4. října 2016 • 11:44

TOP 10 posil v extralize: Autorita Erat i třinecký objev z farmy Dallasu

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo během léta nejvíce posílil? První výsledky jsou známéKdo během léta nejvíce posílil? První výsledky jsou známéFOTO: Koláž: iSport.cz

    Nikdo nevodí přes léto do svého týmu nové hráče kvůli tomu, aby byl horší. Posila. Už to slovo obsahuje všechno podstatné. Máš nás zlepšit! Koukej makat! Čekáme od tebe hodně! Každý si maluje, jak mužstvo našlápl, že teď našel poslední dílek skládanky. Nejlepší je v téhle branži letos Kometa. Přivedla hvězdy, které září. Letní investice se jí hned od začátku sezony vyplácejí.

  • 10. Ivan Huml, útočník (Chomutov)

    Ivan HumlFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Zápasy: 9
    Body: 7 (4+3)
    +/-: - 2
    Čas na ledě: 19:35

    Přišel na těžkou pozici – prvního centra v Chomutově, kde po odchodu Romana Červenky vznikla díra. Není tak produktivní, zato v defenzivě je příkladně poctivý. Do kabiny s ním přišel týmový duch.

  • 9. Richard Jarůšek, útočník (Mountfield HK)

    Richard JarůšekFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Zápasy: 9
    Body: 9 (4+5)
    +/-: + 7
    Čas na ledě: 17:55

    Sbírá průměrně bod na zápas, je nejproduktivnějším hráčem Hradce, a kdyby v pátek v Plzni přiznali gól na 3:3 jemu, byl by i nejlepším střelcem. Ve stejném zápase poslal puk i do vlastní branky.

  • 8. Michal Poletín, útočník (Chomutov)

    Michal PoletínFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Zápasy: 9
    Body: 10 (5+5)
    +/-: + 3
    Čas na ledě: 17:46

    Je až zarážející, že hráč jeho ražení dokonce vedl bodování soutěže. Na bruslích není žádné žihadlo, hýbe se spíš jak na chůdách. Ale hodně prostoru dostává na přesilovkách, dal v nich tři góly z pěti.

  • 7. Colton Yellow Horn, útočník (Plzeň)

    Colton Yellow HornFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Zápasy: 6
    Body: 4 (4+0)
    +/-: 0
    Čas na ledě: 15:17

    Po příchodu do Plzně ještě přibral, v přípravě se propadal sestavou, až se ocitl mimo. Ale už zase stoupá vzhůru, za posledních pět zápasů se trefil čtyřikrát a je nejlepším střelcem týmu.

  • 6. Marcel Haščák, útočník (Kometa)

    Marcel HaščákFoto ČTK

    Zápasy: 9
    Body: 9 (4+5)
    +/-: + 3
    Čas na ledě: 13:34

    I s menším prostorem ve hře si umí poradit, v šancích prokazuje instinkt střelce. Nepáře se s ničím a pálí. Věří si, díky čemuž trefuje jako třeba v pátek v Pardubicích – milimetrově přesně k zadní tyčce.

  • 5. Petr Vrána, útočník (Sparta)

    Petr VránaFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Zápasy: 8
    Body: 6 (4+2)
    +/-: 0
    Čas na ledě: 16:56

    Poslední dva roky ho v Rusku i Švédsku kosila vážná zranění a moc toho nenahrál, i tak si na angažmá ve Spartě věřil a sám na sebe vyvíjel tlak. „Přišel jsem sbírat body, to se ode mě očekává,“ říkal bývalý reprezentant. Ve Spartě hned obsadil pozici prvního centra, dává góly a působí na ledě rozruch. Během absence Jaroslava Hlinky navíc s respektem zvládl šéfovat kabině jako kapitán.

  • 4. Ondřej Němec, obránce (Kometa)

    Ondřej NěmecFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Zápasy: 9
    Body: 7 (2+5)
    +/-: + 8
    Čas na ledě: 23:04

    Z modré čáry umocňuje už tak smrtící sílu brněnského útoku. Přesnými a včasnými přihrávkami pomáhá vytvářet přesilové situace, hře dodává dynamiku. Osm plusových bodů mluví jasně o jistotě, jakou mužstvu přináší, dokáže se doplnit s podobně ofenzivním kolegou z obranného páru Janem Štenclem. Návrat do českého hokeje se mu daří zatím znamenitě.

  • 3. Cory Kane, útočník (Třinec)

    Cory KaneFoto ČTK/AP

    Zápasy: 8
    Body: 5 (2+3)
    +/-: + 6
    Čas na ledě: 16:30

    Americký útočník loni na farmě Dallasu posbíral všeho všudy sedm bodů, už o něj nebyl zájem ani v AHL. Do Třince přišel na doporučení bývalého útočníka Ladislava Kohna jen na zkoušku, po ní v Třinci s nabídkou smlouvy ani na minutu neváhali. Z neznámého hráče je první centr a stěžejní forvard týmu. Výborně bruslí, nebojí se hrát s pukem. Je drzý do útoku, hodně obětavý v oslabení.

  • 2. Martin Erat, útočník (Kometa)

    Martin EratFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Zápasy: 9
    Body: 11 (5+6)
    +/-: + 6
    Čas na ledě: 19:05

    Autorita na ledě i v šatně. I bez speciálně zabarveného plexi před očima ho poznáte na první pohled. Hvězdná elitní pětka Komety patří právě jemu. Rychlý, přesný a přiměřeně důrazný útočník jasně ukazuje, že poslední roky kariéry nepřišel do extraligy odklouzat, ale něčeho v ní dosáhnout. Kromě svých výkonů ještě pomáhá v růstu mladému centru Nečasovi, nad nímž drží v jeho 17 letech ruku.

  • 1. Marek Kvapil, útočník (Kometa)

    Marek KvapilFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Zápasy: 9
    Body: 13 (5+8)
    +/-: + 4
    Čas na ledě: 17:52

    Boduje s automatickou samozřejmostí. Mívá zápasy, v nichž není tak výrazný, ale jakmile dostane prostor, většinou ho využije. A pokud ho nedostane, umí si ho vytvořit. Zdobí ho perfektní vedení puku, s nímž na holi obchází protihráče. Klid s pukem mu umožňuje některé akce i o pár desetin vteřiny pozdržet, čímž si rozhodí obranu před sebou a může lépe přihrát nebo zakončit.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud