Jakub Hlaváč
9. srpna 2009 • 20:19

Makarov, Fetisov, Hašek. Legendy ovládly Pardubice!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO – Sesbírat medaile všech účastníků, tak mohli v Pardubicích nově vydláždit prostranství před stadionem. Po roce se do východočeského města sjely bývalé i současné hokejové hvězdy.



Na exhibici Otakara Janeckého nechyběli Sergej Makarov, Vjačeslav Fetisov či Zdeno Chára. Výtěžek z celé akce putoval na pomoc povodněmi postižené vesnici Markvartice.

Největší aplaus sklidil muž, který na střídačku přišel jen v botách. Dominik Hašek si střihl roli trenéra. Svůj tým dovedl k remíze 7:7. Defenzivními úkoly ho, jak se při podobných kláních sluší a patří, rozhodně nesvazoval.

To v pondělí už bude se vší pravděpodobností úřadovat v brance. Na domácím stadionu se v akci představí po téměř 15 letech.

Ale diváci se včera bavili i hrou. „Šajbu, Šajbu,“ ozývalo se co chvíli ze slušně zaplněného hlediště. To se na ledě zrovna rozjížděla děsivá ofenzivní síla složená z ruských legend. Co na tom, že je již trochu v letech. Ruce se někdejším vládcům hokejového světa ještě neklepou a jejich stahovačky na rychlosti neztratily.

„Bylo super se s nimi setkat. To se člověku opravdu nepodaří každý den. Moc času povídat si jsme neměli, ale pár slov jsme v kabině prohodili,“ pochvaloval si Slovák Zdeno Chára, který byl zvolen nejlepším obráncem uplynulé sezony NHL.

Legendy Öhling a Fetisov v akci
Legendy Öhling a Fetisov v akci


Své umění přidávali na obdiv i hráči z NHL. Gólem udělal svým příznivcům radost Petr Průcha, elegantní akce předváděl i útočník Nashvillu Martin Erat. „Jsem rád, že jsem se mohl této akce zúčastnit. Pomohlo to dobré věci a já si moc užil. I diváci byli vynikající, ale to jsou v Pardubicích vždy,“ pochvaloval si.

Hvězd se ale mohlo sejít ještě daleko více. Podle informací Sportu však někteří hokejisté účast na akci odřekli pro její přílišnou provázanost s politikou.

Sám Janecký byl spokojený, ale unavený. „Bylo to strašně náročné, jsem rád, že to už skončilo. Poslední den už jsem ani nespal,“ ulevil si. Ale vzápětí se znovu usmíval. „Jsem šťastný, že mám samé pozitivní reakce. Rusové, Švédi, Finové, Slováci i naši si všechno pochvalovali,“ říkal druhý nejproduktivnější muž v historii Jokeritu Helsinky.

Janecký by z exhibice rád udělal tradici. „Jsem odhodlaný, na tom pracovat. Víte, někteří lidé tady v Pardubicích se mi neustále snaží házet klacky pod nohy. A těm chci ukázat, že to můžu dělat pořád a lepší,“ tvrdil odhodlaně.

A koho by rád příští rok pozval? „Už jsem začal jednání s Kanaďany, to by jistě bylo zajímavé. No a pak je obrovským lákadlem mít na place celou slavnou pětku z CSKA,“ poodkryl své plány a touhy.

Benefiční utkání Otakara Janeckého v Pardubicích:
Hvězdy Otakara Janeckého - All Stars 7:7 (1:2, 2:5, 4:0)
Branky: 42. a 47. O. Janecký, 12. Fetisov, 27. Průcha, 29. A. Golikov, 58. M. Bjakin, 60. Kotalík - 8. Pucher, 19. Nordmark, 24. Šlégr, 24. R. Erat, 35. Tlustý, 36. Koma, 38. Chára.
Hvězdy Otakara Janeckého: Bárta (31. Nurminen) - Fetisov, I. Bjakin, O. Janecký, Blomqvist, Židlický, Rozsíval, Čáslava - Makarov, Medvěděv, Kovalenko - Jakušev, A. Golikov, V. Golikov - Ton, Z. Nedvěd, Kotalík - O. Janecký ml., Czerlinski, Průcha - od 50. navíc M. Bjakin. Trenér: Hašek.
All Stars: Bříza (31. Salfický) - Nordmark, Lindström, Koma, Pukalovič, Chára, Šlégr, Z. Michálek, Mečiar - Öhling, A. Carlsson, Pettersson - Tlustý, Pucher, Vršanský - R. Erat, Reichel, M. Erat - D. Pospíšil. Trenéři: Lundmark a D. Carlsson.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud