25. srpna 2020 • 18:15

Motor hlásí už 18 nakažených! V Jihlavě pozitivní téměř celý dorost

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nováček hokejové extraligy Motor České Budějovice má v týmu 18 případů nákazy koronavirem a je v karanténě. Jedná se o 17 hráčů a jednoho člena realizačního týmu. ČTK to v úterý řekla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Pozitivní výsledky vzešly z pondělního testování hráčů, jež se uskutečnilo poté, co klub v pátek informoval o jednom infikovaném členovi mužstva.



„Z mužstva zůstává osm zdravých hráčů. Zatím samozřejmě přesně nevíme zdroj nákazy, ale patrně se rozšířila v klimatizovaném autobusu, kde mužstvo cestovalo. Právě klimatizace je v tomto směru ideální podmínkou pro šíření koronaviru,“ uvedla Kotrbová. Předpokládá, že České Budějovice by měly stihnout začátek sezony.

Hokejisté Českých Budějovic trénovali od pátku ve zvláštním režimu, nyní museli přípravu na novou sezonu přerušit úplně. „Klub je nadále v kontaktu s hygienou a bude s ní komunikovat o každém následujícím kroku,“ uvedli Jihočeši na oficiálním webu.

Motorem už podruhé prostupuje koronavirus, nakažených je 16 členů týmu
Motorem už podruhé prostupuje koronavirus, nakažených je 16 členů týmu

České Budějovice kvůli stejnému problému přerušily přípravu již 24. července, kdy měl pozitivní test na COVID-19 také jeden z členů mužstva. Tým byl následně dva týdny v karanténě.

Motor naposledy hrál ve čtvrtek Pohár Generali České pojišťovny v Plzni a další přípravné zápasy měl naplánované na září. Sezona nejvyšší soutěže, v níž se České Budějovice představí po sedmi letech, začne 18. září.

Jihlava má dvacítku nakažených dorostenců

Sotva skončila o víkendu prvoligovým hokejistům Jihlavy dvoutýdenní karanténa kvůli výskytu koronaviru, objevila se nákaza i u dorostenců. Zatímco u prvního týmu se jednalo o jediného postiženého hráče, mezi mladými hokejisty a jejich realizačním týmem jsou dvě desítky případů. Od pondělí je celý výběr v izolaci.

„V této chvíli jich je dvacet, je to včetně hráčů, trenérů a realizačního týmu,„ citoval Jihlavský deník jednatele Dukly Bedřicha Ščerbana. Test podstoupil nejprve hráč, který se necítil dobře, a po pozitivním výsledku byl vyšetřen celý tým. „Ostatní žádné příznaky nemají,“ konstatoval Ščerban a dodal, že testování čeká i mladší dorostence, protože přišli se staršími kolegy do kontaktu při společném tréninku.

Prvoligovému týmu Dukly skončila karanténa v sobotu, kdy se hráči večer sešli poprvé ke společnému tréninku. Dnes odehraje tým z Vysočiny přípravný zápas s Porubou.

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud