23. února 2011 • 13:13

Výtržníka Dudu obvinili, může dostat dva roky!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za napadení chodce na přechodu v Karlových Varech dnes policie obvinila hokejistu Radka Dudu z přečinu výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí až dva roky vězení.



Policie jméno obviněného neuvedla. Její mluvčí Andrea Pomichalová ČTK pouze oznámila, že z výtržnictví obvinila dvaatřicetiletého muže z Prahy.

Dudův otec ale už dříve médiím řekl, že jeho syn chodce napadl. Podle něj ho k tomu muž vyprovokoval.

Incident se stal na konci ledna v Bulharské ulici. Řidič terénního vozu BMW X6 tam podle policie napadl chodce, jehož na přechodu předtím málem srazil.

Když se prý uskakující muž o jeho vůz otřel, řidič zastavil, vystoupil a chodce údajně začal bít. Třiašedesátiletý muž vedle poranění obličeje utrpěl šok a byl ošetřen v nemocnici.

Napadený muž momentálně s médii nekomunikuje. Už dříve ale uvedl, že v žádném případě nezavdal podnět k tomu, aby na něj řidič zaútočil. Podle něho byl útok agresivní a patrně ho zachránilo jen to, že mu na pomoc přiběhli kolemjdoucí lidé. ""Vyskočil z auta a řval, že mě zabije. Pak mi dal několikrát pěstí do hlavy," citovala chodce MfDnes.

Duda, který je v současnosti hráčem prvoligového Chomutova, později uvedl, že událost se odehrála jinak, než jak ji popisují média.

Duda byl označován za mimořádně nadaného hokejistu, kterého však provází v kariéře celá řada problémů. V roce 2005 například čelil obvinění, že po zápase ve Vsetíně napadl místního fanouška, kterému prý zlomil zub. Při angažmá v Českých Budějovicích se na tréninku popral se spoluhráčem. V Liberci napadl protihráče v kabině, kam se za ním vydal po vyloučení.

Pozvánka fanoušků Berouna na duel s Chomutovem
Pozvánka fanoušků Berouna na duel s Chomutovem

Vstoupit do diskuse
4


Články odjinud


Články odjinud