21. září 2018 • 23:00

SESTŘIHY: Sparta vyhrála šlágr v Plzni, Litvínov rozdrtil Pardubice 6:2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Trápení Pražanů s Plzní je u konce. Hokejisté Sparty porazili v pátečním šlágru extraligy Plzeň 3:2 v prodloužení a ukončili tak vítěznou šnůru Západočechů po pěti vzájemných utkáních. První výhry v sezoně se dočkal Liberec a Třinec. Bílí Tygři skolili chomutovské Piráty 3:1. Oceláři vyloupili Karlovy Vary vítězstvím 2:0. Mladá Boleslav nezvládla i třetí zápas. Tentokrát ztratila domácí utkání s Vítkovicemi a prohrála 1:3. Ostravané zůstávají vedle Litvínova stoprocentní. Suverénní Verva si připsala třetí vítězství v řadě nad Pardubicemi, které rozdrtila 6:2. 



Bílí Tygři čekali na gól 129 minut

Chomutov měl hned na začátku dvě po sobě jdoucí přesilovky, v té druhé mohl dvakrát skórovat Stránský, ale ztroskotal na Schwarzovi. V deváté minutě naopak uspěl Bulíř, jenž potrestal v přesilové hře nedůraz chomutovské obrany ránou do pravého horního rohu. V dalším průběhu úvodního dějství Piráti nevyužili další dvě početní výhody.

"Bylo to těžké bezprostředně po prohrách, ale měli jsme dobrý týden s dobrými tréninky, takže jsme se na utkání připravili i psychicky. Chtěli jsme udržet pozitivní atmosféru, aby to nemělo dopad na tým," řekl Bulíř k předešlému střeleckému trápení Bílých Tygrů.

I na začátku druhé části Liberečtí udeřili v přesilovce a na hranici brankoviště se prosadil úplně volný Valský. "Budu se asi opakovat, ale nesmíme prohrávat rychle 0:2. Kdybychom to dokázali udržet do poloviny zápasu bez gólu, začínáme hrát lépe a lépe. Když se potom dostaneme do tempa, můžeme soupeře znervóznět," uvedl chomutovský obránce Bohumil Jank.

Chomutov - Liberec: Bulíř po 129 minutách vstřelil první gól Liberce v sezoně, 0:1
Video se připravuje ...

I na začátku druhé části Liberečtí udeřili v přesilovce a na hranici brankoviště se prosadil úplně volný Valský. Piráti se dočkali prvního gólu krátce po polovině utkání, když se prosadil díky důrazu před brankou Klhůfek vteřinu po vypršení Jelínkova trestu. Poté, co domácí nevyužili další početní výhodu, udeřil 45 vteřin před koncem druhé části Bulíř. A opět to bylo v přesilovce.

"Proti Chomutovu se nám podařilo využít přesilovky, čímž jsme vlastně vyhráli celý zápas. V předchozích dvou zápasech jsme měli hodně přesilovek, ale nic jsme pořádně nevymysleli. Trošku se to proházelo, udělaly se nějaké změny a potrénovali jsme," řekl Bulíř.

"Góly může dát kdokoliv, máme strašně silný tým. Já jsem vystřelil dvakrát v přesilovce a dvakrát mi to tam padlo. Příště může dát góly někdo jiný. Hlavní bude, abychom si šli v neděli za vítězstvím stejně jako v Chomutově a vyhráli s Třincem," dodal liberecký hrdina večera.

Na začátku závěrečné části Liberečtí odráželi jenom marné výpady domácích, k čemuž jim pomohly i chomutovské fauly. Nedisciplinovanost svěřenců trenéra Vladimíra Růžičky staršího ještě nabídla Bílým Tygrům na 89 vteřin výhodu v pěti proti třem, čehož ale hosté nevyužili. Když se domácí dostali do pěti, začali intenzivně tlačit, snížení se ale nedočkali.

"Není to nic příjemného. Odehráli jsme tři zápasy a prohráli je o gól nebo o dva. Je to horší, než prohrát 0:6. Ale je to pozitivní v tom, že nás nikdo nepřehrává celých šedesát minut a my bychom se nedostali z pásma. Nehrajeme špatně, ale chybí nám malý krůček, abychom zápas překlopili na naši stranu," dodal Jank.

Ohlasy trenérů:

Vladimír Růžička st. (Chomutov): "Měli jsme slušnou první třetinu, ve které jsme hráli tři nebo čtyři přesilové hry, ve kterých se nám ale nepodařilo dát gól. Soupeř naopak využil tři naše oslabení. Hráči bojovali, makají, ve hře pět na pět se jim nedá moc vytknout. Chybí nám finální nahrávka do gólové šance. My máme bojovnost, Liberec má kvalitu, kterou nás předčil v přesilovkách."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme po dvou ne úplně špatných zápasech extrémně poctivé utkání. Zjednodušili jsme hru, což mělo dobrý vliv na náš výsledek. Myslím, že máme zaslouženě tři body."

SESTŘIH: Chomutov - Liberec 1:3. Bulíř se blýskl dvěma góly
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 32:38. Klhůfek

Hosté: 08:26. Bulíř, 23:00. Valský, 39:15. Bulíř

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Stezka) – Valach, Jank, Knot, Štich, Trefný, Dietz, Mrázek – Klhůfek, V. Růžička (A), Sklenář – Skokan, Huml (A), Tomica (C) – J. Stránský, Vantuch, Koblasa – Chlouba, Šťovíček, A. Dlouhý.

Hosté: Schwarz (Žajdlík) – Stříteský, Derner, Doherty (A), Šmíd, Havlín, Ševc – L. Hudáček (C), P. Jelínek, L. Krenželok – Lenc (A), Bulíř, M. Kvapil – Valský, Redenbach, Ordoš – Teplý, Lakatoš, J. Vlach – M. Zachar.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Hynek, Jelínek

Stadion

ROCKNET ARÉNA


Chmielewski získal Ocelářům první body

"Nula pochopitelně potěší, je to vždy unikátní záležitost. Pokud by člověk bral čisté konto jako samozřejmost, nebylo by to dobré. Je to ale zásluha celého týmu," řekl Hrubec klubovému webu Ocelářů. "Kolikrát to ale dnes bylo o štěstí, kdy puk šel od brusle některého beka do mého betonu. Hlavně mám radost, že konečně po dnešku není nula na bodovém kontě našeho týmu. To je důležitější," dodal.

V úvodu byli aktivnější domácí a Oceláři často hasili nebezpečné nájezdy Karlovarských jen za cenu nedovolených zákroků. Hosté ale po faulech Musila a Adamského odolali i 32 vteřin ve třech proti pěti a Energie nezužitkovala ani Hamanovo vyloučení.

Jenom díky Hrubcovi se ale skóre neměnilo při samostatném nájezdu Gorčíka, nebezpečné střele Grígera a závaru v deváté minutě. Závěr úvodního dějství si však domácí zkomplikovali také nedovolenými zákroky. Třinec však 76 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem také nevyužil. V největší šanci Svačina netrefil odkrytou branku.

Karlovy Vary - Třinec: Bukarts pálil a osamocený Aron Chmielewski dorážel, 0:1
Video se připravuje ...

Druhé dějství přineslo zpočátku opatrnější hokej a větší tlak hostí, který Oceláři zásluhou dorážky Chmielewského zúročili ve 29. minutě při vyloučení Skuhravého. Karlovarští hrozili ojediněle a větší brankové příležitosti si nevypracovali. V závěru druhé třetiny mohl vedení hostů zvýšit Vlach, ale z bezprostřední blízkosti neprotlačil puk za Novotného.

Ve 42. minutě zmrazil naděje Energie na bodový zisk Ondřej Kovařčík, který po předchozím závaru před karlovarskou brankou prostřelil Novotného. Třinec po druhé brance uzavřel své obranné pásmo a domácí už do větší příležitosti nepustil.

"Dnes jsme si zasloužili tři body. Po první třetině jsme si řekli, že takhle hrát nemůžeme, že musíme hlavně začít předvádět naši hru a to zejména v našem útočném pásmu. Zápas nás stál hodně sil, dali jsme do toho všechno. Vítězství nám hodně pomůže psychicky po úvodních dvou prohrách," uvedl Kovařčík.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "My se dnes nemáme rozhodně za co stydět. Podali jsme dnes velmi dobrý týmový a bojovný výkon. Připravovali jsme se na těžkého soupeře. Ani jsme nepředpokládali, že si na začátku a v první polovině utkání vytvoříme tolik vyložených příležitostí a dokážeme soupeře zatlačit. Do prvního gólu jsme byli aktivnější a měli jsme více šancí než soupeř. Bohužel jsme dnes s šancemi nenaložili tak, jak jsme měli a zároveň jsme si nepomohli přesilovými hrami. To, co vyšlo soupeři, kdy se k němu šťastně odrazil puk při přesilové hře, nám nevyšlo. Od druhého gólu si tak zkušené mužstvo, jako je Třinec, už výsledek pohlídalo."

Václav Varaďa (Třinec): "Chtěl bych kluky pochválit za vybojované tři body. Vítězství se nerodilo lehce. V první třetině bylo klíčové, že jsme přestáli přesilové hry domácích. Jsme velmi spokojeni s druhou a třetí třetinou, kdy jsme si dokázali vytvořit spoustu šancí a pomohli jsme si i využitou přesilovou hrou. Za body jsem velmi rád. Tým zaslouží velký kredit a zejména skvělý výkon podal gólman Hrubec. Pro nás jsou to výborné body po špatném začátku sezony."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Třinec 0:2. Domácí se přes Hrubce nedostali
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 28:16. Chmielewski, 41:19. O. Kovařčík

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Závorka) – Sičák (A), Krejčí, Šafář, M. Rohan, L. Vágner, Šenkeřík – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Lapšanský, Skuhravý (C), Gorčík – T. Mikúš, Kverka, Stloukal – T. Havránek.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Adámek, Gernát, Haman – Roberts Bukarts, Marcinko, Chmielewski – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Dravecký (A), Hrňa, Hladonik – M. Kovařčík, O. Kovařčík, Viedenský – R. Vlach.

Rozhodčí

Pražák, Sýkora – Malý, Pešek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3365 diváků


Bruslaři ztratili domácí zápas za 80 sekund

Středočechům patřil úvod zápasu a pomohlo jim i Tyborovo vyloučení v 11. vteřině zápasu. Úvodní přesilovka ale branku nepřinesla. V první početní výhodě hostů pak Kantora, který nahradil po dvou zápasech v domácí brance Krošelje, protáhl tvrdou ranou Lev. V závěru první třetiny si mohl připsat premiérovou trefu v dresu Mladé Boleslavi Vondrka, ale puk skrz betony Bartošáka neprocedil.

Skóre mohli otevřít zkraje druhé třetiny Ostravané, ale brankář Kantor společně se svými obránci s vypětím všech sil uhájil bezbrankový stav. Skóre se poprvé měnilo až ve 35. minutě, když si Klepiš vyměnil puk s Musilem a přesnou střelou k tyči prostřelil Bartošáka.

A mohl přidat hned v úvodu třetí třetiny i druhý gól, když ujel opět společně s Musilem, tentokrát ale dokázal hostující brankář zasáhnout přesně. Domácí si pak zahráli i půl minuty v pěti proti třem, ale další gól z toho nebyl. I další šance patřila domácím, tentokrát nedokázal dostat puk do odkryté branky Látal.

Mladá Boleslav - Vítkovice: Kucsera se po buly dostal ke střele a překvapil Kantora, 1:2
Video se připravuje ...

Po Hanzlíkově chybě se ocitl sám před Kantorem Stránský, ale Klepiš přispěchal na poslední chvíli se sekáním, které zabránilo útočníkovi hostů v zakončení. A toto vyloučení nakonec hosté potrestali, když Trškova střela od modré čáry doplachtila až do branky.

Za 80 sekund Vítkovice otočily stav. Stránský vyhrál vhazování a Kucsera překonal Kantora. Domácí kouč Kýhos zkusit následně hru v power play a 98 vteřin před koncem pojistil výhru do prázdné branky Květoň.

"Dost možná jsme předvedli náš nejlepší výkon z těch tří letošních zápasů. Jenže co naplat, k bodům to bohužel opět nevedlo," litoval mladoboleslavský gólman Pavel Kantor, který dlouho držel v utkání čisté konto a prohře nezabránil ani 25 úspěšnými zákroky.

"Mám dobrý pocit z toho, že jsem tím gólem pomohl týmu k prodloužení. Byl bych ale šťastnější, kdyby se vyhrálo," komentoval svůj první zásah v extralize americký obránce Conor Allen. "Máte spoustu šikovných hráčů a liga je rychlá. Baví mě zde hrát, moc se těším na zbytek sezony," pochvaluje si českou nejvyšší soutěž.

"Každá taková prohra mrzí. Bylo to bojovné utkání. Oba týmy předvedly dobrý výkon a šťastnější byla Sparta. Podali jsme kvalitní výkon, od kterého se můžeme odrazit. V první čtvrtině soutěže mají všichni plno sil a rozhoduje větší vůle po vítězství," prohlásil po utkání plzeňský útočník Jan Eberle, jenž oslavil první gól v barvách Indiánů. "To čekání nikdy není nikdy snadné. Jsem za něj rád," ulevilo se kladenskému odchovanci.

Ohlasy trenérů:

Vladimír Čermák (Mladá Boleslav): "Hodnotí se mi to špatně. Třetí zápas v řadě jsme to my, kdo hraje, a pak nás individuální chyby srazí do kolen. Dostaneme dva góly za krátký čas, což nás srazí do kolen a s naší střeleckou potencí už nejsme schopni s tím nic udělat."

Jakub Petr (Vítkovice): "V první jsme si na led přenesli lázeňskou atmosféru, protože jsme od včera byli v Poděbradech. Tam si Boleslav zasloužila odskočit. Ve druhé už jsme měli šance my, ale paradoxně jsme prohrávali po trefě zkušeného hráče Boleslavi. Ve třetí třetině jsme chtěli pokračovat v aktivitě, ale byli jsme utlumeni častými vyloučeními. Klíčové bylo ubránění dvojnásobné přesilovky, za což jsme byli odměněni. Byl to takový spíš remízový zápas do prodloužení, na naší stranu se ale dnes přidalo štěstí."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Vítkovice 1:3. Hosté rozhodli ve třetí třetině
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 34:56. Klepiš

Hosté: 54:37. Trška, 55:57. Kucsera, 58:22. D. Květoň

Sestavy

Domácí: Kantor (Krošelj) – Hanzlík (C), Bernad, Němeček, Pláněk, Dlapa, Kurka – Šťastný, P. Musil, Klepiš – Látal, Žejdl (A), Orsava – Pacovský (A), Skalický, Vondrka – P. Kousal, Najman, Martin Procházka – Pabiška.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Šidlík, de la Rose, Výtisk (A), Trška – Szturc (A), O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, Schleiss – Dej, Mahbod, D. Květoň – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Rozhodčí

Hejduk, Bejček – Ondráček, Špringl

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

2519 diváků


Bitvu rozsekl bek Košťálek

Ve svižném úvodu přečkali hosté pokus Kodýtka z pravého kruhu a táhlou střelu Denise Kindla z mezikruží stačil explzeňský Machovský vyrazit. Sparťané vycházeli ze zajištěné obrany a až v osmé minutě musel pořádně zasahovat gólman Indiánů Frodl, když vleže dokázal zastavit průnik Formana.

Domácí si dobrým pohybem vynutili dva fauly, ale svěřenci bývalého skvělého beka Uweho Kruppa oslabení zvládli. Necelé tři minuty před první přestávkou ovšem zůstal na brankovišti nepokrytý Eberle a po nabídce Straky od zadního mantinelu poprvé v novém působišti skóroval.

Plzeň - Sparta: Kudrna střelou nad beton Frodla vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Do prostřední části vstoupili aktivněji hosté. Bekhendový pokus Silla ještě Frodl zneškodnil, ve 27. minutě už však nemohl dosáhnout na přesný švih nejlepšího střelce Sparty uplynulé sezony Kudrny. Poté opět převzali iniciativu Indiáni. Neprosadili se ovšem ani při přesilové hře a naopak ve vlastním oslabení po polovině zápasu mohl dokonat obrat ze samostatného úniku Smejkal, jenže vypálil vedle.

Závěr druhé třetiny znovu patřil Plzni, přesilovková rána Kratěny skončila na tyči a Kantner při přečíslení dvou na jednoho umístil Gulašovu nabídku také jen do brankové konstrukce.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky udeřili během početní výhody sparťané, když Jarůšek ve 44. minutě šikovně tečoval nahození Vrány. O dvě minuty později ale po velkém tlaku v útočném pásmu vyrovnal na 2:2 tvrdou střelou po ledě Allen. Povzbuzení domácí sahali po výhře, ale Machovský zneškodnil samostatné úniky Kantnera a Indráka.

Následné prodloužení rozhodla v 64. minutě střela Košťálka bez přípravy při Gulašově vyloučení.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Čihák (Plzeň): "Troufám si tvrdit, že jsme byli lepším týmem a bohužel bereme jen bod. Předvedli jsme dobrou aktivní hru směrem dopředu, ale zlepšuje se i naše hra dozadu. Přesto jsme předveli pár chyb a soupeř je potrestal. Přes náš tlak do brány nám zblokovali hodně střel a gólman toho dost pochytal. Chtěl bych hráčům i přes prohru poděkovat za to, že to nevzdali a odmakali to do poslední minuty. Oslabení ve třech v prodloužení se těžko brání, tam jsme nestačili střelu zablokovat. Pokud budeme pracovat pořád stejně, tak se to překlopí a začneme víc bodovat."

Uwe Krupp (Sparta): "Věděli jsme před zápasem, jaké jsou přednosti plzeňského týmu. Hlavně dobré napadání a tlak na bránu. Měli jsme jasný plán, že musíme blokovat střely, aby Machovský viděl. Plzeň byla sice dominantním týmem, ale jenom to zápasy nevyhrává. My jsme tvrdě bojovali v oslabeních a nakonec jsme rozhodli v našich přesilovkách. Naše speciální formace pracovaly dobře."

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:3pp. Šlágr kola rozsekl v prodloužení Košťálek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:52. Eberle, 45:38. Allen

Hosté: 26:36. Kudrna, 43:40. Jarůšek, 63:36. Košťálek

Sestavy

Domácí: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.

Hosté: Machovský (Honzík) – Piskáček (A), Delisle, Gregorc, Košťálek, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák – Beran, Sill, Černoch – Říčka, P. Vrána (C), Jarůšek – Buchtele, Pech (A), Forman – Smejkal, Klimek, Kudrna.

Rozhodčí

Pešina, Petružálek – Lhotský, Klouček

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

6336 diváků


Ščotka pomohl zničit "své" Dynamo

Před úvodním buly byli slavnostně oceněni čároví rozhodčí Stanislav Barvíř a Petr Blümel, kteří v Pardubicích, odkud pocházejí, pískali své vůbec poslední utkání v extralize. Oba jsou nedostižitelnými rekordmany v počtu odřízených utkání v naší nejvyšší soutěži. Barvíř má na kontě 1050 a Blümel 930 duelů, přičemž většinu z nich odpískali společně bok po boku. Diváci v aréně je ocenili potleskem vestoje.

Bylo to ale na dlouhou dobu naposled, co pardubičtí fanoušci jásali. Po zahřívací desetiminutovce, kdy oba týmy promarnily přesilovky, totiž Litvínov třemi góly během pěti minut rázně nakročil k vítězství. V 11. minutě se po brejku poprvé trefil Myšák.

Podařilo se mu ve věku 16 let a 89 dnů skóroval jako druhému nejmladšímu hráči v historii extraligy. Rekordmanem je Rostislav Olesz, který se prosadil 21. října 2001 za Vítkovice a bylo mu tehdy 16 let a 11 dnů. "Je to krásný pocit, ještě když mi na ten gól nahráli Viktor Hübl a František Lukeš. Bylo to s nimi skvělé, hráli dobře, hezky mi to tam dali," řekl Myšák, který překonal Kacetla mezi betony.

Pardubice - Litvínov: Jan Myšák nastartoval brusle a vstřelil svůj první extraligový gól, 0:1
Video se připravuje ...

"Já jsem takový ten typ, co střílí mezi nohy, často to tam zkouším a naštěstí se to povedlo. Mám doma puky, se kterými jsem dal první góly v dorostu i juniorce, takže tenhle půjde mezi ně," dodal talent, který sebral další klubový rekord Robertu Reichlovi. Po primátu nejmladšího hráče litvínovského hráče v extralize jej překonal i jako nemladší střelec.

Vervu následně po střele Čáslavy zachránila tyč. Ke slovu se pak dostal litvínovský bek Ščotka, ještě v minulé sezoně obránce Pardubic, který dvěma gólovými střelami z dálky ve 12. a 16. minutě vyhnal Kacetla z branky.

"Za ty dva góly jsem samozřejmě rád, ale možná by bylo lepší, kdybych je nedal Pardubicím, protože jim pořád přeju, i když ne na úkor nás. Popravdě jsem v něco podobného nedoufal, bylo to pro mě překvapení. Narostlo mi sebevědomí, víc jsem si dovolil, ale byl to hlavně parádní týmový výkon," cenil si Ščotka především tříbodového zisku.

Poprvé v sezoně se tak do akce dostal brankář Klouček a zdálo se, že tento tah Pardubicím vyjde. Na začátku druhé části domácí zabrali a s chutí útočili, ale své šance nevyužili Poulíček ani Wishart. Naopak Litvínovu stačila jediná přesilovka a pěkná akce s koncovkou Lukeše, aby odskočil na rozdíl čtyř branek. Domácí hráči nevěděli, co se mizerným zápasem dělat, a dlouho se hrálo bez šancí. Pátý gól měl v závěru druhé části na hokejce Mikúš, ale Klouček ho vychytal.

K zázraku se neschylovalo ani ve třetí třetině a po brance Mikúše ve 47. minutě bylo prakticky rozhodnuto. A to ještě Kubátova střela skončila na břevně. Na šestibrankový rozdíl zvýšil až v 50. minutě při přesilovce Gerhát. Pak už Verva polevila a dovolila domácím alespoň snížit. Vysokou porážku mírnili přesnou střelou od mantinelu Trončinský a o tři minuty později po dorážce Treille.

Ohlasy trenérů:

Miloš Holaň (Pardubice): "Je to pro mě velké zklamání, v domácích zápasech bychom neměli tak lacino rozdávat body. Začátek od nás nebyl špatný, ale všechno se to zazdilo naší přesilovkou, kterou jsme zahráli hrozně laxně, nevystřelili jsme na branku a možná se ani nedostali do pásma. Góly Litvínova nás totálně rozebraly, a přestože jsem se s tým snažil něco dělat, měnila se sestava, ale nemělo to žádný efekt. Jediné plus jsou dva góly ve třetí třetině, to je možná takové povzbuzení nebo vzpamatování se do dalšího zápasu na Spartě." 

Milan Razým (Litvínov): "Děkuji domácímu týmu, že nám vyšel vstříc a kvůli našemu pozdnímu příjezdu posunul začátek zápasu. Je to skvělé gesto fair play. Povedl se nám vstup do utkání, vytvořili jsme si tříbrankové vedení, které poté narostlo až na 6:0. Klobouk dolů před domácím týmem, který nesložil zbraně, vstřelil dva góly a vykřesal takovou jiskřičku, že se hrálo až do konce. Zároveň poděkování patří našim hráčům za předvedený výkon a disciplinovanou hru, který podpořil výborným výkonem brankář Janus. Doufám, že jsme mu tím vítězstvím dali hezký dárek k dnešním narozeninám."

Pardubice - Litvínov 2:6. Hosté rozjeli parádní gólovou show
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 50:08. Trončinský, 53:17. Treille

Hosté: 10:29. Myšák, 11:59. Ščotka, 15:37. Ščotka, 26:04. F. Lukeš, 46:55. J. Mikúš, 49:40. Gerhát

Sestavy

Domácí: Kacetl (16. Klouček) – Trončinský, Čáslava, Hrabal, Budík, Miromanov, Wishart, Holland – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Bubela, Treille – Mandát, Poulíček, Perret – Vondráček, Dušek, Machala.

Hosté: Janus (Hanuljak) – Hunkes, Baránek, Sörvik, Kubát, L. Doudera, Ščotka, Šesták – Petružálek, J. Mikúš, J. Černý – Myšák, V. Hübl, F. Lukeš – D. Tůma, Gerhát, Trávníček – Jurčík, M. Hanzl, Matoušek.

Rozhodčí

Jeřábek, Hribik – Barvíř, Blümel

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

7305 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud