9. července 2010 • 17:31

"Rachna Kachna" chce další titul. V in-line hokeji

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zisku zlata na hokejovém mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem bude obránce Karel Rachůnek bojovat o další cenný kov. Příští týden se pokusí s českým týmem zaútočit na titul v in-line hokeji na světovém šampionátu organizace FIRS v Berouně.



Třicetiletý hráč ruské Jaroslavle už má na kontě triumf na MS v hokeji na kolečkových bruslích z roku 2007 z Bilbaa a těší se na šampionát doma.

Start na turnaji si nenechal ujít i přesto, že se mu sezona natáhla díky startu na MS v Německu do 23. května a zmeškal proto i narození dcery Kateřiny. In-line hokejových šampionátů FIRS či IIHF se zúčastňuje pravidelně a vystoupení v Berouně si nenechá ujít.




"Základna tady v in-line hokeji není tak velká. Opravdu nás není moc a už se známe skoro všichni s výjimkou těch mladých kluků osm let. Je to vždycky příjemné, sejde se skvělá parta a teď se hraje navíc doma," řekl novinářům Rachůnek.

Po oslavách triumfu v Kolíně nad Rýnem se střelec klíčové semifinálové trefy na 2:2 sedm vteřin před koncem proti Švédsku věnoval manželce Kateřině, synovi Matějovi a novému přírůstku do rodiny. "Malá má sedm týdnů, doma je trošku živo, ale to k tomu patří," usmíval se Rachůnek.

Odlet z Německa - Petr Vampola (vlevo) a Karel Rachůnek nastupují do letadlaFoto Pavel Mazáč (Sport)


Volno trávil doma ve Zlíně. "Vzhledem k tomu, že působím už dlouhou dobu v zahraničí, tak jsem rád za každý den doma a moc necestuju," prohlásil zadák, který uplynulé dvě sezony hájil barvy Dynama Moskva. Předtím hrál NHL v Ottawě, New Yorku Rangers a New Jersey, v Rusku nastupoval také za Jaroslavl, kam se teď opět vrací.

In-line hokej bere jako zpestření přípravy na sezonu. "Je to docela vhodné, člověk najezdí docela dost kilometrů. Přechod na brusle je pak těžší, ale mně to vyhovuje. Ve FIRS se hraje bez ofsajdu, takže celoplošně. Je to hodně o pohybu a na kondici," řekl Rachůnek.

Těší se na atmosféru, kterou přináší parta v amatérském sportu. "Je to tady takové rodinné. Každý to dělá dobrovolně ve svém volném čase. Někteří kluci pracují, někteří hrají hokej," uvedl.

Ve čtvrtek se byl podívat v Berouně na finále ženského turnaje, který ovládly Češky, a už se těší na kulisu vlastních zápasů. "Stadion byl vyprodaný a atmosféra výborná. My doufáme, že to bude i na nás."

Vedení mužského národního týmu si také brousí zuby na zlato. "Já osobně to nemám moc rád, říkat to tak dopředu. Ale cíle byly řečeny a my se budeme snažit je naplnit," řekl Rachůnek.

"Sešli jsme se tady všichni hokejisti a déle nám to trvá, než si zvykneme na kolečka. Země jako Itálie, Španělsko, Francie a USA to jsou profesionálové, kteří to hrají celý rok. Začátek bude hodně těžký. Já stihl v extralize dva zápasy před čtyřmi týdny a trénoval jsem až včera," přiblížil svou přípravu na turnaj.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud