9. prosince 2015 • 10:29

Definitivní sbohem. Duda končí ve Varech a hledá si angažmá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Radek Duda už nebude hrát v extralize za Karlovy Vary. V klubu po vzájemné dohodě skončil a má souhlas jednat o novém angažmá. Odchod jednoho z ofenzivních lídrů týmu, kterého však dlouhodobě provází pověst problémového hráče, oznámil klub na svých webových stránkách.



Šestatřicetiletý Duda je momentálně třetí v týmové produktivitě s 16 body z 19 startů. Se sedmi góly patří rovněž mezi tři nejlepší střelce. Přesto byl nedávno vyřazen z kádru a odehrál ve druhé lize zápas za Sokolov, v němž si připsal čtyři nahrávky. Nedávný kapitán Energie se pak vrátil na extraligovou scénu, v úterý ale v klubu skončil.

Odchod z předposledního celku tabulky podle vedení Karlových Varů sám inicioval. "Chtěli bychom Radku Dudovi poděkovat za neoddiskutovatelný přínos pro A-mužstvo a za jeho herní výkony v loňské sezoně. Bohužel v letošní sezoně se mu nepodařilo na tyto výkony navázat, a proto jsme se nakonec dohodli na ukončení spolupráce," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk.

Karlovy Vary vlastní hráčská práva na Dudu do 30. dubna příštího roku, hokejista však dostal svolení jednat o přestupu. Prioritou pro klub je hráčská výměna v rámci extraligy a získání adekvátní náhrady. "V případě, že by se nám to nepodařilo, budeme situaci s hráčem dále řešit. V úvahu přichází i jeho eventuální uvolnění pro zahraniční angažmá," uvedly Karlovy Vary v prohlášení.

V extralize už prošel Duda řadou klubů. V minulosti oblékal i dres Sparty, Plzně, Slavie, Českých Budějovic, Chomutova a Liberce.

EXTRAliga. Kolena a hlavička. Duda je svůj, říká rozhodčí
Video se připravuje ...

Dudův velký zkrat. Kapitán Energie udeřil soupeře hlavou a nedohrál
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud