4. dubna 2017 • 20:45

Jihlava bere dva body na ledě Motoru. Pardubice doma opět padly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtý zápas, čtvrté vítězství. Taková je zatím bilance Jihlavy v baráži o hokejovou Tipsport extraligu. V té si Dukla připsala vítězství v Českých Budějovicích, kde vyhrála 2:1 po prodloužení a vede tabulku o tři body před Karlovými Vary. Ty naopak prohloubily trápení Pardubic, zvítězily na jejich ledě 3:2 po prodloužení a udržely na posledním místě s bodovou ztrátou na třetí Motor.



Jihlava nadále vítězí, rozhodl Čachotský

Přestože zápas nepostrádal v první třetině tempo, dlouho mu chyběly větší příležitosti. Defenzivy na obou stranách moc chyb neudělaly a stejně spolehlivě působili brankáři.

Poprvé se mohl radovat českobudějovický Vlček, jenž se ocitl na chvilku sám před gólmanem Svobodou. Ten však pokus útočníka domácího týmu kryl. Ve 13. minutě však už Jihočeši další šanci využili. Střelu obránce Fillmana tečoval útočník Čermák a překonal Svobodu.

Jestliže v první části byl o něco lepším týmem českobudějovický Motor, po přestávce se situace změnila. Jihlava přidala a domácí jakoby pod tlakem více znervózněli. Hned v úvodu druhé třetiny mohl vyrovnat Seman, ale k dorážce se nedostal.

České Budějovice - Jihlava: Obrat v prodloužení! Tomáš Čachotský vstřelil vítězný gól hostů, 1:2 v prodloužení
Video se připravuje ...

Před druhou přestávkou zase byli ve velké šanci v rozmezí pár desítek vteřin dva Jihlavští. Ale obránce Říha a a ani následně útočník Zeman nedokázali překonat Kváču.

Dukla vstoupila se stejnou chutí a energií i do třetí části. Napadáním často držela soupeře v situaci, kdy nebyl schopný založit útočnou akci. Navíc Jihlava v 47. minutě vyrovnala, trefil se obránce Bilčík.

Do konce třetí části už gól nepadl a utkání muselo rozhodnout prodloužení. V něm se po pár vteřinách prosadil v koncovce útočník Jihlavy Čachotský.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 4. • 17:30
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
1:2
ONLINE
4. dubna
17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
Góly

Domácí: 13:14. Čermák

Hosté: 46:07. Bilčík, 60:36. Čachotský

Sestavy

Domácí: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Dostálek, Rob, Fronk – Šulek, Vlček, Hřebejk – Guman, Škoda, Babka – Vak (A).

Hosté: M. Svoboda (Brož) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Důras (A) – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, F. Seman (A), Čachotský (C) – Jergl, Březina, Danišovský.

Rozhodčí

Šír, Úlehla – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Budvar aréna (kapacita: 6 421)

Návštěva

6 421 (vyprodáno) diváků


Pardubice zůstávají poslední, padly i s Energií

První barážová odveta začala velice opatrně, až v páté minutě se najednou ocitl ve velké šanci Bárta, jenže netrefil opuštěnou branku. Karlovy Vary byly postupně nebezpečnější a v 15. minutě je dostal do vedení Mikulík, jehož střele při přesilovce pomohla teč jednoho z bránících hráčů. Dynamo mohlo srovnat při brejku Jána Sýkory, který ale Honzík zneškodnil.

Početní výhoda na začátku druhé části pomohla i Pardubicím. Petr Sýkora nejprve převzal dres za 800 startů v nejvyšší soutěži a po 80 vteřinách nechytatelnou ranou od modré čáry srovnal. Smírný stav vydržel jen do 25. minuty. Pak si znovu v početní výhodě vzal puk Skuhravý a z křídla propálil Růžičku. Blízko třetímu gólu byl při přečíslení Gríger, jenže na Růžičku nevyzrál.

Pardubice - Karlovy Vary: Smutek v Pardubicích! David Gríger vstřelil vítězný gól, 2:3 v prodloužení
Video se připravuje ...

Pardubice si po polovině zápasu i díky přesilovkám vynutily převahu a šance. Vyrovnání odmítl při přesilovce Tomášek, poté nepřesně pálil Nahodil. Až v 36. minutě se ujala důrazná práce Rolinka, který v početní výhodě nadvakrát protlačil kotouč za Honzíka. V závěru druhé části za nerozhodného stavu začaly na obou stranách pracovat nervy a do hry se vloudily šarvátky.

Vášně o druhé přestávce trochu utichly a hráči obou týmů se soustředili především na defenzivu. Z klidného průběhu vybočily jedině šance Rachůnka a na druhé straně Jána Sýkory, s kterými si brankáři poradili. Defenzivní podívanou mohl v 57. minutě při přesilovce ukončit Rolinek, který si sice položil brankáře, ale pak už nestačil zakončit. Zápas tak dospěl do prodloužení.

V něm měly Karlovy Vary k dispozici přesilovou hru, ale tu i přes dlouhý zámek nezužitkovaly. Chvíli poté se do přečíslení dostal Gríger a jeho přihrávku spoluhráči si do vlastní branky srazil padající Trončinský.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 4. • 18:00
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
2:3
ONLINE
4. dubna
18:00
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 21:20. P. Sýkora, 35:19. Rolinek

Hosté: 14:01. Mikulík, 25:12. Skuhravý, 63:26. Gríger

Sestavy

Domácí: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Ščotka, Trončinský, Havlík, Chaloupka, Čáslava, Zajíc – P. Sýkora, Špirko, Rolinek – J. Sýkora, Tomášek, Hubáček – Beran, Nahodil, Panna – Bárta, T. Kaut, Starý.

Hosté: Honzík (Závorka) – Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, Baldajev – Mikulík, Dušek, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý, Kindl – V. Tomeček, Tuominen, Davídek – Flek, Gríger, O. Beránek.

Rozhodčí

Lacina, Pražák – Svoboda, Lhotský

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

8 003 diváků

Budějovický Miroslav Čermák a David Kajínek z Jihlavy v souboji o puk
Budějovický Miroslav Čermák a David Kajínek z Jihlavy v souboji o puk

Z V VP PP P Skóre B
1. Jihlava 12 3 5 1 3 32:29 20
2. Pardubice 12 5 1 3 3 36:31 20
3. K. Vary 12 4 2 3 3 30:29 19
4. Motor ČB 12 3 1 2 6 20:29 13

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud