21. července 2013 • 07:48

Inline hokejisté jsou mistry světa! Ve finále smetli neporaženou Kanadu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští inline hokejisté se na šampionátu organizace FIRS v Anaheimu stali po vysoké finálové výhře 8:2 nad Kanadou potřetí v historii mistry světa. Podařilo se jim to již v letech 2007 a 2011. Svěřenci kouče Jiřího Suhrady tak navázali na zlato, které na stejném místě dobyli před týdnem junioři.



Zámořský tým vlétl do finále, které bylo reprízou vypjatého duelu obou celků ze základní skupiny (5:5), lépe. Už po 33 vteřinách hry otevřel skóre Woods. Ze strany Kanaďanů to ovšem bylo na dlouhou dobu vše.

Už ve třetí minutě vyrovnal Přibyl. Další šanci sice nezužitkoval Loskot, ovšem kapitán Vozdecký po souhře s Veselým poslal svůj tým záhy do vedení, které i díky dvěma Kafkovým přesným zásahům narostlo do přestávky až na 5:1.

Po přestávce sice dvakrát neuspěl kanonýr Šebek, ale když místo kanadského tlaku přišly dvě trefy do černého a náskok narostl na šest branek, bylo zřejmé, že Kanada - na turnaji až do finále neporažená - na zopakování dosud jediného prvenství z roku 2002 bude muset pro tentokrát zapomenout.

Češi naproti tomu přivezou podeváté za sebou medaili. Jejich historický výčet čítá celkem 15 cenných kovů - třikrát MS vyhráli, čtyřikrát odešli z finále jakožto poražení se stříbrem a v osmi případech vybojovali bronz.

Mistrovství světa v inline hokeji organizace FIRS v Anaheimu (USA):

Finále:

ČR - Kanada 8:2 (5:1) 

Branky a nahrávky: 3. Přibyl (Šimo), 6. Vozdecký (Veselý), 15. Kafka, 17. Loskot, 19. Kafka (Strýček), 23. Veselý (Vozdecký), 27. Loskot, 40. Šebek - 1. Woods (Boyes), 37. Hammond (Woods).

O 3. místo:

Švýcarsko - Švédsko 7:3 (5:3)

Konečné pořadí: 1. ČR, 2. Kanada, 3. Švýcarsko, 4. Švédsko, 5. USA, 6. Francie, 7. Itálie, 8. Británie.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud