23. dubna 2016 • 13:30

Nájezd v 59:59? Sparťané zkusili Nagano, trenéři se nedívali

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někteří zavřeli oči. Jiní se dali na modlení. Další prostě jen přihlíželi, co souboj sparťanského kapitána Jaroslava Hlinky a libereckého brankáře Jána Lašáka přinese. Nájezd v poslední sekundě včerejšího duelu lépe zvládl gólman, své betony zavřel a týmu přihrál výhru 4:3 i finálový mečbol.



Situace se zdála být pro domácí bezpečná, operovali s pukem v útočném pásmu Sparty. Mohli odepisovat jednotlivé vteřiny, které je dělily od slastného triumfu. Jenže Jan Stránský se rozhodl vypálit si do prázdné sítě, neodolal. Netrefil.

Kotouč se odrazil k soupeři, rychlá nahrávka přes dvě čáry našla osamoceného Jaroslava Hlinku a ve chvíli, kdy začal moderátor odpočítávat 3… 2… se kapitán hostí ocitl před Jánem Lašákem. Dvojice beků Martin Ševc a Tomáš Mojžíš musela faulovat.

Vyprodané hlediště se podívalo na sudí. Zkřížené ruce nad hlavou. Trestné střílení. Ještě rychlá kontrola u videa, zda se vše stihlo ve vymezeném čase. Pro oba hlavní aktéry dramatické scény chvilka času na přemýšlení. Na sparťanské střídačce pak došlo na objetí všech hráčů podle naganského vzoru.

Pak se Hlinka rozjel. Vybral si vracečku mezi nohy, jenže tentokrát tam díra nebyla. Euforie Bílých Tygrů, deprese Pražanů. Velezkušený centr nedokázal vrátit chybu v rozehrávce, která vedla ke gólu na 3:4 z pohledu jeho týmu.

Liberec - Sparta: Jaroslav Hlinka neproměnil trestné střílení v poslední sekundě zápasu!
Video se připravuje ...

„Věřili jsme, že ten nájezd zvládne. Všichni jsme se chytili kolem ramen a sledovali to,“ popisoval inkriminovaný moment Miroslav Forman, další forvard poražených. „Prožívali jsme to jako každý fanoušek. Nevyšlo to, bohužel,“ litoval.

„Něco podobného jsem nezažil. V posledních minutách se to občas stane, když to někdo zalehne v brankovišti. Ale tohle jsem neviděl,“ kroutil hlavou i Lukáš Pech, který si připsal gól a asistenci. K vytouženému výsledku to nepomohlo.

Souboj Hlinka versus Lašák naopak nechtěl vidět ani jeden z trenérů. „Nedíval jsem se,“ přiznal Josef Jandač . „Já také ne,“ kontroloval Filip Pešán, kouč triumfátorů. Nakonec to byl on, kdo mohl svému svěřenci výrazněji poděkovat.

Sám neúspěšný exekutor se odmítl ke svému pokusu vyjádřit, frustrace ze ztraceného vedení i utkání zřejmě byla příliš silná. Chuť si může spravit zítra. Pokud se mu to nepodaří, extraligová sezona končí.

SESTŘIH: Liberec - Sparta 4:3 (5. finále)
Video se připravuje ...

Lašák o Hlinkově nájezdu: Soustředil jsem se hlavně na sebe
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud