22. července 2008 • 15:39

Sundin stále nemá jasno

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédský hokejista Mats Sundin vyvrátil víkendové spekulace švédských deníků, podle nichž se již dohodl na působení ve Vancouveru.



Uznávaný centr novinářům řekl, že se stále ještě nerozhodl, zda se do NHL pro příští sezonu vůbec vrátí.

"Rozhodnu se koncem července nebo začátkem srpna," uvedl Sundin. Zdůraznil také, že by nechtěl jít ve stopách dalších veteránů Scotta Niedermayera či Teemu Selänneho, kteří v minulé sezoně naskočili až do rozehraného ročníku.

"Když se rozhodnu hrát, tak to bude celou sezonu. A chtěl bych u toho být již od začátku srpna," dodal Sundin.

Největšími uchazeči o služby sedmatřicetiletého útočníka jsou sice Vancouver a Montreal, ale sám hráč nevyřadil ze seznamu případných působišť ani Toronto, v němž hrál od sezony 1994/95.

"Když se rozhodnu pokračovat, tak Maple Leafs určitě nejsou mimo hru," připustil Sundin pro deník Aftonbladet, přestože podle jeho slov není nabídka z Toronta zdaleka tak lukrativní jako ta z Vancouveru znějící na 20 milionů dolarů za dva roky.

"Dali mi dobrou nabídku, přestože se neblíží té od Canucks. Byl jsem tam však třináct sezon a jsem tam jako doma. Dobrou nabídku mám i z Montrealu," vypočítal Sundin.

Nabídka Vancouveru však jednoznačně přebila všechny ostatní. "Když se člověk podívá jen na peníze, tak je ten kontrakt úplně samostatnou kapitolou. V mém věku to hodně zalichotí," přiznal Sundin. Návrh smlouvy od vedení Kosatek evidentně zaskočil i ostříleného hokejistu.

"Je to hodně neobvyklé nabízet dvouletou smlouvu sedmatřicetiletému hráči. Ale já začnu o nabídkách opravdu přemýšlet až tehdy, když se rozhodnu, že budu hrát i v příští sezoně a budu mít dostatek energie ji na této úrovni zvládnout."

V případě, že by olympijský vítěz z Turína 2006 nakonec přece jen kývl Vancouveru, mohl by teoreticky v tomtéž městě v roce 2010 usilovat se švédskou reprezentací o obhajobu zlatých medailí. "Pochybuji, že ještě někdy nastoupím za Švédsko na olympiádě. Ale člověk by neměl nikdy říkat nikdy," uzavřel Sundin.



Články odjinud


Články odjinud