21. července 2016 • 14:07

Klimek má smůlu. Trest za kopnutí bruslí útočníkovi Sparty neprominuli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník hokejové Sparty Lukáš Klimek bude na startu nového ročníku scházet Pražanům v bojích o extraligové body. Disciplinární komise nevyhověla jeho žádosti o prominutí zbytku trestu, který devětadvacetiletý forvard obdržel za kopnutí bruslí v průběhu finálové série play off proti Liberci. Stát bude ještě dva zápasy.



Klimek v bitvě o titul proti Liberci kopl ve druhém duelu obránce Lukáše Dernera bruslí do kolena. Okamžitě inkasoval od sudích trest ve hře, disciplinární komise jej pak potrestala zákazem startu v pěti zápasech.

Liberec - Sparta: Klimek dohrál! Sparťanský útočník zbytečně oslabil svůj tým
Video se připravuje ...

Podle disciplinárního řádu patří kopnutí mezi nejpřísněji postihované fauly s tresty mezi pěti až deseti zápasy. Při udělení trestu bylo však přihlédnuto k tomu, že Klimek Dernera nezranil a v uplynulých dvou letech nebyl disciplinárně trestán.

Další shovívavosti se však od disciplinární komise extraligy ve složení předseda Karel Holý a členové Tomáš Jelínek, Radim Tesařík, Jan Trunda a Viktor Ujčík nedočkal. Podle komise nebyly žádné další polehčující okolnosti při projednávání přestupku zjištěny.

Klimek si ve finále, které Sparta prohrála 2:4 na zápasy, odpykal z celkem šestizápasové stopky dvě třetiny trestu. V rozjezdu nové sezony bude nuceně scházet novému kouči Jiřímu Kalousovi v duelech na ledě Vítkovic a Pardubic (9. a 11. září).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud