Květoslav Šimek
29. ledna 2022 • 14:26

Ztráta pro Vítkovice i Lotyšsko. Bukarts přijde o ZOH, Dotchin mu zlomil prst

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl to být jeho poslední zápas před odletem na olympiádu. Lotyšský útočník Roberts Bukarts (31) nedohrál duel s Kladnem (2:1p), po sekyře obránce Jacoba Dotchina má zlomený prst. Ohromná ztráta je to i pro Vítkovice, o svého nejproduktivnějšího hráče (8+18) mohou přijít až do konce základní části.



„Roberts dostal v závěru zápasu sekyru do oblasti ruky,“ řekl pro klubové stránky Roman Šimíček, sportovní ředitel Vítkovic. „Okamžitě po tomto zásahu putoval na ošetřovnu a následně musel na rentgen a další vyšetření. Lékaři zjistili, že má komplikovanou zlomeninu prstu. To znamená, že nebude moci reprezentovat Lotyšsko na olympiádě a čeká jej dlouhá rekonvalescence. Původní odhady počítají s tím, že minimálně do konce základní části nebude moci hrát.“

Bukarts se zranil minutu a půl před koncem základní hrací doby. Ostravané hráli za nerozhodného stavu 1:1 přesilovku. Kladenský obránce Dotchin mu chtěl zespoda zvednout hokejku, ale trefil ho do ruky. Lotyšský útočník poté s pošramocenou rukou marně reklamoval u sudích faul.

O víkendu se přitom měl přesunout do Lotyšska na sraz reprezentace a pak odletět do Pekingu. Zlomený prst a dlouhá rekonvalescence mu ovšem olympiádu sebrali.

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud