27. prosince 2008 • 17:22

Napodruhé Vary na Spengler Cupu úspěšně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejisté Karlových Varů si na prestižním Spenglerově poháru připsali první vítězství, když dnes díky zlepšenému výkonu v závěrečné třetině zdolali Ingolstadt 5:2.



Po páteční prohře s Kanadou si tak uchovali naději na postup do finále.

Duel českého vicemistra s aktuálně třináctým celkem německé ligy nepřinesl až do 30. minuty prakticky žádné vzrušení. Před brankou Sáblíka, jenž dostal tentokrát příležitost před Mensatorem, se příliš nebezpečných akcí neurodilo a ani Karlovy Vary toho v útoku mnoho nepředvedly.

Jako blesk z čistého nebe přišla v 32. minutě Dobroňova rána od modré čáry, na kterou však německý tým dokázal brzy odpovědět zdařilým únikem při vlastním oslabení.

Druhý zápas Karlových Varů na Spengler Cupu, tentokrát proti Ingolstadtu
Druhý zápas Karlových Varů na Spengler Cupu, tentokrát proti Ingolstadtu


O osudu utkání rozhodla skvělá tříminutovka karlovarských hokejistů, kteří několika pohlednými akcemi doslova rozebrali obranu Ingolstadtu, v níž nastoupil i Jakub Ficenec. V 45. minutě napřáhl při přesilovce znovu Dobroň, brankář Waite vyrazil puk pouze před sebe, kde se chytře zorientoval veterán Řezníček a český tým se dostal znovu do vedení.

O tři minuty později pak branky Melenovského a Zaťoviče podtrhly výrazné zlepšení svěřenců kouče Palečka v závěrečné dvacetiminutovce. V závěru se na obou stranách trefili střelci ještě jednou, o výhře českého týmu už ale nebylo pochyb.

Další duel čeká Karlovy Vary v neděli, kdy nastoupí od 15:00 proti domácímu Davosu.


Energie Karlovy Vary - ERC Ingolstadt 5:2 (0:0, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 32. Dobroň (Košťál), 45. Řezníček (Dobroň), 48. Melenovský (Skladaný, Pech), 48. Zaťovič (Zucker), 58. Pech (Skladaný) - 35. Steiner (Lemm, Martinovic), 58. Steiner. Rozhodčí: Prugger (Švýc.) Vyloučení: 7:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6668.
Sestava Karových Varů: Sáblík - Řezníček, Dobroň, Čutta, Mudroch, Prošek, Němec, Duben, Černý - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Sailer, Kristek, Dej - Skladaný, Pech, Melenovský - Zaťovič, J. Bauer, Zucker. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Tabulka:
1. Dynamo Moskva 1 1 0 0 0 4:1 2
2. Kanada 1 1 0 0 0 3:1 2
3. Karlovy Vary 2 1 0 0 1 6:5 2
4. Ingolstadt 1 0 0 0 1 2:5 0
5. Davos 1 0 0 0 1 1:4 0

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud