18. dubna 2016 • 20:30

Výborný v TAK URČITĚ: V neděli byl na pivu, v pondělí už dával výpovědi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří do zlaté éry českého hokeje a rozhodně během této slavné doby nebyl žádným nádeníkem. Útočník David Výborný zanechal v duších českých fanoušků po nuceném ukončení kariéry velkou stopu, s hokejem ale neskončil. Dres Mladé Boleslavi vyměnil za sako a stal se sportovním manažerem klubu. "Pro Boleslav to byla historicky nejlepší sezona, bude ji těžké zopakovat, řekl v pořadu O2 Sport TAK URČITĚ, který vzniká ve spolupráci s iSport.cz. O čem se ještě rozpovídal?



David Výborný : O své nové práci: "Byl jsem oslovený Mladou Boleslaví, abych tam dělal sportovního manažera, což je práce, které bych asi měl rozumět. Na druhou stranu uvidíme, jestli mě bude bavit. Navíc v klubu působí táta a já se dobře znám i s vedením, tak jsem kývnul.

V pondělí jsem tam měl jednání a museli jsme říkat i ty špatný věci některým hráčům, kteří odchází. Spoustě klukům končí smlouva, tak jim člověk musí říct, že už je nechce. Takový je hokejový život, na to jsem celou kariéru zvyklý, akorát teď je to na té druhé straně stolu. Byli jsme na to dva a ani jsem se na to nepřipravoval, v neděli jsem byl normálně na pivu (smích)."

O poslední sezoně: "Pro Boleslav to byla historicky nejlepší sezona, bude ji těžké zopakovat. Kdyby nám před začátkem někdo řekl, co se nám stane, tak by tomu asi moc lidí nevěřilo."

Výborný v TAK URČITĚ: V neděli byl na pivu, v pondělí už dával výpovědi
Video se připravuje ...

O konci kariéry: "Kdyby člověk byl zdravý tak by asi mohl hrát dál, ale na druhou stranu mám taky jiný život, než jen ten hokejový a ten mě doufám bude bavit."

O Jaromíru Jágrovi : "Zase tolik ho nesleduji. Nejsem takový fanoušek do hokeje. Nerad se na to koukám, kor někde po nocích sledovat, jak Jarda v padesáti hraje NHL (smích). Ale s jeho přístupem, dovednostmi a postavou nemá problém tam být další 3-4 roky minimálně."

O hokejovém Liberci: "Mají nesmírně vyrovnaný kádr a vynikající obránce, což je základ hokeje. K tomu přidejte čtyři vyrovnané pětky a dva výborné gólmany a je to. Výhodou bylo také to, že týmu se vyhýbala zranění."

O zápasech Sparty a Liberce, které se od roku 2018 budou vysílat jen na O2 TV:
"Myslím, že to je dobře. Když chce člověk vidět, kvalitní zápasy, tak si je bude muset zaplatit. V NHL je to podobné a tady to po malých krůčkách půjde taky."

O omluvenkách pro národní tým: "Když někdo nechce jet, tak nechce. Jsou například hráči, kteří to svedou na klubové lékaře, což si myslím, že se po nějaké dohodě udělat dá. A ti co chtějí, ti pojedou vždycky. Ale je to každého volba."

SPORT MAGAZÍN: Rekordman Výborný vzpomíná nejenom na karty s Jágrem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud