Martin Tomaides
4. listopadu 2011 • 06:20

VIDEO: Býk Kaleta nabral hlavou Voráčka a dostal stop na 4 utkání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný hokejový trenér se asi nezlobí, když jeho svěřenci hrají hlavou. Pokud to ovšem není doslova. Pětadvacetiletý raubíř Buffala Patrick Kaleta schválně udeřil ve středečním utkání hlavou do hlavy útočníka Philadelphie Jakuba Voráčka a od vedení ligy za tento čin dostal čtyřzápasový distanc.



Patrick Kaleta. To je pro disciplinární komisi známé jméno, dalo by se říci recidivista. Podobný zákrok, jaký předvedl na Voráčka, už si loni "natrénoval" na Zajacovi z New Jersey a Enströmovi z Atlanty.

Proto Brendan Shanahan, vedoucí komise, jenž rozhoduje o udělování trestů, nezahálel a Kaletovi napařil stopku rovnou na 4 zápasy. "Bylo důležité zjistit, jestli Kaletův zákrok byl nešťastný, náhodný, nebo jestli byl proveden s úmyslem. Vzhledem k jeho obdobným zákrokům v loňské sezoně jsme rozhodli, že byl úmyslný," sdělil Shanahan.

Útočník Buffala je přesně ten typ hráče, který dokáže soupeře vyprovokovat. Natolik, aby ho dotyčný chvíli poté s rudýma očima naháněl po ledě. A že se to nestává zrovna zřídka.

Výčet jeho úletů je opravdu pestrý. Zranění Andreje Markova z Montrealu, vražení na hrazení Jareda Rosse z Philadelphie (znamenalo trest do konce zápasu), ostré sražení Petra Průchy a následnou rvačku s Martinem Hanzalem nebo úder do hlavy Dmitrije Kulikova z Floridy. A našly by se i další zákroky...

Jakub Voráček Chrise Masona ve své šanci nepřekonal
Jakub Voráček Chrise Masona ve své šanci nepřekonal

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud