Michal Kvasnica
2. srpna 2021 • 13:44

Krejčího otec: Z návratu jsme nadšení! Ale Boston ještě není uzavřený...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvíce skloňované město v ČR posledních dnů v souvislosti s hokejem? Díky návratu Davida Krejčího samozřejmě Olomouc a také nedaleký Šternberk, kde se vynikající centr po dobu angažmá v Moře s rodinou usadí. Otec Zdeněk Krejčí už se syna s vnoučaty, které rok a půl kvůli covidu neviděl, nemůže dočkat. „Jsme nadšení, že to takhle dopadlo, protože držíme pospolu,“ hlásí hrdý táta. V rozhovoru pro iSport Premium však naznačuje, že Davidova mise v Bostonu ještě může pokračovat...



Jak jste to jeho rozhodnutí vrátit se domů přijal? Předpokládám, že pro rodiče je to asi nejlepší možná zpráva...
„Řešíme to celou sezonu a opravdu intenzivně tak poslední měsíc, takže pro nás to není překvapení. Ani šok, že se nám po letech vrací domů děcko, protože jsme to věděli. Ale jsme samozřejmě velice rádi, že budeme mít doma vnoučata, Davida, jeho manželku, vždyť jsme je rok a půl kvůli pitomé situaci ve světě neviděli. Celá rodina je nadšená, že to takhle dopadlo.“

Postoj otce byl jaký? Přemlouval jste ho k návratu, nebo ze sportovního hlediska cítíte, že je trošku škoda, že takový borec nepokračuje ještě v NHL?
„Řekl jsem mu, že ať se rozhodne jakkoliv, vždycky budeme stát za ním. Tak to vždycky bylo, je a bude.“

Může ho dopředu hnát i účast na zimní olympiádě v Pekingu? Jako hráč z NHL by to měl možná složitější...
„David už nepotřebuje nic dokazovat nebo se hnát za každou cenu, aby něčeho dosáhl. Stačí mu už jen vyhrát mistrovství světa a olympiádu, aby měl ke Stanley Cupu zlatý hattrick.“ (úsměv)

Zdeněk Krejčí se synem Davidem
Zdeněk Krejčí se synem Davidem

David hodně mluvil o tom rodinném hledisku, o dětech a prarodičích, že chce, abyste byli častěji všichni spolu. Vždycky byl takhle hezky zaměřený na rodinu?
„Pořád držíme pospolu. David byl vždycky fixovaný na bráchu, protože jsou od sebe jen rok a třináct dní. Skoro jako dvojčata, vyrůstali odmala spolu a dělali i první hokejové krůčky. Rozdělili se, až když šel David na Kladno a Zdeněk do Opavy.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud