24. května 2016 • 11:20

Pocta Hradci Králové. Zahraje si Spengler Cup, pomohl tomu i Bednář

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Hradci Králové si mnou ruce. Protože tahle reklama zvoní. Tamní Mountfield HK obdržel nabídku odehrát prestižní 90. ročník Spengler Cupu. Koncem roku v nádherném prostředí Alp se ambiciózní extraligový tým popere o titul, který českým klubům uniká už 34 let… „Jsme nadšení,“ netají se Miroslav Schön z chystané premiéry Hradce mezi evropskou smetánkou, doplněnou podle zvyklostí o výběr Kanady.



Nedávno ze sebe ztěžka setřepali nánosy zklamání z extraligového play off, z něhož nabitý Mountfield odešel už ve čtvrtfinále. Ale teď už pod Bílou věží žijí budoucností. A do ní jednoznačně zapadá i pozvánka z Davosu, po níž každoročně marně touží desítky klubů.

„Je to obrovská pocta pro náš klub, pro mě osobně splněný sen. V Evropě se nehraje zajímavější a lepší turnaj. Dobrá reklama z toho plyne i pro celý český hokej, v posledních dvou ročnících se žádný z našich týmů neúčastnil. A že jsme to nyní my, to mě naplňuje obrovským potěšením.“

Dostat se po Vánocích na sledovaný podnik vyžaduje samozřejmě úsilí, pozvánky z Davosu nepadají z nebe. Což Schön přiznává. „Je to lobby,“ reaguje. „I pořadatelský Davos chce mít na turnaji týmy v nejsilnějších sestavách, s jasnou chutí poprat se o výsledek, aby byla zaručena vysoká kvalita podniku. Poslední tři roky jsme za pozvánku lobbovali, významnou roli v ní sehrál Jarda Bednář , který v Davosu v minulosti působil, a náš společný přítel Juho Sintonen,“ připomíná známého finského hokejového manažera s trvalým pobytem ve Švýcarsku.

Ačkoli konkurence bude obrovská, tým kouče Václava Sýkory se nepojede pouze zúčastnit. „Nesmíme udělat ostudu, jedeme reprezentovat český hokej,“ zmiňuje Miroslav Schön prvotní cíl. „Dělat si čáku na triumf v turnaji by bylo velice krásné, ale my tam pojedeme odvést důstojné výkony s vírou, že se nám minimálně tři utkání podaří,“ dodává šéf hradeckého klubu.

Vedle domácího Davosu, Kanady a Hradce Králové účast potvrdilo Lugano a dva týmy z KHL Dynamo Minsk a Avtomobilist Jekatěrinburg.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud