Adam Sušovský
17. listopadu 2015 • 21:08

Nulová Kometa. Kluci makali, jen ne a ne dát gól, nechápal Kaberle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přijeli do Plzně, půl zápasu byli jasně lepší, tlačili se do brány, jenže gól ne a ne dát. Hokejisté Komety Brno tak odjíždějí domů dokonale vyškolení. K bodům jim nestačila ani drtivá střelecká převaha 32:17, po které prohráli hubeně 0:1. „I takové zápasy se stávají, my jsme jen nechtěli, aby se nám to stalo zrovna dneska,“ říkal po zápase smutně obránce Tomáš Kaberle. Kometa prohrála čtvrtý z posledních pěti zápasů a v tabulce je až devátá.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 11. • 17:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
1:0
ONLINE
17. listopadu
17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 09:19. Kubalík

Hosté:

Sestavy

Domácí: Machovský (Polívka) – Pulpán, Jeřábek "A", Sklenička, Kadlec "A", Moravčík, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Lev, Preisinger, Sýkora – Poletín, Přikryl, Schleiss

Hosté: Čiliak (Falter) – Kaberle "A", Stehlík, Malec, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Štindl – Ostřížek, Hruška "A", H. Zohorna – Káňa, Němec, Dočekal – Burian, Čermák "C", Svoboda – Raška, R. Zohorna

Rozhodčí

Lacina, Hejduk – Frodl, Polonyi

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

3 456 diváků

Dnes to přitom z vaší strany nebyl zas tak špatný zápas, měli jste převahu, dřeli. Souhlasíte?
Dřeli no. Takové zápasy se stanou, jen jsme to zrovna takhle nechtěli dneska. Polovinu zápasu jsme jen tlačili a tlačili, Plzeň to jen vyhazovala a hrála na brejky. My jsme nemohli dát ten vyrovnávací gól, i když tam šance dobré byly. Dneska je to škoda, nějaké body jsme odsud mohli odvést.

Co tomu v útoku chybělo? Více štěstí, nebo jste to ve finální části nesehráli dobře?
Já si myslím, že jsme se měli více tlačit do brány, aby neviděl gólman. On je velký a většinu střel viděl. Spadlo to mu to všechno do břicha. Kdybychom tam byli, mohlo se něco odrazit, nebo na to nevidět. Škoda. Musíme makat dál.

Vy sám jste jednu šanci spálil ve třetí třetině, střílel jste z mezikruží, ale Machovský vás vychytal. Jak jste ten moment viděl?
Jo, to byla dobrá šance. Trefil jsem mu to do betonu, pak se to tam mlátilo kolem brány a bylo tam snad šest lidí. Bohužel, takové zápasy někdy jsou. A bohužel se to stalo dneska nám.

SESTŘIH: 20. kolo extraligy, HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 1:0
Video se připravuje ...

Hráli jste celý zápas na tři pětky, bylo to hodně náročné?
Náročné to je. Máme nějaké marody, trenér se tak rozhodl. V Olomouci jsme v pátek hráli taky na tři pětky, vyšlo to a odmakali jsme tam výborný zápas. Dnes jsme taky makali, ale gólově to bylo jinak. Na druhou stranu Plzeň hraje v klidu, jsou na čele tabulky… No nic, máme další zápas až v neděli, tak musíme dobře potrénovat nějaké ty standardky, abychom se tlačili víc do gólu.

Zápas Plzeň stejně jako v prvním vzájemném duelu sezony rozhodla v přesilovce. Brání se jí těžko?
Dneska jim to tam padlo, to byla taková skulinka… Prostě se to tam nějak vešlo. Já myslím, že našim hráčům nemůžeme nic vytknout, nechali na ledě všechno.

Hraje v tom zakončení roli pohoda obou týmů? Plzeň v posledních pěti zápasech ani jednou nevystřelila na bránu více než dvacetkrát, stejně čtyři z těch zápasů vyhrála. Má výbornou efektivitu…
Je to možné. Ty okolnosti teď nahlížejí tak, že jim stačí míň střel. Procentuální úspěšnost střelby mají fakt vysokou. Když ale budeme makat, otočí se to i na naší stranu.

Vlevo vzadu Tomáš Plíhal z Třince před hradeckým brankářem Ondřejem Kacetlem. Uprostřed René Vydarený z Hradce (23) a vpravo Vladimír Dravecký z Třince.
Vlevo vzadu Tomáš Plíhal z Třince před hradeckým brankářem Ondřejem Kacetlem. Uprostřed René Vydarený z Hradce (23) a vpravo Vladimír Dravecký z Třince.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud