29. září 2017 • 20:50

SESTŘIHY: Sparta zničila Liberec 7:1, Kometa parádně otočila v Pardubicích

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté vedoucího Chomutova přivítali v 8. kole extraligy Plzeň a před hosty se museli sklonit. Soupeř si odvezl výhru 4:1 a Piráty sesadil z prvního místa tabulky, na kterém teď trůní sám. Tahákem byla řež Sparty s Libercem, která skončila jasným skóre 7:1. Parádní obrat předvedla na ledě Pardubic brněnská Kometa (5:4). Hrálo se ale celé kolo a vy jste mohli všechna utkání sledovat ONLINE na iSport.cz.



VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinec utrpěl první domácí prohru

Třinec začal rychle plnit roli favorita a v šesté minutě ho poslal do vedení Roth, který po průniku Draveckého z pravého kruhu prostřelil Konráda střelou bez přípravy. Pak ale Jakub Galvas narýsoval parádní a milimetrovou kolmici za obranu do jízdy Eberlemu, který ze sólového nájezdu ve 12. minutě švihem o tyčku vyrovnal.

Nerozhodný stav ale už za 44 sekund zrušil opět Roth, který se po vyhraném vhazování v útočném pásmu bez přemýšlení opřel do puku na modré čáře a Konrád přes zástup těl před bránou zahlédl puk až v síti.

Domácí situaci mohl vylepšit ještě třetím gólem Irgl, ale jeho akci v oslabení zastavila horní tyčka olomoucké brány. Vzdor Hanáků navíc výrazně oživilo kuriózní vyrovnání. Sundher natlačil ve 24. minutě puk i s domácím Linhartem do třinecké brány a rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa uznali gól.

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 3:4 po nájezdech
Video se připravuje ...

Třinecká pohoda se tím zasekla. Oceláři ve druhé části ztratili lehkost a navzdory tomu, že byli silnější na puku a často nastěhováni v útočném pásmu, s urputnou obranou Kohoutů si nevěděli moc rady. Hosté je do šancí nepouštěli, když už se v ní ocitl Svačina, v úvodu třetí části trefil tyčku.

Ještě více se domácím situace zamotala při vlastní pětiminutové přesilovce při vyloučení Strapáče. Chybu ve středním pásmu využil Laš a ze sóla otočil skóre. S dobýváním hanáckého valu si ale Třinec ještě v téže početní výhodě dovedl poradit zásluhou Růžičky, který z úhlu zacílil možná milimetrovou mezeru mezi Konrádovým ramenem a horní tyčkou.

Ke konci řádné hrací doby musel při hře pět na čtyři Konrád čelit těžké palbě, ale dvě tři gólové rány Olomouc v posledních sekundách přežila bez pohromy. Zápas pak rozřešily až nájezdy. Hosté skórovali v prvních čtyřech sériích hned třikrát a získali dva body.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Nezačali jsme moc dobře. Vstup do zápasu jsme si představovali jinak. Ale Olomouc hraje nepříjemný hokej, mají tam silné hráče vzadu. Nedají vám nic zadarmo, tlačí vás do rohů. Věděli jsme, že to bude náročné. Hlavní je, že jsme nevyužili přesilovky, které jsme měli. Navíc jsme při nich jednou i inkasovali, to by se nemělo stávat. To bylo asi rozhodující pro dnešní zápas."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Z naší strany to byl podařený zápas. Hráli jsme zodpovědně, bojovně, podali jsme obětavý a poctivý výkon. Do první třetiny jsme vstoupili ustrašeně a myslím, že rozhodující vliv na vývoj celého utkání měla druhá třetina, kdy jsme udrželi oslabení. Bylo důležité, že jsme je ubránili a ještě v něm vstřelili gól. To bylo rozhodující. Musíme hráčům poděkovat za výborný výkon."

Góly

Domácí: 05:33. Roth, 12:17. Roth, 47:25. Martin Růžička

Hosté: 11:33. Eberle, 23:31. Sundher, 46:19. Laš, . Sundher

Sestavy

Domácí: Hrubec (Strmeň) – Krajíček (C), Adámek, Linhart, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Irgl – Svačina, Marosz, Dravecký – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

Hosté: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Dujsík – Laš, J. Knotek (A), Sundher – Burian, R. Vlach, Eberle – Holec, Herman, Skladaný – Strapáč, Mráz, Ostřížek.

Rozhodčí

Adam Kika, Ondřej Kalina – Rudolf Tošenovjan, Lukáš Rampír

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200)


Jihlava otočila v závěru, výhru trefil Seman

Dukla po dvou porážkách v Pardubicích a Brně nezačala na domácím ledě špatně a už v úvodních vteřinách mohl měnit skóre Kubalík, jeho střelu ale Bartošák kryl. Po čtyřech odehraných minutách zahrozili také hosté, ale bek Jihlavy Váňa na poslední chvíli před brankou přizvedl hůl Oleszovi, který by jinak dorážel do odkryté branky.

Největší šanci první třetiny spálil domácí kapitán Čachotský, který se dvěma spoluhráči najížděl jen na jediného obránce. Zkušený útočník nic nevymýšlel, vypálil, ale vůbec netrefil Bartošákovu branku. Na góly se na Horáckém zimním stadionu čekalo až do prostřední části hry. Do vedení šli domácí: Hlinka na konci 25. minuty využil, že obě mužstva střídala, vypálil od modré a jeho střela o levou tyč skončila v síti.

Jenže Dukle jakoby vedoucí gól spíše uškodil; hrála dvě přesilovky, jednu dokonce 20 vteřin pět na tři, ale nebyla vůbec nebezpečná. Vítkovice se naopak dostaly do tlaku a tři a půl minuty před druhou přestávkou se dočkaly po zadovce Stránského vyrovnání Oleszem.

SESTŘIH: HC Dukla Jihlava - HC Vítkovice Ridera 4:2
Video se připravuje ...

Hosté navíc dokázali do konce druhé třetiny výsledek úplně otočit. V její poslední minutě tečoval střelu od modré čáry hostující kapitán a vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Do třetí části vlétli domácí jako uragán. Nejdříve mohl vyrovnat Jiránek, jehož střelu neudržel Bartošák a puk sunoucí se za brankovou čáru na poslední chvíli odpálili do bezpečí vítkovičtí obránci. V přesilovce mohl srovnat i Čachotský, ale napálil jen horní tyč hostující branky.

Vyrovnávací trefu zařídil ve 48. minutě dorážkou po Suchánkově střele Skořepa. Necelé dvě minuty na to už se Vítkovičtí radovali z třetí branky, ale tu nakonec při přesilové hře sudí neuznali pro postavení hráče v brankovišti. Rozhodnutí přišlo 130 vteřin před koncem, kdy při hře čtyři na čtyři prostřelil Bartošáka Seman. Vítězství Jihlavy v základní hrací době pečetil 28 vteřin před koncem střelou do prázdné branky Hubáček.

Ohlasy trenérů:

František Zeman (Jihlava): "Na tohle utkání jsme se připravovali celý týden. Když to řeknu naplno, tak jsme z dnešního zápasu neočekávali nic jiného než tři body. Jsme rádi, že se to povedlo. Do utkání jsme vstoupili fantasticky. Bohužel jsme nedali gól. Druhá třetina nám už delší dobu dělá problémy. Vítkovice toho využily a vyhrály ji. Síla a odhodlání v kabině ale byly obrovské. Jsem rád, že to hráči ve třetí třetině ukázali, výsledek zápasu otočili a že tři body zůstávají doma."

Jakub Petr (Vítkovice): "Vývoj utkání ani jeho průběh nás nepřekvapil. My jsme na styl hokeje Dukly hráče přesně připravovali. Známe mentalitu tohoto týmu, oni za jakéhokoliv stavu hrají celoplošně agresivní hokej. V první třetině nám to dělalo problémy. Naopak ve druhé třetině jsme hru dokázali zrychlit a hodně času jsme strávili v útočném pásmu. Tam byl náš výkon solidní. Co se stalo ve třetí části, je přesně to, o čem jsem mluvil - o mentalitě jihlavské Dukly. Viděli jsme zápas se Zlínem, s Kometou, kde byli nepříjemným soupeřem i za nepříznivého stavu. Za třetí třetinu jsme si body určitě nezasloužili a nemohli jsme pomýšlet na vítězství."

Góly

Domácí: 24:56. Hlinka, 47:23. J. Skořepa, 57:50. F. Seman, 59:32. R. Hubáček

Hosté: 36:32. Olesz, 39:07. Olesz

Sestavy

Domácí: Škarek (Volden) – Suchánek, E. de la Rose, Půža, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Jiránek, J. Skořepa (A), Macík – Rys, Čachotský (C), T. Kubalík – Anděl, Hlinka, Žálčík – F. Seman (A), R. Hubáček, Protasenja.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Baranka, Hrbas, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška, Puzič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, Dej – Kucsera, Š. Stránský, Szturc – Kurovský, Kolouch, P. Zdráhal.

Rozhodčí

Pražák, Souček – Flegl, Polonyi

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

3944 diváků


Holík pomohl, Maxwell má první nulu

Bruslaři už s novou posilou v útoku Petrem Holíkem, který se postavil do centru první formace po bok Lence a Musila, zahájili utkání náporem a už po půl minutě hry dostali výhodu přesilové hry. A na jejím konci si právě Holík připsal svůj premiérový bod v dresu Mladé Boleslavi, když našel přihrávkou na palebném stanovišti na kruhu Klepiše, jehož střela propadla Petráskovi pod vyrážečkou až do branky.

Následovala přesilovka hostů, ale ti se na rozdíl od domácích prosadit nedokázali. Poté se hra dlouho odehrávala spíše ve středním pásmu, až se ke slovu dostal opět Holík, který svou první trefou v mladoboleslavských barvách zakončil tentokrát z pravého kruhu pohlednou kombinaci domácích.

SESTŘIH: BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 2:0
Video se připravuje ...

Bruslaři zahájili druhou třetinu půlminutovou výhodou pěti proti třem, ale ani v následné klasické výhodě svůj náskok nenavýšili. Pak si zahráli dvě přesilovky v rychlém sledu také hosté, ale i přes kvalitní minutový zámek při druhém z trestů domácích se ke snížení nedostali. Další šance pak přišla v početní výhodě před druhou přestávkou - od brusle Němečka se málem puk dostal do vlastní branky, ale proti byl vytrčený beton gólmana Maxwella. A v pokračující výhodě to byl opět americký brankář Mladé Boleslavi, kdo kryl střelu Jánského z bezprostřední blízkosti.

Třetí třetina začala tak, jak skončila ta druhá. Více na puku byli hosté, domácí pozorně bránili modrou čáru. Hodně nebezpečně se jevila Pilařova střela od modré čáry, kterou ale Maxwell dokázal vyrážečkou vytěsnit mimo. Obrovskou šanci na definitivní rozhodnutí zápasu dostali domácí v polovině třetí třetiny, když se na trestné lavici potkali Lukeš s Trávníčkem a Boleslav měla před sebou dlouhou dvojnásobnou početní výhodu.

Severočeši si ale vedli skvěle a kromě dělovky Říhy na Petráska v podstatě žádný puk nepropustili. Minutu před koncem se ještě ze strany na Maxwella vyřítil Černý, ale i proto, že branku přestřelil, mohl domácí gólman oslavit nejen tři body, ale také první vychytanou nulu sezony.

Ohlasy trenérů:

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Vstup do zápasu se nám povedl a celá první třetina pak byla dobrá. Od druhé třetiny nám ale soupeř nedaroval ani metr ledu, což nám dělalo problémy. Dostali jsme se pod tlak v obranném pásmu, ale Maxwell všechno pochytal. Třetí třetinu už jsme odehráli tak, jak se má, když bráníte náskok."

Darek Stránský (Litvínov): "Do zápasu jsme vstoupili špatně, hned jsme nabídli soupeři přesilovku a ten jí využil. Od té chvíle jsme byli na ledě ustrašení a z toho vyplynul i druhý gól. Od druhé třetiny jsme ale zlepšili pohyb, už jsme byli živější a přišly i šance, ale bohužel jsme neproduktivní. To se projevilo i ve třetí třetině, kdy už si Boleslav zkušeně hlídala výsledek a nám se to už do konce zápasu nepodařilo nastartovat. Ale alespoň nám dvě třetiny ukázaly, že máme na čem stavět. Bohužel však máme dneska nula bodů, takže musíme dál makat."

Góly

Domácí: 02:24. Klepiš, 17:28. P. Holík

Hosté:

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Růžička) – Eminger, Hanzlík (C), J. Říha, Němeček, Stříteský, Hrdinka, Knot – Lenc (A), P. Holík, P. Musil – Valský, T. Knotek, Urban – Orsava, Žejdl, Klepiš (A) – Martin Procházka, Najman, Pacovský.

Hosté: Petrásek (Kantor) – Baránek, Sörvik, L. Doudera, Gula (A), Dietz, K. Pilař, Z. Sklenička – F. Lukeš, Nejezchleb, Jánský – J. Černý (A), M. Hanzl, Matoušek – Trávníček (C), Válek, Jurčík – J. Doležal, Jícha, M. Hořava.

Rozhodčí

Hodek, Pavlovič – Kajínek, Zavřel

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3 621 diváků


Zlín uspěl potřetí v řadě

V minulém domácím utkání Zlín hostil Litvínov, který na jeho ledě prohrál patnáctkrát v řadě. Tentokrát do Baťova města přijel soupeř statisticky podobný, Hradec Králové ve Zlíně vyhrál naposledy v březnu roku 2014, od té doby zde prohrál sedmkrát za sebou.

Diváci na Zimním stadionu Luďka Čajky ovšem nesledovali první třetinu nikterak atraktivní hokej. Východočeši ji sice vyhráli drtivě na střely mezi tyče 17:4, ale šance k vidění takřka nebyly. Za pozornost stála až situace v 19. minutě, kdy Koukal docílil gólu, ještě předtím ale Cingel nedovoleně srazil Kašíka, do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

To úvod prostředního dějství byl akční až moc. Nejprve po osmadvaceti vteřinách poslal Hradec do vedení Rudolf Červený, který ukázkově uklidil puk pod horní tyč. Uběhla minuta a domácím se naskytla možnost přesilové hry. A tu Berani využili: Honejsek předložil puk na modrou čáru Matějíčkovi, jehož dělovka bez přípravy se zastavila až v síti.

SESTŘIH: Aukro Berani Zlín - Mountfield HK 2:1 po nájezdech
Video se připravuje ...

Od té doby měli Zlínští značnou převahu. Veselého pokus zastavila horní tyčka, ostrými pálil i Illo. Závěr třetiny patřil také Beranům, jejich dvouminutový útočný zámek ale Freibergs gólem nezakončil.

I na startu třetí části mohli jít domácí do vedení, jenže Šťastný sám před Rybárem neuspěl. Následně si Zlínští zahráli dvě přesilovky, ani v jedné ale vedení na svou stranu strhnout nedokázali. A nepovedlo se to na druhé straně ani Koukalovi, jehož pokus byl z kategorie velmi slibných.

Když Horák pět minut před třetí sirénou vyhodil puk mimo mantinely, bylo se Zlínem zle. Oslabení však Berani zvládli a nerozhodný stav uhájili až do prodloužení. I v něm šli domácí zbytečně do početní nevýhody, ale dokázali ji ustát a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. V těch jako jediný ve čtvrté sérii uspěl Roberts Bukarts. Hradec tak ve Zlíně prohrál poosmé v řadě.

Ohlasy trenérů:

Robert Svoboda (Zlín): "První třetina byla z naší strany nervózní. Ve druhé části to začalo být zajímavější, mohli jsme využít ještě přesilovky, ale povedla se nám proměnit jenom jedna. Byl to bojovný zápas a pro nás jsou dva body velmi cenné."

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale nedali jsme gól. Ve druhé třetině byli aktivnější domácí, byl to bojovný zápas. Myslím si, že bod pro oba týmy po 60 minutách byl spravedlivý. Na obou stranách byli parádní gólmani, jenom nás trochu mrzí, že jsme v prodloužení neproměnili přesilovku."

Góly

Domácí: 21:54. Matějíček, 65:00. Roberts Bukarts

Hosté: 20:28. Červený

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Řezníček, Matějíček, Freibergs, Ferenc, Padrnos, Valenta, O. Horák – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – Okál, Popelka, O. Veselý – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš – Rihards Bukarts, Fryšara, Illo.

Hosté: Rybár (J. Pavelka) – Gregorc, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Vydarený, Pláněk, Rosandić – Červený, Koukal, Vopelka – Cingel, Kukumberg, Jaroslav Bednář – Šimánek, Dragoun, Köhler – J. Dvořák, Zigo, Jarůšek.

Rozhodčí

Stadion


Chomutov nebodoval, Plzeň je první

Plzeň do utkání vstoupila hodně aktivně, krátce po nadějné šanci Kubalíka z levého kruhu měla možnost početní výhody, ve které však Vondrka vybojoval puk a vyzval ke skórování Slováka. Ten sice neuspěl, jenže krátce po polovině úvodní třetiny Tomeček vybojoval puk a přihrál Růžičkovi, který už poslal Piráty do vedení.

Ve čtyřech proti čtyřem ujel Kubalík, ale opět tváří v tvář Laca nepřekonal. Před přestávkou si Chomutovští zahráli ještě přesilovku, ve které obstřelovali plzeňskou branku.

V úvodu prostřední části Kubalík do třetice chomutovskou jedničku v dobré pozici neprostřelil. Těsně před návratem Jonese z trestné lavice ujel Tomeček sám na Svobodu, kale nepřelstil ho. Naopak se rozvlnila síť na druhé straně, Kubalík tvrdě srazil Valacha, zmocnil se kotouče a v samostatném úniku vyrovnal.

SESTŘIH: Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 1:4
Video se připravuje ...

Po střele Slováka z dobré pozice hráli Chomutovští dvě minuty ve čtyřech, čehož nevyužili. Naopak v končící 39. minutě dlouho držel Mertl v početní výhodě puk v pravém kruhu, z něhož nakonec poslal Plzeň do vedení.

Na začátku třetí části napadala Plzeň rozehrávku domácích hluboko v jejich pásmu a komplikovala jim zahájení útoku. Přesto se do dvou dobrých šancí dostali Valach a Růžička, ani jeden však nevyzrál na Svobodu. Ve 47. minutě bylo v brankovišti hostů živo, do skrumáže pálili Skokan a opět Valach. V rozmezí dvou minut ale Plzeň rozhodla. Po gólu Stacha, který se protáhl mezi obránci a trefil se do horního růžku, upravil na 4:1 Mertl z vrcholu brankoviště. V samotném závěru domácím nepomohla ani přesilovka.

Ohlasy trenérů:

Jan Šťastný (Chomutov): "Přivítali jsme velmi dobrého soupeře. Začátek utkání nám dělal velké problémy. Soupeř hodně bruslil a byl aktivní, jen díky brankáři Jánkovi Lacovi jsme neprohrávali. Oklepali jsme se a dali gól na 1:0, po čemž se hra srovnala. Klíčový moment byl, že Vojta Tomeček neproměnil nájezd. Kdybychom odskočili do dvoubrankového vedení, utkání by vypadalo jinak. Plzeň si následně vytvářela šance a dala nám lekci v zakončení. Soupeři musím pogratulovat, protože hrál výborně."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Do utkání jsme výborně vstoupili. I přes obdržený gól jsme byli v celém zápase lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Snažíme se hrát aktivně a v pohybu. Pokud budeme dnešní výkon opakovat, v každém zápase máme šanci na body."

Góly

Domácí: 11:37. V. Růžička

Hosté: 28:04. D. Kubalík, 38:51. Mertl, 50:43. Stach, 52:37. Mertl

Sestavy

Domácí: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Rašner, Slovák, Szathmáry – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, V. Tomeček – Poletín, Skokan, Koblasa – Chlouba, Hlava.

Hosté: M. Svoboda (Hylák) – Jones, Moravčík, P. Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán – Gulaš, Mertl, Indrák – Kindl, Stach, D. Kubalík – Kratěna, Kracík, Schleiss – Straka, Preisinger, Kodýtek – Hollweg.

Rozhodčí

Hradil, Bejček – Zíka, Klouček

Stadion

SD ARÉNA

Návštěva

5 028 diváků


Pardubice ztratily vyhranou bitvu

Pardubice, které musely v minulém kole skousnout desetibrankový příděl od Plzně, hrály od začátku s favoritem vyrovnanou partii a v úvodu je málem do vedení poslal Poulíček. Kometa odpověděla tečovanou střelou Bartejse a šancí Čermáka v oslabení. Hosté pak nevyužili zkrácenou přesilovku čtyři na tři, a tak v závěru třetiny šlo do vedení po Vondráčkově střele k tyči Dynamo.

Domácí si přenesli aktivitu i do druhé části a Čiliak musel během krátké chvíle likvidovat příležitosti Jána Sýkory a Tomáška. Při střele Treilleho ve 26. minutě už nestačil ani on a Dynamo vedlo o dvě branky. Ztrátu mohl stáhnout Vojtěch Němec, jenže únik neproměnil, a tak při přesilovce znovu udeřily Pardubice, když svou první extraligovou branku zaznamenal v polovině utkání zblízka Quenneville.

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 4:5
Video se připravuje ...

Tentokrát už Kometa dokázala rychle reagovat a Haščák střelou přes obránce snížil. Dynamo ještě zahrozilo šancemi Rolinka a Perreta, ale to už Kometa postupně přidávala na obrátkách. Ve 37. minutě navíc při přesilovce dorazil kotouč do branky Svoboda a rázem bylo vše otevřené. V závěru třetiny Kometa svůj tlak vystupňovala, ovšem proti vyrovnání byl pozorný Kacetl.

Gólová přetahovaná pokračovala i po přestávce. Ve 42. minutě sice zařídil Pardubicím po individuální akci Ján Sýkora dvoubrankový náskok, ale za čtyři minuty už zase Zaťovič střelou mezi betony snižoval na 4:3. Kometa byla od té chvíle lepší a zatlačila Pardubice do defenzívy, ale prosadit se dokázala paradoxně až ve vlastním oslabení, když v 55. minutě Zohornova střela trochu se štěstím přelezla brankovou čáru.

Čtvrtý brněnský útok nakonec zařídil i rozuzlení celého zápasu. Bývalí pardubičtí útočníci Nahodil s Malletem si vyměnili kotouč a Mallet v 58. minutě strhl vedení na stranu Komety. Zlomenému Dynamu ke srovnání nepomohla ani hra bez brankáře.

Ohlasy trenérů:

Pavel Marek (Pardubice): "Utkání jsme dnes měli rozehrané výborně, chtěli jsme urvat tři body za každou cenu, ale výpadky v koncentraci nás stály celý zápas."

Kamil Pokorný (Brno): "První třetina byla z naší strany taková vlažná, ale soupeř také nehrál moc aktivně, takže to vypadalo na 0:0, ale bohužel jsme dostali v závěru gól. Třináct minut druhé třetiny jsme pak nehráli dobře. Soupeř se dostal do tlaku a šel do tříbrankového vedení. Tam jsme byli hodně pozadu, ale zvedli jsme se a posledních šest minut jsme se nastartovali, dali na 3:2 a měli další šanci. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že vývoj otočíme, ale nastala tam komplikace, když se Pardubice po protiútoku dostaly do dvoubrankového vedení. Nakonec jsme v závěru využili takového pardubického rozpoložení a ten zápas jsme otočili, ale byla tam spousta chyb. Jsme rádi hlavně za tři body."

Góly

Domácí: 19:11. Vondráček, 25:10. Treille, 29:59. Quenneville, 41:26. J. Sýkora

Hosté: 31:47. Haščák, 36:48. T. Svoboda, 45:23. Zaťovič, 54:32. H. Zohorna, 57:19. Mallet

Sestavy

Domácí: Kacetl (Martin Růžička) – Cardwell, Wishart, Hunkes, Trončinský, Mojžíš, Čáslava, Ščotka – Vondráček, Tomášek, Treille – J. Sýkora, Bojko, Rolinek – P. Sýkora, Poulíček, Perret – Quenneville, Dušek, M. Kaut.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec, Barinka, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, D. Mikyska – M. Erat, Hruška, Zaťovič – Haščák, V. Němec, T. Svoboda – Vincour, L. Čermák, Dočekal – H. Zohorna, Nahodil, Mallet.

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Gerát, Hynek

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

7 755 diváků


Liberec utrpěl krutý debakl

Sparta se představila v O2 areně po sérii čtyř duelů venku poprvé od 10. září, kdy zdolala Jihlavu 4:3. Při předzápasovém ceremoniálu byl oceněn kapitán Jaroslav Hlinka za dovršení hranice 700 bodů v extralize ve sparťanském dresu, čímž znovu posunul klubový rekord. Kapitán Liberce Martin Ševc se vrátil do sestavy po třízápasovém disciplinárním trestu.

Oba týmy v úvodu nevyužily zkrácené přesilové hry a při Smejkalově trestu pak kryl Aittokallio Krenželokovu šanci. Sparta ve 13. minutě při Jelínkově trestu už otevřela skóre díky Pechově střele přes obránce z levého kruhu do protějšího horního rohu. Nejproduktivnější hráč minulé sezony extraligy měl dosud na kontě z šesti duelů jedinou asistenci.

Ve 14. minutě pomohla Spartě horní tyč po Dernerově tečovaném nahození a o tři minuty později opět udeřili domácí. Nedomlelův pokus od modré čáry za Willa tečoval Smejkal. Půl minuty před koncem první třetiny zvýšil po obléhání Willovy branky snadno Nor Reichenberg.

SESTŘIH: HC Sparta Praha - HC Bílí Tygři Liberec 7:1
Video se připravuje ...

Do druhé části Willa nahradil Stezka, který si odbyl premiéru v extralize. Snížit mohl Jánošík, ale Aittokallia nepřekonal. Liberec se pak ubránil při Kolmannově trestu, ve 29. minutě však znovu inkasoval. Po vhazování v levém kruhu se zmocnil puku Říčka a prostřelil Stezku.

Sparta byla při chuti a za 102 vteřin zvýšila náskok dokonce v oslabení. Kudrna ujel obráncům a vychutnal si Stezku slavnou kličkou Petera Forsberga jednoruč do bekhendu. Ve 34. minutě pokořil Stezku blafákem do forhendu ještě Černoch.

Ve 43. minutě při Bakošově trestu upravil po Pechově přihrávce Forman už na 7:0. Aittokallio následně udržel čistý štít při šancích Ordoše a Jelínka, Sparta se ubránila i při trestech Zámorského a Nedomlela. V 55. minutě při Smejkalově vyloučení už finský gólman přišel o možnost vychytat poprvé v české extralize nulu. Po Pyrochtově přihrávce jej překonal zblízka Ordoš.

Skóre se už nezměnilo ani při Uhrově pobytu na trestné lavici a Liberec utrpěl v extralize nejvyšší prohru od 18. ledna 2013, kdy podlehl na Spartě 1:8.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Odehráli jsme dva předchozí zápasy v Hradci a v Brně velmi dobře a chtěli jsme na to navázat. V Brně jsme sice prohráli, ale výkon tam byl opravdu dobrý. Pár věcí jsme trošku změnili a začíná nám to fungovat. Dnes jsem strašně rád za kluky, že po takové dvouměsíční předehře to z nich konečně začalo lítat ven a měli z hokeje zase radost. Užili jsme si ten zápas všichni včetně diváků úplně naplno. Budeme slavit do půlnoci a od zítřka se budeme připravovat na další zápas. Jedeme v neděli do Olomouce, abychom na tento výkon navázali a nebylo to takové to svatba - pohřeb."

Filip Pešán (Liberec): "Myslím si, že výsledek je pro nás krutý. Bojovali jsme do prvního inkasovaného gólu. Udělali jsme ale zbytečný faul a dostali jsme na 0:1. Z toho stavu se nám od začátku sezony moc nedaří se zvednout a Sparta potom přidala další branky. Dala tři góly v přesilovkách a byla maximálně efektivní. Hrála potom s velkým přehledem po zbytek zápasu. My jsme nechtěli složit zbraně a myslím si, že jsme je ani nesložili. Zlobili jsme i za toho velmi nepříznivého, až trapného stavu až do konce. Jsem rád, že jsme aspoň vstřelil branku, což pro nás může být aspoň odraz do domácího zápasu s Pardubicemi."

Góly

Domácí: 12:16. Pech, 16:58. Smejkal, 19:30. Reichenberg, 29:00. Říčka, 30:42. Kudrna, 33:30. Černoch, 42:37. Forman

Hosté: 54:02. Ordoš

Sestavy

Domácí: Aittokallio (Honzík) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Forman, Reichenberg, Říčka – Klimek, P. Vrána (A), J. Hlinka (C) – Smejkal, Pech, Kumstát (A) – Kudrna, Černoch, Uher.

Hosté: Will (21. Stezka) – Ševc (C), Pyrochta, Jánošík (A), Plutnar, Derner, Kolmann, Havlín – Bakoš, Bulíř, Jašek – Lakatoš, P. Jelínek (A), L. Krenželok – J. Stránský, Vantuch, Ordoš – Hrabík, D. Špaček, A. Dlouhý.

Rozhodčí

Pešina, Hribik – Frodl, Špůr

Stadion

O2 arena, Praha

Návštěva

8 032 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Tomáš Dvořák se snaží zastavit odhodlaného Martina Bakoše
Tomáš Dvořák se snaží zastavit odhodlaného Martina Bakoše

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud