoně podle individuálních statistik nejlepším brankářem extraligy.

V té letošní se mu ale nevyhýbaly slabší období, svezl se s celým týmem. Proti Kometě ale zazářil. Takový zápas už nutně potřeboval. „To už jsem potřeboval někdy od listopadu…“ pousmál se.

„Byla to hodně dlouhá doba, bylo to takové nahoru dolů. Jsem strašně rád, že se nám konečně podařilo vyhrát, ubojovali jsme to nakonec i s čistým štítem. Nesmírný podíl na tom mají ale i spoluhráči, zblokovali hrozně moc střel. Stejně jako naposledy předtím v Hradci, i když jsme tam prohráli. Hlavně Ryan (Hollweg) tam na modrý skákal jako šílenec… No přece ho znáte,“ pochválil Machovský vyhlášeného bouřliváka, jenž odddaně provede jakoukoliv práci pro mužstvo.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud