Adam Sušovský
21. února 2016 • 20:36

Kubalík se Saboličem svádí boj o krále střelců: Nechci na to myslet

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvěma góly se podílel na demolici Hradce Králové. Plzeň vyhrála souboj o třetí místo jednoznačně 6:2 a Dominik Kubalík byl hodně vidět. Dva jeho góly znamenají hodně i pro něj. Pět kol před koncem základní části se díky nim osamostatnil na čele tabulky střelců před sparťanem Robertem Saboličem. „Snažím se na to ale nemyslet, aby mě to nesvazovalo,“ říká Kubalík.



Už se poohlížíte i do individuálních statistik, jak si vedli vaši pronásledovatelé?
Nějací kluci mi to v kabině furt dávají najevo, že jsem vepředu. Ale já se na to snažím nemyslet, protože když na to člověk myslí, je to jen horší a horší. Nechci, aby mě to svazovalo. Jsem rád, že jsem dal dva góly, pomohlo to týmu a doufám, že se už blížíme i tomu stádiu, že budeme mít jisté šesté místo.

Na druhého Saboliče teď máte náskok dvou branek a v úterý hrajete proti jeho Spartě. Byť není start Saboliče v zápase jistý, bude to pro vás o to pikantnější?
Já osobně mám rád, když hrajeme proti Spartě, protože to jsou vyhrocený zápasy. Jestli bude hrát Sabolič nebo ne, to nevnímám. Já se na to fakt snažím nemyslet a buď to vyjde, nebo ne. Nezáleží to jen na mně. A hlavně chceme Spartu porazit, abychom se přiblížili třetímu místu.

SESTŘIH: 47. kolo extraligy, HC Škoda Plzeň - HC Mountfield HK 6:2
Video se připravuje ...

Na to jste poskočili dnes výhrou nad Hradcem 6:2. Od druhé třetiny jste zápas kompletně ovládli. Co se změnilo?
Začali jsme hrát lépe než v první třetině, to jsme prospali začátek. Hradec na nás vlítnul a my jsme jenom koukali. Pak jsme si k tomu něco řekli v šatně a hráli úplně jinak. Byli jsme lepší a díky bohu nám to tam i napadalo.

Rozhodl zápas za stavu 2:2 fantastický zákrok Matěje Machovského?
Určitě! Já jsem stal na střídačce, a když jsem viděl prázdnou bránu, tak jsem si sednul, protože jsem počítal, že je to gól. Kluci vyskočili, začali křičet a vyvolávat Machyho, bouchali do mantinelu. Když jsem to viděl pak ze záznamu, byl to pro mě zákrok roku. Prázdná brána, ještě k tomu golfákem. Nakoplo nás to!

V průběhu sezony jste si stěžovali, že se vám hraje lépe venku než doma. Minule jste ale v Plzni Vítkovicím nasázeli 9 branek, teď jste roznesli i Hradec. Takže už je to lepší?
Jsme rádi, že jsme to zlepšili. Potřebujeme mít doma sebevědomí. V Plzni se nikdy nevyhrávalo a jsem rád, že se to konečně otočilo. I to, jaká dnes byla atmosféra. Bylo to super.

SESTŘIH: 47. kolo extraligy, HC Škoda Plzeň - HC Mountfield HK 6:2
Video se připravuje ...

Sparťanští hokejisté oslavují gól do sítě Komety
Sparťanští hokejisté oslavují gól do sítě Komety

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud