21. ledna 2016 • 08:50

Další trio zůstává. Sparta prodloužila s Barinkou, Hrbasem a Cingelem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Sparta si pojistila služby dalších tří hráčů základního kádru. Nové kontrakty uzavřeli obránci Michal Barinka, Marek Hrbas a slovenský útočník Lukáš Cingel. Uvedly to internetové stránky klubu. Na začátku týdne Sparta prodloužila kontrakty se zadáky Michalem Čajkovským, Janem Piskáčkem a útočníkem Martinem Procházkou.



Jednatřicetiletý Barinka sehrál vinou zranění v této sezoně jen 19 utkání a připsal si pět bodů za dvě branky a tři asistence. Mistr světa z Německa z roku 2010 má na kontě v nejvyšší soutěži i za České Budějovice a Vítkovice celkem 383 utkání a 105 bodů za 28 tref a 77 asistencí. Hrál i v NHL za Chicago, v jehož dresu nastoupil v 32 duelech, a působil v Bernu, Jaroslavli a Fribourgu.

O devět let mladší Hrbas zaznamenal v tomto ročníku ve 35 utkáních tři góly a šest přihrávek. Celkem nasbíral v extralize za Spartu a Vítkovice v 89 duelech 13 bodů za pět přesných zásahů a osm asistencí.

Třiadvacetiletý Cingel kvůli zranění v sezoně sehrál zatím jen 20 zápasů a nasbíral 10 bodů za čtyři trefy a šest přihrávek. Bývalý hráč Lva Praha v české extralize zaznamenal v 65 utkáních 34 bodů za 18 gólů a 16 asistencí.

Sparta si také dlouhodobou smlouvou pojistila brankáře Adama Brízgalu, který chytá v juniorském týmu a je členem české reprezentace do 18 let. V týmu naopak končí kanadský obránce Ryan Glenn, jenž si ve 14 zápasech připsal tři asistence.

Pětatřicetiletý zadák se vrací do finské ligy, kde bude hrát za Jyväskylä. "Ryan se nevešel po zranění do základní sestavy a bylo mu umožněno najít si jiné angažmá," uvedl na webu Sparty sportovní manažer Patrik Martinec.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud