9. února 2012 • 10:40

Vůjtek o slovenské repre: Únava hráčů? Výmluvy! Podívejte se na Nedvěda

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neustálé omluvy. Nebo spíše výmluvy? Ať je pravda jakákoliv jedno je jasné. Nový trenér slovenské hokejové reprezentace pro toto jednání nemá pochopení. Někteří hráči si díky pravidelným omluvenkám z akcí národního týmu zavřeli dveře do reprezentace Slovenska. Vůjtek to prohlásil před přípravným turnajem BelSwissBank v běloruském Minsku.



Důvod neúčasti některých reprezentantů na akcích národního týmu? Únava! Podle českého trenéra Vladimíra Vůjtka jsou tyto řeči směšné.

"Domnívali jsme se, že hráči, kteří působí v Bělorusku, budou rádi reprezentovat  před svým publikem. Dali však přednost něčemu jinému. Velká většina z nich tvrdí, že jsou unavení. Mně to přijde směšné! Co takový Petr Nedvěd? Ten českou reprezentaci neodmítl. A šestatřicetiletý Bělorus Alexej Kaljužnyj? Také není unavený," stěžuje si český trenér.

"Prostě a jednoduše se stále vymlouvají, aby nemuseli přijet," domnívá se hlavní kouč slovenské reprezentace a dodává, že takovou absenci nečekal.

"Přijde mi nefér, že se někteří hráči omluvili ze všech tří akcí reprezentace. Až přijde na řadu nominace na MS, tyto hokejisty nepozveme."

Počítali jsme, že se nám předvedou alespoň na jedné akci, abychom viděli, do jaké míry jsou přizpůsobiví vůči jiným hráčům, jestli jsou konkurenceschopní, či jakou mají výkonnost," řekl a dodal, že si tímto někteří zavřeli dveře do reprezentace.

"Nebudu tyto hráče zatím jmenovat, je před námi ještě play off. Také se může stát, že přijde zranění a nakonec budeme muset přivřít oči a nominujeme je."

Z klubových či zdravotních důvodů se omluvili: René Vydarený, Tomáš Záborský, Miroslav Šatan, Milan Bartovič, Martin Cibák, Rastislav Staňa, Peter Podhradský, Jaroslav Obšut, Tomáš Starosta, Dominik Graňák, Marek Ďaloga, Marcel Hossa, Ladislav Nagy, Branko Radivojevič a Tomáš Surový.

Vladimír Vůjtek (64), kouč Slovenska.
Vladimír Vůjtek (64), kouč Slovenska.

Vstoupit do diskuse
4


Články odjinud


Články odjinud