22. prosince 2015 • 14:15

Open Air v Brně: Sedět budou jen legendy, šatny v kontejnerech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zamrazená vrstva ledové plochy ohraničená mantinely dodala přesné obrysy aréně za Lužánkami, kde v rámci Hokejových her pod širým nebem nastoupí 3. ledna Kometa Brno proti Plzni. Na toto utkání naváže v pátek 8. ledna extraligový duel se Spartou. Hlediště z montovaných tribun má propočítanou kapacitu pro necelých 22.000 diváků.



O oba extraligové zápasy pod širým nebem je velký zájem. "Na utkání se Spartou zůstalo v předprodeji zhruba pět tisíc vstupenek, na první duel s Plzní je ještě k dispozici osm tisíc lístků," uvedl na dnešním setkání s novináři tiskový mluvčí hokejistů Komety Michal Chylík.

Všechna místa v hledišti budou na stání. "Týká se to i míst pro VIP osoby a novinářů. Ti budou mít vyhrazenou první řadu za brankou a k dispozici dostanou vysoké pivní stolky. U psaní do notebooků budou rovněž stát," poznamenal člen přípravného štábu Hokejových her Pavel Bartošek. Židle dostanou pouze pozvané hokejové legendy, neboť vzhledem ke stáří mají už někteří z nich problém stát delší dobu.

Ledová plocha je položena na geotextilii, na které jsou chladící pásy. V nich v drobných trubičkách protéká chladící směs. Ledová vrstva bude mít tloušťku mezi sedmi až deseti centimetry. "Současné teplé počasí nevadí. Led budeme schopni vyrobit až do plus patnácti stupňů," vysvětlil Bartošek.

Přípravy na zápas pod širým nebem se v Brně blíží do finiše
Video se připravuje ...

Hokejisté obou týmů se převlečou do výstroje už v šatnách v DRFG aréně a autobusy je odvezou za Lužánky. Tam budou mít připraveny z osmi kontejnerů mobilní šatny, kde si obují už jen brusle a stráví přestávky mezi třetinami.

Kromě tribun je dokončeno nouzové osvětlení hlediště a zázemí a také reflektory k přisvětlení hrací plochy. První duel s Plzní se bude hrát už od 13:00 za denního světla. Na duel se Spartou, který se začne až v 18:20, vyrostou ještě okolo ledové plochy osvětlovací stožáry, aby kvalita odpovídala požadavkům televizního přenosu. Před utkáním se Spartou se uskuteční koncert skupiny Kabát na speciálně postaveném pódiu přímo v části hlediště.

Ledová plocha je za Lužánkami položena na geotextilii, na které jsou chladící pásy Ledová plocha je za Lužánkami položena na geotextilii, na které jsou chladící pásyFoto Twitter.com

Nyní už zbývá osadit nad mantinely plexisklo a za brankami přidat ochranné sítě a postavit vstupní turnikety. Okolo hrací plochy budou nad tribunami osazeny tři velkoplošné obrazovky. Celé zázemí bude odpovídat extraligovým normám, včetně brankového videorozhodčího.

Hokejové hry za Lužánkami jsou jedním z prvních kroků k vybudování nové haly v prostorách, kde Kometa získala jedenáct mistrovských titulů. Kromě dvou extraligových zápasů program obohatí 3. ledna od 17:30 druholigový duel Techniky Brno s Hodonínem. V úterý 5. ledna je na programu od 17:00 zápas reprezentačních šestnáctek ČR - Slovensko, ve čtvrtek (od 17:00) nastoupí vysokoškoláci Masarykovy Univerzity a Univerzity Karlovy.

Hokejisté brněnské Komety Dujsík s Mrázkem hodnotí stav příprav na lednové Open Air zápasy.
Hokejisté brněnské Komety Dujsík s Mrázkem hodnotí stav příprav na lednové Open Air zápasy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud