7. března 2023 • 14:45

Čutta chválí MVP Balinskise: Styl jako Niedermayer. Může vystřelit až do NHL

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho celé jméno možná nedáte na první pokus, ale za pár sezon se ho naučíte i pozpátku. Protože na něj narazíte všude. Uvis Janis Balinskis. Očima deníku Sport nejužitečnější hráč právě uzavřené základní fáze nejvyšší soutěže. V NHL by trhnul Hart Trophy. Reálně je to mimo mísu, ovšem zámořské působiště určitě ne. „Extraligový Scott Niedermayer,“ vypálí luxusní srovnání Jakub Čutta, bývalý obránce Washingtonu Capitals, jenž má libereckého beka dobře zmapovaného.



O domácí elitní lize se často povídá, že je zápolištěm pro veterány s minimem kvalitních mladých hráčů s mezinárodním potenciálem. Leckdy je těžké proti tomu cokoliv namítat, ovšem i na tuzemském ledě se producírují zajímavé typy hráčů, na něž dohlédne i oko NHL a podpis je rázem na světě. Pokud se sejdou potřebné okolnosti, šestadvacetiletý liberecký bek může na první scénu směle myslet. V tomto ročníku udělal pomyslnou díru do světa, s 35 body (11+24) se stal nejproduktivnějším bekem extraligy. Pod Ještědem loni učinili vynikající nákup z nedalekého Litvínova.

Nejlepší na tom je, že produktivita je pouze jednou z řady výborných komponentů Lotyšova rejstříku dovedností. Jeho styl hokeje Bílým Tygrům ukrutně pomáhá. Zdaleka není jen ofenzivním obráncem, skvěle využitelným na přesilovky.

Jakmile se Balinskiks chopí puku, je schopný udržet ho na holi přesně tak dlouho, jak jeho tým potřebuje. Perfektně čte hru, výborně rozváží puky a rozehrává, dokáže si promptně zanalyzovat děj následujících vteřin a podle toho koná. „Jeho výhodou oproti ostatním

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud