13. ledna 2015 • 15:45

Parťáci stále spolu! Ručinský a Nedvěd v Síni slávy deníku Sport

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva velcí kamarádi, věčně rozesmátí chlapi. Především ale mimořádní hokejisté, kteří mají za sebou jedinečné kariéry. Petr Nedvěd s Martinem Ručinským vstoupili v úterý odpoledne do Síně slávy deníku Sport. "Něco lepšího než hokej těžko najdu," přiznal během návštěvy redakce Sportu a portálu iSport.cz Petr Nedvěd, který aktivní kariéru ukončil po minulé sezoně. Martin Ručinský, druhý oceněný, je naopak jeden ze čtyř stále ještě aktivních hokejistů, kteří vybojovali historický triumf na olympiádě v Naganu.



Na přivítanou si přiťukli plzeňskou dvanáctkou, k tomu na velké obrazovce sledovali sestřih nejlepších akcí svých výjimečných hokejových kariér. Petr Nedvěd a Martin Ručinský se po Dominiku Haškovi  stali v pořadí druhým a třetím hokejistou, kteří vstoupili do Síně slávy deníku Sport.

Oběma letos bude 44 let. Začínali spolu v Litvínově, prožili velký kus kariéry v zámořské NHL. Zažili řadu velkých triumfů a patří k nejlepším hokejistům české historie. Zatímco Petr Nedvěd už s aktivní kariérou skončil, Martin Ručinský pookřál a v Litvínově prožívá výjimečnou sezonu.

"Asi je to nějaká falešná forma," smál se šampion z Nagana. "Před sezonou to bylo padesát na padesát, jestli vůbec budu s kariérou pokračovat. Ale od začátku se na ledě cítím dobře, pořádně nevím proč. Ale hlavně to bude tím, že hokej mě baví. Na 99,9 procent je to můj poslední rok, snažím si to maximálně užít," prohlásil Ručinský.

Nedvěd s Ručinským si v redakci Sportu s chutí připili pivem
Nedvěd s Ručinským si v redakci Sportu s chutí připili pivem

Litvínovská opora spolu s Nedvědem patří k výjimečné hokejové generaci, která Česká republice vyválčila řadu obrovských úspěchů. Nedvědovi se na sklonku kariéry podařilo vyhrát s reprezentací bronz na mistrovství světa. Když loni na jaře oznamoval v Liberci konec hráčské kariéry, do očí se mu draly slzy.

"Hokej pro mě byl všechno, těžko najdu něco lepšího. Život jde, dál, momentálně se s tím trochu peru. Snažím se najít novou motivaci. V hokejovém dění neustále jsem, bohužel jen v roli diváka," povzdechl si Nedvěd, který ještě před rokem reprezentoval Česko na olympiádě v Soči. V mládí jako hráč Kanady se v roce 1994 účastnil Her v Lillehameru, kde pomohl k zisku stříbrných medailí. 

Nedvěd do Litvínova? Ručinský by ho tam bral
Video se připravuje ...

České legendy, které řadu let nastupovaly vedle nich, pomalu s hokejem končí. Z hokejistů, co vybojovali historický triumf v Naganu v roce 1998, už na vrcholové úrovni hrají jen Ručinský, Jiří Šlégr ,Pavel Patera a Jaromír Jágr .

Kdo z nich vydrží nejdéle? "Džegr. Ten bude chodit na přesilovky, i kdyby ho tam měli vozit na židličce," smál se Nedvěd. "Pro něj znamená hokej všechno. Bude pokračovat ještě dlouho," souhlasil Ručinský.

Nedvěd a Ručinský tipují: Kdo z naganských vítězů vydrží nejdéle?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud