Adam Lacek
29. září 2017 • 22:10

Premiéra z říše snů. Na první zápas dobrý, smál se střelec Holík

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu podepsal, v pátek už zářil. Petr Holík se po překvapivém přestupu do Mladé Boleslavi uvedl, jak nejlépe mohl. Výhru 2:0 nad Litvínovem zařídil dvěma body za gól a asistenci. „Samozřejmě spokojenost, skončilo to výborně, tři body jsou doma,“ chrlil ze sebe klasická klišé. Po zápase si dokonce užil sólo děkovačku s fanoušky. Důvod byl jasný. Byl to jeho večer.



Bylo to celkem překvapení, když Petr Holík po konci v Čerepovci podepsal ve středu dlouholetý kontrakt s Mladou Boleslaví, která uspěla v konkurenci zvučnějších extraligových klubů či mateřského Zlína, a reprezentačního útočníka přilákala do svých řad.

Do utkání proti Litvínovu naskočil ještě s dresem bez jmenovky a hlavně pro něj netradičním číslem 14. „Dres je ve výrobě, příště budu hrát normálně s 81,“ usmíval se po zápase, v němž zařídil svému týmu výhru 2:0.

Aklimatizace v novém prostředí musela být rychlá, do utkání vletěl po jednom společném tréninku s týmem a hned na centru prvního útoku mezi reprezentanty Radanem Lencem a Pavlem Musilem. „Nervozitu jsem neměl, spíš jsem byl zvědavej, jak mi bude vyhovovat zimák.“

A vypadá to, že domácí aréna Mladé Boleslavi mu sedět bude. Hned při prvním střídání jeho lajna vybojovala přesilovou hru, kterou při druhém pobytu na ledě pomohl Holík také proměnit, když přihrál na gól Jakubu Klepišovi . „Pak ze mě všechno spadlo a hrálo se mi dobře,“ zmínil jen 172 centimetrů vysoký útočník.

Mladá Boleslav - Litvínov: První trefa po návratu do extraligy! Petr Holík zvýšil na 2:0
Video se připravuje ...

Na konci úvodního dějství si připsal i premiérový gól v novém působišti, když ho před brankou našel Pavel Musil. „Puk se odrazil někam do rohu, pak jsem viděl Musku, jak s pukem vyjížděl a celou dobu se díval na mě. Jenom si počkal na moment, kdy jsem mu ideálně najel. Ale nemířil jsem, jen jsem do toho plácl a spadlo to tam,“ popisoval svou první trefu v boleslavském dresu.

Z osobního pohledu dva body musely těšit, mnohem více však pro Holíka znamenala výhra 2:0. „Samozřejmě spokojenost, skončilo to výborně, tři body jsou doma,“ uvedl nejlepší hráč svého týmu v zápase.

Když se domácí hokejisté po společné děkovačce vraceli do šatny, Holíka si fanoušci ještě vyžádali na sólo. Nováček v týmu schytal řadu narážek od spoluhráčů, ale bylo vidět, že ho takové přijetí těší, nejvěrnějším příznivcům zatleskal a smeknul před nimi kšiltovku. „Fanoušci byli úžasní, byla tady dobrá atmosféra,“ chválil své nové domácí prostředí.

SESTŘIH: BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 2:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Litvínov: První gól zápasu vstřelil Klepiš, 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:24. Klepiš, 17:28. P. Holík

Hosté:

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Růžička) – Eminger, Hanzlík (C), J. Říha, Němeček, Stříteský, Hrdinka, Knot – Lenc (A), P. Holík, P. Musil – Valský, T. Knotek, Urban – Orsava, Žejdl, Klepiš (A) – Martin Procházka, Najman, Pacovský.

Hosté: Petrásek (Kantor) – Baránek, Sörvik, L. Doudera, Gula (A), Dietz, K. Pilař, Z. Sklenička – F. Lukeš, Nejezchleb, Jánský – J. Černý (A), M. Hanzl, Matoušek – Trávníček (C), Válek, Jurčík – J. Doležal, Jícha, M. Hořava.

Rozhodčí

Hodek, Pavlovič – Kajínek, Zavřel

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3 621 diváků

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud