20. března 2017 • 19:50

Plzeň - Liberec 0:4. Obhájci titulu válčí dál, vybojovali mečbol

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté mistrovského Liberec vyhráli ve čtvrtém čtvrtfinále extraligy v Plzni 4:0, vedou v sérii 3:1 na zápasy a jediná výhra je dělí od postupu do semifinále. Bílí Tygři rozhodli v úvodní třetině díky brankám Vladimíra Svačiny a Petra Jelínka, v závěrečném dějství zpečetili vítězství Branko Radivojevič a Dominik Lakatoš. Gólman Roman Will při svém premiérovém startu v extraligovém play off vychytal čisté konto. Severočeši mohou rozhodnout už ve středu doma.



Liberecký trenér Filip Pešán po nedělní prohře 3:6 vsadil v brance místo Lašáka na Willa, který v úvodním dějství díky práci svých spoluhráčů moc šancí soupeře řešit nemusel. Hru ovládali Bílí Tygři. Už ve třetí minutě se dostal do úniku Valský, ale minul. Za dvě minuty už se hosté radovali. Machovský rozehrál za branku puk na Čerešňáka, ten o něj přišel po forčekingu Vantucha a Valského, který nabil mezi kruhy střelci úvodní branky Svačinovi. Willa prověřil jen z dálky Kratěna .

Další možnost měl po Radivojevičově přihrávce osamocený Lakatoš, jehož bekhendový pokus Machovský kryl. Liberec se ubránil při Bližňákově vyloučení a pak po Radivojevičově střele mohl jeho náskok zvýšit z dorážky bek Vitásek .

Ve 12. minutě už Bílí Tygři při Preisingerově trestu znovu udeřili, když Bulířovu přihrávku usměrnil zblízka za Machovského Jelínek. Hned za deset vteřin se dostal sám před plzeňského gólmana Svačina, ale s blafákem do bekhendu neuspěl. Při Hrnkově trestu se Plzeň ubránila a před pauzou mohla snížit, ale s Indrákovou střelou po individuální akci si Will poradil vyrážečkou.

I druhé dějství patřilo Liberci a zdálo se, že Plzeň nemá ve svém už devátém utkání hraném během 15 dnů sílu na zvrat. Hned po pauze měl šanci liberecký kapitán Radivojevič, pak nepřekonal Machovského bekhendem Valský a Jelínkovi utekl při pokusu o zakončení puk.

Když zahrozili domácí, pokusy Kracíka a Indráka zblokovali liberečtí obránci. Po Kadlecově střele neuspěli ani znovu Indrák a Stach. Hosté ale kralovali a mohli děkovat Machovskému, že zlikvidoval šance Bližňáka a Valského. Plzeň se ubránila i při Němečkově trestu.

V úvodu třetí části šli pykat Kracík a Lev a Liberec přesilovou hru pěti proti třem zužitkoval díky Radivojevičově ráně. Hosté překonali Machovského ještě v pokračující výhodě, ale gól Bartoviče neplatil pro Lakatošovo postavení v brankovišti.

Podle statistik nejlepší brankář základní části Will udržel čisté konto i po střelách Svobody a Skleničky. Utkání ještě oživila bitka Schleisse s Jánošíkem. V 54. minutě při Němečkově trestu dovršil výsledek tečí Ševcovy střely Lakatoš.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 3. • 17:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
0:4
ONLINE
20. března
17:20
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
Góly

Domácí:

Hosté: 04:22. Svačina, 11:54. P. Jelínek, 42:46. Radivojevič, 53:49. Lakatoš

Sestavy

Domácí: Machovský (Hylák) – Němeček, P. Kadlec (A), D. Sklenička, Frühauf, Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička – Lev, Kratěna (C), T. Svoboda – D. Kubalík, Stach, Indrák – Schleiss, Preisinger, Martin Procházka – Koreis, Kracík, Hrnka.

Hosté: Will (Lašák) – Ševc (A), R. Šimek, Vitásek, Jánošík, Derner, Pyrochta, Plutnar – L. Krenželok, P. Jelínek, Bartovič – Radivojevič (C), Bulíř, Lakatoš – Svačina, Vantuch, Valský – Ordoš, Bližňák, J. Stránský.

Rozhodčí

Bulanov, Hribík – Frodl, Zavřel

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7028 diváků

ONLINE: Plzeň - Liberec (17:20)

Plzeň - Liberec: Au! Lev zboural Šimka, ten musel střídat
Video se připravuje ...

Chomutov - Třinec: Tyč! Netík rozezvučil brankovou konstrukci
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud