10. března 2011 • 20:26

Legendární hokejista Augustin Bubník zkolaboval!

Autor: Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl se podívat na hokejové play off, ale skončil v nemocnici. Bývalý československý hokejový reprezentant Augustin Bubník (82) při zápase Slavie s Libercem (4:3) v O2 areně zkolaboval! Ve VIP patře, kde o přestávkách prováděl hosty po Síni slávy, se mu udělalo nevolno. Stav byl tak vážný, že pro něho musela přijet záchranka. Podle informací Blesku postihla hokejovou legendu srdeční slabost.



Bubník dělal zrovna to, co ho v jeho pokročilém věku naplňovalo. Jenže během vzpomínání na historii přišel kolaps. „Při obchůzce po Síni slávy se panu Bubníkovi přitížilo, tak jsme museli přivolat lékaře. Jaké byly přesné příčiny náhlé nevolnosti ale nevím,“ řekl mluvčí O2 areny Jan Tuna.

„Bohužel nemám o jeho zdravotním stavu bližší informace, ale doufám, že bude brzy v pořádku,“ dodal Tuna.

„Převezli jsme z O2 areny dvaaosmdesátiletého muže do Vysočanské nemocnice, kde zůstal na pozorování,“ prozradila Jiřina Ernestová, mluvčí pražské záchranné služby.


Bubník získal v roce 1949 s československým týmem titul mistra světa, ale o rok později se dostal do problémů. Společně s deseti dalšími hokejisty byl zatčen a později za špionáž, velezradu a rozvracení lidově demokratického zřízení odsouzen na 14 let odnětí svobody.

O pět let později byl omilostněn, ale k vrcholovému hokeji se už nesměl vrátit. Tehdejší režim mu to zakázal.

Vstoupit do diskuse
4


Články odjinud


Články odjinud