5. ledna 2012 • 16:53

VIDEO: Rozbité plexisklo? Nevadí! Brankář ho nahradil starým stolem

Autor: pan,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | S úsměvem na rtech mohli po utkání druhé hokejové ligy odcházet domů fanoušci Uherského hradiště. Co na tom, že jejich tým podlehl hostujícímu Havířovu 2:3. Příznivci byli totiž svědky události, která by se čekala spíše v pralesní lize než v třetí nejvyšší soutěži v Česku. Rozbité plexisklo po jednom z ostrých soubojů totiž nahradil rezervní brankář Havířova Daneček starým stolem. A rozhodčí? Souhlasil!



Co se vlastně stalo? Do konce bojovného utkání chybí dvě minuty a domácí tým se zoufale snaží vymazat jednobrankovou ztrátu na svého soupeře.  Domácí bek Kříž je v jednom ze soubojů připíchnut na tvrzené sklo takovou silou, že to pod jeho vahou praská.

Běžná záležitost, nahradit, vyměnit a jede se dál, řeklo by se. Jenže ouha. Domácí pořadatelé nemají za rozbité plexi náhradu. Hrát hokej bez části ochranného skla se nedá a rozhodčí se dle pravidel chystají přerušit utkání.

To se však pochopitelně hostujícímu týmu nelíbí, a tak se situace ujme promrzlý náhradní gólman Daneček, chopí se blízko stojícího nepoužívaného stolu, nasadí masku a stolem nahradí chybějící kus.

"Když se ukázalo, že pořadatelé nemají žádné náhradní plexisklo a hrozilo, že by musel rozhodčí zápas předčasně ukončit, našli jsme mezi střídačkama stoleček. A navrhli rozhodčímu, že by to jako provizorium mohlo na těch pár minut stačit," popisoval brankář, jak ke všemu došlo.

"Sudí chvilku váhal, ale nakonec s tím souhlasily obě strany, tak jsme to tak dohráli. Ale pro jistotu jsem si vzal i helmu. Naštěstí kluci se tomu místu vyhýbali a nešla tím směrem ani žádná střela. Faktem je, že takovou roli jsem na hokeji ještě nezažil."

Bývalý gólman Třince trošku připomínal vojáka schovaného za svojí zbraní, ale účel světil prostředky. Pořádné překvapení ale vzbudil především hlavní sudí, který s netradičním řešením souhlasil.

Hosté se svému gólmanovi za jeho nápad odvděčili a těsný náskok uhájili, čímž si upevnili druhé místo.

Podívejte se na celou kuriózní situaci:

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud