Pavel Bárta
12. března 2023 • 16:00

Neodpískaný faul a icing. Plzeň cítí křivdu a vetuje hlavního rozhodčího

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taky Škoda Plzeň se ohradila proti výrokům rozhodčích a jejich posouzení některých momentů ve třetím utkání série předkola play off proti Liberci, který prohrála 1:3. Jako doklad svého tvrzení zveřejnila video se záznamem zákroku obránce T.J. Melancona u mantinelu na útočníka Filipa Suchého v první třetině utkání, který zůstal nepotrestán. Další záběry zachycují neodpískané zakázané uvolnění, jež předcházelo rozhodující druhé brance Bílých Tygrů.



V 50. minutě se po závaru v brankovišti hostující hráči na ledě začali radovat. Ve změti těl zasunul puk bekhendem za čáru liberecký obránce Petr Kolmann. Mezitím došlo k posunutí branky. Prohlíželo se video, po přezkumu rozhodčí gól potvrdili. Nakonec byl vítězný. Ale tenhle moment plzeňský klub nerozporoval. Klíčové bylo, co nepřehledné situaci předcházelo. „Neodpískaný icing ovlivnil průběh utkání, neboť z navazující situace padla druhá branka hostů,“ píše se v tiskové zprávě klubu.

Plzeň - Liberec: Puk našlo za brankovou čarou až video! Kohlmann posouvá hosty do vedení, 1:2
Video se připravuje ...

Plzeň nepatří k notorickým stěžovatelům. Naopak extraligová disciplinárka následně potrestala útočníka západočeského celku Kryštofa Hrabíka za bočně vedený výpad na libereckého Adama Najmana, který přitom unikl pozornosti rozhodčích. Hrabík si nezahraje dvě utkání, do série tak za stavu 2:1 na zápasy pro Liberec už nezasáhne.

Po Litvínovu, který se cítil poškozen vedením zápasů v Třinci, jsou však Indiáni druhým klubem, který se během předkola ostře ohradil proti rozhodčím. „HC Škoda Plzeň reaguje na úroveň řízení celého utkání vetací hlavního sudího Oldřicha Hejduka,“ píše se dále v prohlášení.

HC Škoda Plzeň Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud