Ondřej Kuchař
Premium
28. prosince 2018 • 02:20

Jandač se opřel do Říhy: Pouští se na tenký led. Co všechno se mu nezdá?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DAVOSU | Už více než pět měsíců velí Josef Jandač hokejistům Magnitogorsku. Je spokojený. Tým posílil, vyladil hru a přišly výsledky. Nemá důvod se mračit. Jakmile ale dojde na téma nedávných výroků Miloše Říhy, rozpálí se. „Měl by se starat sám o sebe a nevyjadřovat se k věcem, když v kabině nebyl,“ ohrazuje se bývalý kouč národního týmu proti tvrzením svého nástupce.



Prý chce zlepšit atmosféru okolo reprezentace. Víc trénovat, zlepšit kondici hráčů. S těmito slovy přišel po prosincovém Channel One Cupu současný trenér národního týmu Miloš Říha. „Jeho slova nechápu. Dělat během několika dnů na Euro Hockey Tour na fyzičce hráčů? To snad proboha ne,“ kroutí hlavou Josef Jandač . V rozhovoru pro iSport Premium se do Říhy pustil. Popsal také džob v KHL i spolupráci s klubovým bossem Gennadijem Veličkinem.

Bavíme se spolu v Davosu na Spengler Cupu. Upřímně, jste tady rád, nebo byste raději tenhle turnaj ve svém itineráři neměl?
„Když jsem přišel, program byl daný, nešlo s tím hýbat. Bral jsem to jako fakt. Negativní je to v tom, že máte o to víc nahuštěný program. Pozitivní je, že tady v době svátků máme jako mančaft rodiny a můžeme být spolu. Je to jiné, vybočíte z kolejí KHL, což je příjemné. Turnaj má zvuk, okolí je nádherné. Hrajeme hokej bez stresu. Má to ale rub a líc.“

V KHL působíte prvním rokem, předtím jste vedl národní tým. Stíháte vůbec po svém konci sledovat zápasy reprezentace?
„Jo, snažím se koukat. Neviděl jsem teda úplně všechna utkání, ale většinu ano.“

Co zatím říkáte na výsledky a hru českého týmu?
„Dvakrát poslední místo, to je výsledek. Moje filozofie byla úplně jiná, nevidím žádný smysl v obehrávání starých hráčů. Všeobecně mě hodně mrzí, jak se zase reprezentace zestaršila.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud