Miroslav Horák
2. května 2020 • 05:00

Jágr o změnách v extralize: Postoupit chci, ale na ledě! Bude pokračovat?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do extraligy s Kladnem chceme, ale popereme se o ni na ledě. Tak reaguje Jaromír Jágr na čtvrteční svazový „dekret“, jenž vítězům Chance ligy 2021 a 2022 garantuje přímý postup do nejvyšší soutěže. Z ní zkraje března Rytíři sletěli o patro níž. V rozhovoru pro iSport Premium se majitel a útočník Rytířů vyjadřuje k tomu, proč si nepřál, aby svaz jeho tým vrátil úředně zpět, o čemž se v hokejovém zákulisí spekulovalo. Slavný hokejový veterán se zmiňuje i o svém případném pokračování v týmu.



V uvozovkách stačí vyhrát příští prvoligový ročník a jste zpět mezi elitou. Žádná baráž, nic takového. Zvedl vám svazový plán náladu?
„Tak podle mě má stejnou šanci jako my dalších sedmnáct, osmnáct týmů.“

Není to zase tak dávno, kdy jste hráli na desátém fleku extraligy, asi budete mít vyšší ambice než drtivá většina účastníků první ligy, ne?
„Jasně, ale musíte brát v potaz, kolik nám po sezoně odešlo hráčů z extraligového kádru. Jednak jsme spadli a pak řada našich kluků měla už během sezony domluvené angažmá jinde. Samozřejmě, že zaútočit na postup chceme, ale rozhodně nebudeme sami se stejnou motivací. Někdo má větší šanci, někdo menší, ale necítím to tak, že po svazovém návrhu Kladnu rázem stouply šance na postup. Tak to nevidím. Možná to bude náročnější boj, než se v extralize udržet.“

Nečekal jste, že by svaz vzhledem k bezprecedentním událostem vrátil Kladno úředně zpět do nejvyšší soutěže? Třeba proto, že vy sám jste klubům na vstupenkách vydělal miliony navíc.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud