14. května 2018 • 20:09

Bouřka na Slovensku. Češi mají hrát MS v Bratislavě a Slováci v Košicích?

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šance slovenských hokejistů na postup do čtvrtfinále mistrovství světa po prohře s Ruskem 0:4 už je pouze teoretická. Porazit zoufalé Bělorusko by sice neměl být problém, ale musí spoléhat na to, že Francie vyhraje nad aktuálně čtvrtým Švýcarskem. Daleko větší vášně a emoce vyvolala informace deníku Šport o uvažovaném složení základních skupin příštího mistrovství světa, které se bude hrát právě na Slovensku. Podle Športu šéfové svazu vážně uvažují o tom, že Češi budou hrát v Bratislavě a Slováci v Košicích. To vyvolalo bouři.



„Doufám, že je to výmysl!“ reagoval jeden ze slovenských fandů v diskuzi naštvaně. „Nic proti Košicím, je to pěkné město, ale doprava strašná. Až postaví dálnici z Bratislavy do Košic (což se nikdy nestane), tak klidně.“

Další reakce jsou daleko bouřlivější a nenávistnější. „Tak malý národ jsme a tak se nenávidíme. Západ proti východu a východ proti západu... Tragédie.“

Zklamaní slovenští hokejisté po prohře se Švýcarskem
Zklamaní slovenští hokejisté po prohře se Švýcarskem

Mistrovství světa na Slovensku se bude hrát od 10. do 26. května 2019. Složení skupin v Bratislavě a Košicích zatím není známé a oficiálně se neřeklo ani to, kde bude Slovensko hrát. Základní informace mají zástupci svazu prezentovat během tohoto týdne v Kodani. Prezident svazu Martin Kohút ovšem prý hodně reálně uvažuje o tom, že v Košicích bude hrát Slovensko. A Češi v Bratislavě, aby to měli čeští fanoušci blíž a vyprodány byly obě arény. Oficiálně to zatím nevyvrátil, ani nepotvrdil.

Kapacita košické Steel arény je 8300 diváků. Zimní stadion Ondreje Nepely v Bratislavě je větší a modernější, vejde se do něj 10 055 diváků. Slováci by se do Bratislavy stěhovali až na případné čtvrtfinále. Do něj se ovšem od roku 2013 nedostali.

Argument, že i v Dánsku si domácí reprezentace vybrala menší Herning místo hlavního města Kodaně, na Slovensku neprojde. Většině fanoušků, pokud tedy nejsou přímo z Košic a okolí, se hrubě nelíbí, že by se měli na zápasy svých borců kodrcat na východ republiky a do menší haly.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud