Richard Šíma
29. září 2017 • 21:19

Sudí nechtěli zkontrolovat video, pak museli Olomouci uznat gól

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaný bodový zisk si z ledu třineckých Ocelářů odvezli hokejisté Olomouce. Vyhráli v Třinci 4:3 po samostatných nájezdech a stali se prvními přemožiteli Ocelářů na jejich ledě v této sezoně. K úspěchu jim pomohla i situace z 24. minuty zápasu, která trochu nečekaně vyústila v olomoucký gól na 2:2. Hanáci tlačili na rozhodčí, ať si vyžádají video. Ti odmítali. A nakonec museli uznat olomoucký gól.



Situace to byla v každém případě nepřehledná. Puk vyhozený z olomoucké poloviny klouzal směrem k Hrubcově bráně. Dojížděl ho třinecký obránce Tomáš Linhart a zdálo se, že má situaci pod kontrolou.

Za Linhartem ale přisupěl olomoucký útočník Kevin Sundher. Stačil do puku strčit hokejkou a posunout ho rychleji a přesněji k třinecké brance. Atakovaný Linhart navíc do svého gólmana Hrubce narazil, čímž mu takřka znemožnil zakročit. Puk mezitím téměř nepozorovaně přešel brankovou čáru, branka se posunula a nikdo příliš nevěděl, co se přihodilo. „Nevěděl jsem popravdě, kde ten puk je. Měl jsem trošku hoňku, protože tam šlo trochu o zdraví. Takže jsem nevěděl, jestli přešel čáru, nebo ne,“ pravil k věci třinecký brankář Šimon Hrubec.

Třinec - Olomouc: Je znovu vyrovnáno, Kevin Sundher vstřelil druhý gól hostů, 2:2
Video se připravuje ...

Ani Hanáci si nebyli jisti. Neradovali se, a když sudí hru přerušili a nezdálo se, že by se mělo začít dít něco zajímavějšího, než že bude hra normálně dál pokračovat. Olomoučtí hokejisté ale začali na sudího vyvíjet tlak, aby situaci překontroloval u videa. „Neviděl jsem to přesně, zrovna jsem naskakoval na led. Ale trenéři nás vedou k tomu, abychom v takových situacích přiměli rozhodčí k tomu, ať se věc zkontroluje. Tak jsme to zkusili,“ řekl Martin Vyrůbalík, olomoucký kapitán.

Jenže rozhodčí kroutili hlavami a video odmítali. „Říkali, že byla posunutá branka. Vypadalo to, že k videu prostě vůbec nepůjdou,“ pokračoval Vyrůbalík.

Jenže náhle nastal obrat. „U časomíry najednou začalo blikat světlo. Vypadalo to, že videorozhodčí se sám ozval, aby ho hlavní zavolali a konzultaci provedli,“ rozprávěl olomoucký kapitán. „V tu chvíli mě napadlo, že tam u videa asi něco našel a že by to vážně mohl být gól. Jenže pak ta konzultace u videa trvala nějak moc dlouho. A to jsem si zase říkal, aha, tak je tam asi nějaký problém a gól to nebude,“ popisoval Vyrůbalík tok svých myšlenek.

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 3:4 po nájezdech
Video se připravuje ...

Hlavní sudí pak ukončil hovor s videorozhodčím, nastoupil na led, písknul a ukázal do středového kruhu. Tak přece jenom gól! „Bylo to trochu překvapení, ale ukázalo se jen to, co se stalo. Gól to prostě byl, jinak by to neuznali,“ pravil ještě spokojený Vyrůbalík, jehož tým dovedl zápas v Třinci do nájezdů a v nich Oceláře překvapivě snadno přehrál. Hosté proměnili tři nájezdy, domácí žádný a překvapení bylo na světě. 

David Ostřížek z Olomouce střílí vítězný gól za záda třineckého brankáře Šimona Hrubce
David Ostřížek z Olomouce střílí vítězný gól za záda třineckého brankáře Šimona Hrubce

Góly

Domácí: 05:33. Roth, 12:17. Roth, 47:25. Martin Růžička

Hosté: 11:33. Eberle, 23:31. Sundher, 46:19. Laš, . Sundher

Sestavy

Domácí: Hrubec (Strmeň) – Krajíček (C), Adámek, Linhart, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Irgl – Svačina, Marosz, Dravecký – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

Hosté: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Dujsík – Laš, J. Knotek (A), Sundher – Burian, R. Vlach, Eberle – Holec, Herman, Skladaný – Strapáč, Mráz, Ostřížek.

Rozhodčí

Adam Kika, Ondřej Kalina – Rudolf Tošenovjan, Lukáš Rampír

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud