7. prosince 2011 • 12:05

Marek, Rachůnek a Vašíček budou uvedeni do Síně slávy

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle pravidel musí čekat tři roky po konci kariéry, Český svaz ledního hokeje však kvůli nim uplatnil výjimku. Tragicky zesnulí hokejisté Karel Rachůnek, Jan Marek a Josef Vašíček budou posmrtně uvedeni do Síně slávy českého hokeje.



Společně s nimi vstoupí příští čtvrtek před úvodním utkáním Channel One Cupu v Chomutově mezi dosavadní 101člennou elitu také poválečný kanonýr Miroslav Kluc a trenér Vlastimil Sýkora.

"Kontaktovali jsme pozůstalé, kteří ještě pochopitelně truchlí, ale chápou to jako poctu klukům, kterou kvitují," řekl ke třem bývalům hráčům Jaroslavle předseda návrhové komise Jiří Králík.

"Účast na slavnostním ceremoniálu nám tak přislíbila sestra Josefa Vašíčka i manželky Jana Marka a Karla Rachůnka," doplnil tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Vedle předčasně zesnulých reprezentantů se 15. prosince dočkají pocty ještě někdejší chomutovský útočník Miroslav Kluc a legendární kladenský trenér Vlastimil Sýkora.

"Kandidátů jsme měli samozřejmě více, ale rozhodli jsme se pro tato jména hlavně proto, že jsou oba velmi staří a pan Sýkora aktuálně i nemocný. Naším cílem je totiž uvádět do Síně slávy pokud možno žijící osobnosti," zdůraznil záměr komise Králík.

Nejlepší poválečný střelec do dob Milana Nového i otec současného kouče Minsku Marka Sýkory jsou totiž ročníky narození 1922.

Pro zařazení do vybraného spolku je třeba schválení 12člennou komisí a poté ještě souhlasu dvou třetin žijících členů Síně slávy. "Funguje to u nás zkrátka jako v senátu. Ale letošní návrhy prošly velmi hladce," doplnil Králík.

Fanoušci na Staroměstském náměstí vyskládali nespočet svíček, šál a dresů
Fanoušci na Staroměstském náměstí vyskládali nespočet svíček, šál a dresů

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud


Články odjinud