6. října 2008 • 13:04

Kočí nehrál. A byl zklamaný

Autor: fan
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když to nedával najevo, musel být pořádně smutný. David Kočí nakonec oba pražské zápasy sledoval v civilu. „Jsem zklamaný, přál jsem si hrát,“ přiznal 27letý útočník.



„Ale trochu jsem s tím počítal. Stále jsem trénoval až v pátém útoku.“

Pořádně s ním kouč Barry Melrose zacvičil hlavně v sobotu. Nejdřív prohlašoval, jak českého bitkaře v jeho rodném městě nasadí do hry. Poslal ho dokonce i na rozbruslení přímo před zápasem. A pak mu oznámil, ať se zase vysvleče z výstroje…

„To je v NHL normální, na rozbruslení vždycky chodí o jednoho hráče víc. Tušil jsem, že moje šance je tak pětiprocentní,“ přiznal Kočí.

Na Melrose naštvaný není. Alespoň to tvrdí. „Tvoří se nový tým, trenér mě nejdřív potřebuje poznat. Jsem každopádně po všech stránkách připravený hrát, čekám jen na povel ke startu,“ vzkázal. „Pro mě to znamená být trpělivý. O ničem jiném to není. Kdyby mě v týmu nechtěli, poslali by mě dávno na farmu. Už tam takhle skončili dva s jednocestnou smlouvou.“

Zato v obou zápasech se do sestavy dostal Petr Průcha, útočník Rangers. I když to v pátek vypadalo, že vůbec nebude hrát, nakonec jej kouč Renney v sobotu na první střídání poslal na led dokonce v elitní formaci. Aby si užil slavnostní moment, úvod prvního zápasu NHL ve své zemi. „To bylo od trenéra hezké, musím mu poděkovat,“ vyprávěl po utkání Průcha.

Spolu s ním se v zahajovacích formacích předvedli ještě další dva krajané. Newyorský obránce Michal Rozsíval a Václav Prospal, elitní útočník Lightning. To ale v obou případech nebylo žádné překvapení.



Články odjinud


Články odjinud