Pavel Ryšavý
16. června 2020 • 17:15

Pardubice spouštějí restart. Na ledě s Čechy a Slováky, Dědek chystá nástup

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubický hokejový klub postupně přebírá nový majitel Petr Dědek. Svoje vize, i vedení představí ve středu na tiskové konferenci. Kulhavá kobyla se má zase začít vznášet nad překážkami, to bude rozhodně hlavní plán. Z trenérů i hráčů podobnou atmosféru cítíte. Taky se chtějí dívat pod sebe a najít tam poražené, ne dokola vysvětlovat, proč něco zase nevyšlo a tabulku zavírají oni. Tým nastoupil už na led. Kvůli omezením, která způsobila pandemie, jsou v Pardubicích z cizinců jen Slováci. Další se připojí postupně.



Každé léto se ve velké aréně potily hlavně mozky. Do Pardubic se na začátku prázdnin vždycky nastěhoval obří mezinárodní festival her Czech Open. Na ploše stoly, židle a v provozu šachy, bridž, piškovorky, backgammon... Tohle padlo, pandemie změnila plány, takže už se mrazí a do ledu se zařezávají první rýhy nože. Dynamo je tým, který chce pod novým majitelem Petrem Dědkem rozjet restart. Ne pozvolný. Okamžitý.

„Mohli bychom na závěr minulého ročníku navázat. Doufám,“ říká útočník Vladimír Svačina. Kdybyste dělali tabulku podle posledních 15 zápasů staré sezony, byly Pardubice druhé za Olomoucí. „Trenéři taky říkali, že bychom se měli už dívat na tabulku z úplně jiného směru, koukat se i pod sebe, ne že budeme ti poslední my. Taky bych si to hodně přál,“ dodal Svačina.

Kádr, který v závěru ligy ukázal sílu, zůstal pohromadě. Podařilo se udržet Roberta Kousala i Stěpana Zacharčuka. Ve finále by navíc měly být už i námluvy s Jakubem Nakládalem. Pardubická defenziva by tak s ním, Zacharčukem, Janem Kolářem a Jurajem Mikušem měla patřit mezi nejsilnější v extralize. „O příchodu Nakliho jsem nic neslyšel, ale kdyby to tak bylo, jedině super. Byl by tady další neskutečně kvalitní obránce. Vedení tady udělalo skvělou práci, jak jádro týmu dokázalo udržet,“ pochvaluje si Svačina.

A to hlavní, s podnikatelem Dědkem v čele klubu by navíc měly začít vládnout jasná pravidla a řád. Je majoritním vlastníkem minimálně na 15 dalších let. Pardubice díky tomu získaly jistotu a taky budoucnost, která dostane konkrétní obrysy. Ve středu by měly představit celé nové vedení a Dědek poprvé oficiálně vystoupí jako vládce klubu.

Mínusem je, že se v suché přípravě zranil brankář Pavel Kantor. Nakonec ale nejde o vážný problém, byť se původně spekulovalo, že může s kolenem marodit klidně půl roku. „Máme zprávy od lékaře, že chirurgický zákrok proběhl v pořádku, rekonvalescence taky běží podle plánu. Do suché přípravy se zapojí v červnu, na led půjde v červenci, do začátku extraligy bude v pořádku,“ uvedl trenér Milan Razým. O místo v bráně se Kantor popere s Milanem Kloučkem, který si v poslední sezoně zvykal na velký zápřah i tlak v Českých Budějovicích.

Kouč na startu letní přípravy ostře setřel mladé hráče. Důvod? Dorazili nepřipravení. Testy ukázaly, že si nastavené plány v karanténě neplnili úplně svědomitě. „Ano, byli jsme k nim velmi kritičtí. Ale za poslední týdny je musíme pochválit, našli se. Pochopili, že na sobě pracovat musí. Zlepšila se jejich fyzická připravenost i přístup k tréninku,“ zamlouvá se mu práce mladších hráčů teď. K dispozici má kompletní kádr, jen se čeká, až do Česka budou moci přicestovat Francouz Valentin Claireaux a kanadský bek Rhett Holland.

Změny v Pardubicích

PŘÍCHODY

Milan Klouček (b) Č. Budějovice

Tomáš Linhart (o) Mountfield HK

Ondřej Vála (o) Idaho/ECHL

Lukáš Anděl (ú) Jihlava

Valentin Claireaux (ú) Zlín

 

ODCHODY

Ondřej Kacetl (b) Kometa?

Tomáš Voráček (o) ?

Matěj Beran (ú) Litoměřice

Martin Látal (ú) Litvínov

Johan Harju (ú) MoDo/Švédsko?

Denis Kindl (ú) ?

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud