31. října 2011 • 14:44

Klesla získáva čas na ledě díky spolehlivosti a poctivé defenzivě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve své první celé sezoně v dresu Phoenixu Coyotes získává český defenzivně zaměřený obránce Rostislav Klesla stále více času na ledě a zatím důvěru vrací vydařeným startem do sezony.



"Snažím se jen hrát co nejlépe a nejtvrději abych pomohl týmu k výhře," řekl Klesla, jenž se do Phoenixu dostal v únoru při trejdu z Columbusu, kde načal svojí zámořskou kariéru a kde strávil deset sezon. "Zatím se cítím velice dobře. Snažím se pokaždé co nejvíce přispět k výhře, chci být hráčem, na kterého se kluci můžou každý zápas spolehnout."

Během prvních deseti utkání sezony odehrál Klesla průměrně 26 střídání, tedy nejvíce z celého týmu a byl na třetím místě v klubové tabulce, která sleduje čas strávený na ledě. Asistent trenérá kojotů Jim Playfair oceňuje defenzivní schopnosti českého reprezentanta a chválí, jak pozitivní mají vliv na tým.

"Roli posledního muže vzadu zvládá výborně a schopnosti které využívá při hře ve vlastním oslabení jsou velice užitečné," řekl Playfair o juniorském mistru světa z roku 2000. "Navíc je to přirozený vůdce, hraje zodpovědně a
dělá málo chyb."

Při zranění Michala Rozsívala dostal devětadvacetiletý Klesla do páru nezkušeného Davida Schlemka a stal se tak trochu jeho mentorem. "Hrál jsem už dříve s mladýma klukama a vždycky jsem se jím snažil pomoci, je to jenom o komunikaci," vysvětloval Klesla, který letos nasbíral zatím 3 přihrávky a připsal si také 4 kladné body do tabulky +/-.

Parťák z obrany David Schlemko si vylepšenou komunikaci v předešlých utkáních velice pochvaloval. "Myslím si, že čím více komunikace, tak tím lépe. Při trénincích se hodně bavíme a začínáme si automaticky zvykat co který z nás dělá," řekl Kanaďan Schlemko.

"Musíme hrát spolehlivě a hrát každý zápas co nejlépe to jde," řekl Klesla, dvojnásobný účastník seniorského mistrovství světa, jenž se před letošní sezonou stal poprvé otcem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud