Květoslav Šimek
8. srpna 2014 • 11:15

Bude Hadamczik trénovat Bělorusko? Byla by to otázka prestiže, říká kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Alois Hadamczik by mohl být jedním z kandidátů na místo reprezentačního trenéra Běloruska. V rozhovoru pro server allhockey.ru to potvrdil sám bývalý trenér české reprezentace. „Bylo by zajímavé s tímto týmem pracovat,“ říkal pro ruský web Hadamczik. „Není to pro mě otázka peněz, ale spíš prestiže a hrdosti.“



V tomto týdnu Alois Hamadczik v Kravařích hostil běloruský Minsk. Tým z KHL, který je kostrou národního týmu, měl denně na očích. Bude hráčům šéfovat i na mezinárodní scéně? Sám Hadamczik potvrdil, že by o uvolněné místo po Glenu Hanlonovi zájem měl.

„V Bělorusku sice není tak bohatá hokejová základna jako například v Rusku, ale tým je na evropské poměry kvalitní.“ Na domácím mistrovství světa v Minsku skončili Bělorusové na sedmém místě.

Dvaašedesátiletý Alois Hadamczik dovedl českou reprezentaci k bronzu na olympiádě v Turíně (2006), stříbru na mistrovství světa v Rize (2006) a dvěma bronzům v Bratislavě (2011) a Helsinkách (2012). K tomu má bronz z juniorského mistrovství světa (2005).

Po ostré kritice olympijského vystoupení v Soči ovšem na místo národního trenéra rezignoval. Návrat na mezinárodní scénu by jej lákal. „Nepřijal bych to jen proto, abych měl práci. Důležitější je najít tým správných lidí, kteří mají hokej na prvním místě. Potom se dá budovat ambiciózní tým,“ potvrdil v rozhovoru Hadamczik.

Motivací by pro něj zcela určitě bylo i mistrovství světa 2015 v Praze a Ostravě. Pokud se Hadamczik trenérem Bělorusů opravdu stane, bude jistě zajímavé sledovat, jak si na šampionátu povedou Češi pod trenérem Vladimírem Růžičkou, Bělorusové pod Aloisem Hadamczikem a Slováci pod Vladimírem Vůjtkem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud