14. dubna 2017 • 19:55

Liberec - Kometa 3:4. Brno zařídilo skvělý obrat a ve finálové sérii vede

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno vstoupili úspěšně do finálové série play off extraligy, v úvodním duelu vyhráli na ledě mistrovského Liberce 4:3. Vítěznou branku vstřelil ve 30. minutě ve vlastním oslabení kanadský útočník Alexandre Mallet. Druhý zápas série, hrané na čtyři vítězství, je na programu v sobotu od 17:00 opět v Liberci.



Liberec nastoupil s uzdraveným útočníkem Bulířem, ale bez beka Vitáska. V sestavě Komety chyběl zraněný bek Ondřej Němec a útočník Nečas, který odjel na mistrovství světa hráčů do 18 let na Slovensko.

První nebezpečnou střelu vyslal domácí obránce Plutnar, vzápětí zahrozila i Kometa, ale ve čtvrté minutě se radovali Bílí Tygři. Střelu obránce Plutnara tečoval za Čiliaka Svačina. Liberec následně po vyloučeních Vantucha a Ševce přečkal 109 vteřin trvající oslabení tří proti pěti.

Domácí sice po faulech Čermáka a Malce také neskórovali při 79 sekund trvající převaze dvou hráčů v poli, ale hned tři vteřiny po návratu prvního potrestaného hráče zvýšil tvrdou ránou z mezikruží Ševc. Kometa ale bleskově odpověděla, když Čermákovo nahození tečoval před Willem Dočekal.

Za dalších 39 sekund už bylo vyrovnáno, když po rychlém brejku Komety překonal Willa z levého kruhu střelou na lapačku Zaťovič. Dvě sekundy před koncem úvodního dějství Brňané otočili skóre. Malcův pokus, zblokovaný Jelínkem, prolétl Willovi nad ramenem pod horní tyč. Sudí si ještě u videa prověřili, zda brněnský hráč před brankou netečoval puk vysokou holí.

Liberec se ve druhém dějství tlačil za vyrovnáním a dočkal se v 26. minutě. Svačinovu teč Mojžíšovy střely ještě Čiliak vyrazil, ale do odkryté branky zamířil Bulíř. V polovině utkání při Čermákově trestu udeřila Kometa ve vlastním oslabení. Svačinu, který se dostal na obranné modré čáře do kontaktu s čárovým rozhodčím, obral o puk Mallet a z pravého kruhu překonal Willa, jehož následně vystřídal Lašák.

Kometa pak svou přesilovku při Vantuchově trestu nevyužila a v závěru sama odolala při Vondráčkově čtyřminutovém trestu. V největší šanci přestřelil Valský.

V úvodu třetí třetiny zahrozil hostující Hruška. Vzápětí po souboji s Mojžíšem upadl nepříjemně na mantinel a odstoupil ze hry. Liberecký bek šel pykat za podražení, ale stav se v přesilovce nezměnil. Bílí Tygři se snažili odpovědět, ale hrozila i Kometa a Lašák si musel poradit s Eratovým pokusem.

Kometa úřadujícího šampiona a vítěze základní části do šancí nepouštěla a naopak osamocený Zaťovič mohl pojistit náskok hostů, ale Lašák svůj tým podržel. Na druhé straně neuspěl s průnikem Svačina a změnu stavu nepřinesla ani závěrečná power play.

Liberec - Kometa Brno: Vítězný gól hostů z prvního finále! Trefil se Mallet, 3:4
Video se připravuje ...

Liberec - Kometa Brno: To je návrat, Michal Buliř se trefil po návratu do sestavy, 3:3
Video se připravuje ...

Liberec - Kometa Brno: Gól do šatny, Tomáš Malec vstřelil gól na 2:3
Video se připravuje ...

Liberec - Kometa Brno: Je vyrovnáno! Martin Zaťovič vstřelil gól na 2:2
Video se připravuje ...

Unikátní záběry na začátek extraligového finále v Liberci
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 17:20
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
3:4
ONLINE
14. dubna
17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 03:36. Svačina, 10:20. Ševc, 25:04. Bulíř

Hosté: 10:38. Dočekal, 11:17. Zaťovič, 19:58. Malec, 29:37. Mallet

Sestavy

Domácí: Will (30. Lašák) – R. Šimek, Ševc (A), Mojžíš (A), Derner, Plutnar, Jánošík, Kolmann – Lakatoš, P. Jelínek, Radivojevič (C) – Valský, Bulíř, Svačina – Bartovič, Bližňák, L. Krenželok – J. Stránský, Vantuch, Ordoš.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – Trška, J. Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Zábranský – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – Vondráček, Čermák (C), Dočekal – Haščák, V. Němec, Zaťovič (A) – Mallet, H. Zohorna, R. Zohorna – T. Havránek.

Rozhodčí

Hodek, Pešina – Lhotský, Svoboda

Stadion

Home Credit Arena Liberec

Návštěva

7 500 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud