29. listopadu 2009 • 19:32

Liberec vydřel vítězství nad Zlínem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Liberce porazili ve 29. kole O2 extraligy Zlín těsně 3:2. Bílí Tygři tak ani ve třetím vzájemném souboji v této sezoně neztratili s Berany bod. Dvě branky Severočechů vstřelil útočník Tomáš Klimenta. Zlín prohrál čtvrtý z posledních pěti zápasů..



Hosté od začátku zápasu působili aktivnějším dojmem a přehrávali zraněními zdecimovaného soupeře. V páté minutě se do velké šance dostal hostující Leška, který po přihrávce Balaštíka byl úplně sám před Pincem, ale prováhal správný moment na zakončení.

Souhrn kola >>>

O tři minuty později se hosté mohli radovat po nenápadné akci Balána, který zavezl puk do pásma, tam ho přenechal Důrasovi, který slabou střelu procedil pod Pincem. Liberec kontroval akcí Plodkovi řady, ale k vyrovnání to nevedlo.

Hlasy trenérů
Jiří Kalous (Liberec):
"Celé utkání bylo vyrovnané z obou stran a my dali o tu důležitou branku navíc. Rozhodlo, že jsme dokázali ubránit nebezpečné přesilovky Zlína, kterých měl soupeř v zápase hodně. Za bojovnost jsme si tři body zasloužili."

Rostislav Vlach (Zlín):
"Celkově to bylo vyrovnané utkání se solidním nasazením z obou stran. Nám se na začátku podařilo vstřelit branku, pak jsme měli velké šance v přesilovce pět na tři, což nás stálo dnes body.

Celkově si ale myslím, že za vyrovnanost jsme si dnes alespoň bod odvézt měli."


V 15. minutě mohlo být pro domácí ještě hůř, když hosté měli možnost přesilovky pět na tři, ale ani po obrovském tlaku první zlínské řady neuspěli. Ještě před první přestávkou dostali ale příležitost v podobě početní výhody i domácí a po velkém tlaku ji využili, když se k dorážce Plodkovy střely dostal Klimenta a propasíroval puk pod Štůralou.

Druhé dějství začalo podobně jako první skončilo. Znovu zakončoval domácí Klimenta, když po přistrčení Plodka neměl těžkou úlohu překonat brankáře. Hosté poté přidali na tempu a Pinc se musel ohánět, aby udržel svůj tým ve vedení. Nejprve si na něm nadvakrát vylámal zuby hostující Vlach, poté ani v samostatném úniku neuspěl Důras.

Ve 31. minutě byl do třetice ve velké šanci Vlach, ale trefil Pince jen do ramena. Zafungovalo tak známé rčení "nedáš-dostaneš". Obránce Čakajík vyslal do úniku Duška, který přesnou střelou do rohu branky nedal hostujícímu brankáři Štůralovi sebemenší šanci.

Po třetím gólu Liberce se hra přesunula spíše do středního pásma a oba brankáři si mohli na čas oddechnout. V samém závěru druhé části se ovšem hosté dostali do kontaktu, když Köhler po Leškově akci propálil Pince ranou ze vzduchu.

Na začátku třetí dvacetiminutovky se hra přelévala z jedné strany na druhou a oba brankáři drželi svůj tým nad vodou. Nejprve v oslabení domácích Pinc zneškodnil Hamrlíkovu střelu i následnou Balaštíkovu dorážku. Poté Vlach, dnes už ve své čtvrté velké šanci, nepřekonal Pince.

S přibývajícím časem se domácí více zatáhli do obrany a spoléhali na nebezpečné protiútoky. V závěru dostali Berani krátce příležitost dvojnásobné přesilovky, ale obránce Nosek ji faulem na Bartoviče ještě zkrátil a svému týmu tak v klíčový moment příliš nepomohl. Hostům v závěru nepomohl ani oddechový čas, tři body tak zůstaly pod Ještědem.

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Klimenta (Plodek), 22. Klimenta (Plodek, Víšek), 34. Dušek (Čakajík) - 8. Důras (Balán), 39. Köhler (Leška). Rozhodčí: Polák, Svoboda - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:7, navíc Hunkes - Důras oba 10 min. Využití: 2:0.
Diváci: 4631.

Sestavy:

Liberec: Pinc - Holub, Čakajík, Rýgl, Derner, Malkamäki, Hunkes, Jareš - Bartovič, Dušek, Matějovský - Blatný, Kica, Špaček - Klimenta, Plodek, Víšek - Bárta, Urban, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Lučka, Míka, Nosek, Švrček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud